Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
7°C

ARTmania 2023: ateliere interactive, expoziții și trasee tematice pentru copii și adulți, la Muzeul Astra

ARTmania 2023: ateliere interactive, expoziții și trasee tematice pentru copii și adulți, la Muzeul Astra

ARTmania Festival anunță mai multe activități și ateliere care vor avea loc în acest an la Muzeul Astra, în timpul festivalului programat în perioada 28-30 iulie.

„Artmania Festival are plăcerea de a anunța un parteneriat deosebit cu Muzeul Astra din Sibiu. Această colaborare aduce împreună două entități culturale de prestigiu, oferind astfel publicului un mix unic între muzică și patrimoniu cultural. 

Muzeul Astra, renumit pentru Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, este o destinație de top pentru cei pasionați de istoria și cultura tradițională românească. Pe durata festivalului Artmania, Muzeul Astra va găzdui o serie de activități și ateliere captivante, menite să ofere o experiență autentică și interactivă vizitatorilor de toate vârstele”, arată organizatorii festivalului într-un comunicat de presă.

Activități interactive și ateliere

Pentru cei mici, Muzeul Astra va organiza activități și ateliere speciale în cadrul programului estival de educație muzeală intitulat „Școala în satul tradițional". Copiii vor avea oportunitatea de a participa la ateliere de apicultură, olărit și modelaj ceramică, precum și de a descoperi secretele morăritului și confecționării sacilor de moară. De asemenea, teatrul interactiv "Isprăvile lui Păcală și Tândală" oferă momente pline de distracție și încântare.

Pentru tineri și adulți, expoziția "Cămașa. Eleganța Veșmântului" dezvăluie povestea cămășii tradiționale românești, un simbol al identității și al eleganței. Totodată, circuitul expozițional multimodal "ASTRA VR" oferă o experiență virtuală fascinantă, permițând vizitatorilor să exploreze viața locuitorilor din satele sibiene de acum un secol. De asemenea, evenimentul "Frumos. Ceramic Folositor. Un altfel de târg al olarilor" aduce împreună olari talentați din întreaga țară și Ungaria, oferind publicului posibilitatea de a admira și achiziționa oale și ceramică deosebită.

Pe lângă aceste activități, Muzeul Astra va oferi trasee tematice prin care vizitatorii pot descoperi diversitatea culturală și vor putea bucura de programul Anima ASTRA, care animă prin ateliere interactive gospodăriile din Muzeul în aer liber. Gastronomia tradițională va fi și ea prezentă, prin delicii culinare pregătite după rețete autentice, alături de producători locali și degustări în zona centrală a muzeului, la Târgul de țară.

„Artmania Festival și Muzeul Astra vă invită să vă alăturați acestui parteneriat inedit între muzică și patrimoniu cultural. Prin această colaborare, dorim să oferim publicului o experiență completă, care să îmbine arta muzicală contemporană cu valorile și tradițiile noastre culturale”, mai arată organizatorii evenimentului.

Toți cei care au achiziționat bilete la ARTmania Festival vor avea acces gratuit la activitățile din cadrul Muzeului Astra. 

Despre ARTmania

ARTmania   Festival,   primul   festival   românesc   care   a   dezvoltat   în   România   ideea   de   îmbinare   dintre   artă   și divertisment, reprezintă o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.

Începând cu 2006, ARTmania   s-a   consacrat   drept   principal   promotor   regional   al   proiectelor   muzicale contemporane. Muzica este componenta de bază, dar reprezintă doar o parte din experiența pe care ARTmania Festival a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Încă de la început, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală care să ofere publicului diverse evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum concerte, expoziții, lansări de carte și proiecții de film.

Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei.

ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, la care au concertat, între alții, Steven Wilson, Serj Tankian, Devin Townsend, Dream Theater, Opeth, Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, Apocalyptica, HIM, Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall și Deine Lakaien. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus