Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
12°C

Costul vieții în Sibiu: Un studiu realizat de un portal american compară orașul nostru cu Bucureștiul

Costul vieții în Sibiu: Un studiu realizat de un portal american compară orașul nostru cu Bucureștiul

Portalul american Numbeo.com, care analizează constant costul vieții în orașele lumii, a scos recent în evidență Sibiul, despre care spune că este unul dintre orașele cu cel mai ieftin cost al vieții din România.

Numbeo adună informații reale, la zi, de la milioane de utilizatori din toată lumea și le compară. Cifrele includ prețurile produselor obișnuite, produse din supermarket, piața imobiliară, rata criminalității, costurile din sistemul de sănătate, transport și alte statistici sociale.

Numbeo aproximează că o familie din Sibiu se poate descurca decent cu suma de 8.564 de lei, sumă în care nu este inclusă chiria sau o rată la bancă pentru o locuință.

Spre exemplu, costul vieții în Sibiu este cu 17% mai mic decât în București. De asemenea, trebuie ținut cont că o chirie în Sibiu este cu 36% mai mică decât în București.

Alte cifre legate de Sibiu

Costurile lunare ale unei persoane singure, fără a include plata chiriei, sunt de 2.526 de lei.

O familie plătește lunar facturi în valoare medie totală de 672 de lei, incluzând aici electricitatea, încălzirea, apa, gunoiul etc.

O familie cu un copil plătește lunar pentru grădiniță privată cu program prelungit aproximativ 1.300 de lei.

Chiriile încep în Sibiu de la 1.200 pentru o garsonieră la periferie și ajung până la 2.350 de lei pentru un apartament cu trei camere în zonă centrală.

”Sibiul se clasează pe locul 5 în Europa în topul orașelor cu cele mai mici costuri ale transportului din 212 orașe analizate”, mai precizează sursa citată.

Cine este interesat despre costurile vieții în Sibiu și alte date poate găsi informații aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 11891

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Emil

Acum 3 luni

Normal ca este extreem de ieftin pentru un american cu un castig mediu de 5-6 000 dolari pe luna sau un primar sas cu case insusite cu acte de proprietate falsificate si apoi inchiriate la banci.
Raspunde

2cents

Acum 3 luni

Procentele sunt discutabile si in nici un caz mari având în vedere ce comparăm. Transportul in comun o fi ieftin însă nu se compara cu ce variante ai in București
Raspunde

Marius

Acum 3 luni

Unde e grădinița aceea cu 1300 lei?
Raspunde

Ionel

Acum 3 luni

Nu este un studiu, sunt răspunsuri de la 61 de persoane,ceea ce nu este relevant din punct de vedere al statistici.
Raspunde

Ioan

Acum 3 luni

Minciuni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus