Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
32°C

ODU a inaugurat o nouă fabrică la Sibiu, investiție estimată la 20 de milioane de euro

ODU a inaugurat o nouă fabrică la Sibiu, investiție estimată la 20 de milioane de euro

Compania ODU România a inaugurat vineri, la Sibiu, extinderea oficială a noii fabrici, investiție estimată la 20 de milioane de euro. 200 de locuri de muncă noi au fost create, evenimentul reunind atât manageri de top din Germania, cât și reprezentanți ai autorităților publice locale.

Noua fabrică ODU de la Sibiu are o suprafață de peste 8.000 de metri pătrați și, foarte important, conține dotări și tehnologie de ultimă oră. Produsele care vor ieși de aici merg în sectoare diferite ale industriei, de la industria militară până la sectorul medical și mașini electrice.

”Au fost implementate în noua fabrică două dintre cele mai importante procese ale grupului. Mă refer la  procesul de strunjire bazat pe principiul Swiss Turning în 11 axe, precum și la procesul de galvanizare și tratare a apelor reziduale. Pentru a vă oferi câteva detalii despre ceea ce producem la Sibiu aș vrea să vă spun că produsele fabricate aici – produse de conectivitate, au o gamă largă de aplicare. Ele sunt prezente în mai multe industrii, cum a fi tehnologia medicală, industria militară pentru comunicații militare, testare și măsurare, precum și în industria auto, în mașinile electrice”, a declarat Adrian Costin, manager general al ODU România.

Din partea autorităților locale au fost prezenți viceprimarul Corina Bokor și administratorul public al județului, Adrian Bibu. Ambii au întărit ideea că Sibiu susține mediul de afaceri.

”Sibiul este o locație economică care oferă încredere și stabilitate pentru dezvoltarea mediului de afaceri”, a declarat Corina Bokor.

”Ceea ce ne dorim ca autoritate județeană este un mediu economic sănătos, iar extinderea unei companii este cea mai bună dovadă în acest sens”, a completat Adrian Bibu.

ODU România funcționează la Sibiu încă din 2006, inițial pe platforma Mondex. Din 2017 compania s-a mutat în Zona Industrială, achiziționând inițial un teren de 48.000 de metri pătrați. Astăzi ODU a ajuns la peste 100.000 de metri pătrați, dintre care peste 18.000 sunt numai spații de producție și logistice. Managementul de top din Germania s-a arătat extrem de încântat de alegerea făcută în stabilirea la Sibiu.

”Sibiul este o locație strategică excelentă, cu conexiuni de transport perfecte, un oraș istoric atractiv și o administrație modernă și solidară, care ne sprijină foarte bine cu școlile, universitățile și autoritățile sale”, a exemplificat Robert Klemisch, COO al ODU.

Ideea a fost subliniată și de Kurt Woelfl, managing director al ODU.

”ODU România este acum cea mai mare fabrică în afară de sediul nostru central. Fără dumneavoastră Philips nu ar putea livra sistemele de monitorizare a pacienților, Bernecker și Rainer nu ar putea livra controlerele sale X20, Invisio nu ar putea livra sistemele sale radio. În curând vom începe livrările de la Sibiu către Volvo, pentru ca Volvo să poată construi noile sale camioane electrice”, a declarat Kurt Woelfl, managing director ODU.

Investiția descrisă mai sus a beneficiat de un ajutor de stat din partea Ministerului de Finanțe în valoare de 9,5 milioane de euro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 6604

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus