Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
24°C

„Bucătar la domiciliu”, afacerea unui tânăr din Sibiu: Nu m-aș vedea făcând altceva

„Bucătar la domiciliu”, afacerea unui tânăr din Sibiu: Nu m-aș vedea făcând altceva

Am găsit locul în care să petrecem un moment important din viața noastră, am pregătit decorul, am anunțat prietenii, dar ne dăm seama că lipsește ceva – mâncarea.  Bucătar la domiciliu, firma creată de tânărul Lucian Piloiu vine să ajute exact la această nevoie. Practic, Lucian vine în locul în care oamenii au evenimentul, aduce cu el mâncarea, dar și partea de logistică - organizează masa și pune la dispoziție tacâmurile. Face acest lucru din 2014, dar în ultimul timp a reușit să se ocupe mai îndeaproape de afacerea sa.

În prezent, tânărul lucrează ca bucătar la Cercul Militar și se ocupă în weekend-uri de mica afacere pe care a numit-o Bucătar la domiciliu. Călătoria lui în domeniul Horeca a început în 2007, atunci când a decis să studieze Turismul și Alimentația Publică la Sibiu. A lucrat la mai multe restaurante din Sibiu, a fost plecat și în străinătate, dar drumurile l-au adus înapoi în orașul nostru.

„În 2007 am venit din Cornet la Sibiu. Am făcut Liceul Economic pe Turism și Alimentație Publică și atunci mi-a fost ușor să-mi aleg meseria de bucătar. Am început să lucrez la Hilton, ca ajutor de bucătar, iar în timpul școlii am lucrat ospătar. În 8 martie, anul 2007 a fost prima mea zi de lucru.

Apoi am lucrat la Ramada, între 2012 și 2013. De la Ramada am plecat în Germania, în 2015 și am stat o perioadă acolo. M-am întors peste ceva timp și am lucrat tot la Ramada. De acolo, chiar cu șase luni înainte de pandemie, mi s-a ivit oportunitatea de a lucra la Cercul Militar”, a povestit acesta pentru Turnul Sfatului.

„Când faci catering duci mâncare la domiciliu, când faci catering profesional organizezi mese festive”

Tânărul spune că pasiunea pentru bucătărie i-a fost insuflată mai mult din familie. „Tatăl meu, în timpul liber, făcea cu noi fel și fel de prăjituri. Mama, de asemenea, gătea în fiecare zi. Venind la școală, toți verișorii mei lucrau în turism și, cumva,  acest lucru m-a atras și pe mine.”

În 2014 și-a dorit să deschidă și o mică afacere în care să împărtășească, bineînțeles, tot pasiunea pentru bucătărie. Atunci nu a putut însă să se ocupe de ea la nivelul la care o face acum. Așa a apărut „Bucătar la domiciliu”.

„Eu mi-am dorit să sune astfel, când faci catering duci mâncare la domiciliu, când faci catering profesional organizezi mese festive. Practic, eu nu am locația, am tot ceea ce ține de logistică și personal care să mă ajute, dar nu am locația. De exemplu, dacă cineva vrea să facă un botez sau o aniversare, are locația, iar eu ofer ceea ce cer oamenii pe partea de mâncare. Acest lucru include serviciile și logistica. Logistica înseamnă tot ce ține de organizarea mesei, pahare, tacâmuri, farfurii. Materia primă este toată de la mine, le transform, vin cu ele pregătite și mă ocup apoi de masa invitaților”, mai adaugă acesta.

„Nu m-aș vedea făcând altceva”

În funcție de numărul de persoane, Lucian își ia și ajutoare cu el la evenimentele la care participă. A pregătit mâncare și la evenimente cu un număr mai mic de persoane, dar și la evenimente cu câteva zeci de persoane. Obosește?

„Îmi place ceea ce fac, fac cu drag. Nu m-aș vedea făcând altceva. Nu resimt oboseala atât timp cât pun dragoste în tot ceea ce fac. Nu pot spune că mă inspir de undeva. Cel mai important este gustul. Da, decorul poate fi  wow, dar când guști trebuie să simți acea explozie, cum îi spun eu”, concluzionează bucătarul.

Lucian poate fi găsit pe pagina de facebook Bucătar la domiciliu, dar poate fi contactat și la numărul de telefon 0757012170.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow

Acum 3 luni

Moaaaaaamāāāā ce tare! De fapt despre ce e articolul? Eu cunosc 83 de Lene, Reli, Ane, Gigete care fac exact acelasi lucru, pe la nunti rurale, botezuri, parastase, tāieri de mot, circumcizii...dar n-au pagini de feizbuc Flācāul āsta a inventat apa caldā!

Raspunde

Jack Sparrow

Acum 3 luni

Măcar nu e asistat social ca tine
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow

Acum 3 luni

@ Jack Sparrow Initiativa privatā inseamnā sā ai idei prin care ALTII SĀ MUNCEASCĀ PENTRU TINE, asadar, un asistat social cā mine doarme bustean pânā la 11 dimineata stiind sigur cā altii se trezesc la 3 dimineata sā îi facā banii.....cool, nu ? Si mai am si timp sā postez pe net
Raspunde

Viki

Acum 3 luni

Succes să aibă! Oamenii vor avea mereu nevoie de mâncare.
Raspunde

Altul

Acum 3 luni

Ba esti prost...ce poate sa fie wow sau o explozie de gust in preparatele ce le vedem in poze.....doar mezeluri si legume loate din supermarket si aranjate in farfurie ....pâna si painea "prajita" este din comert direct prajita si ambalată.Il putem numi mai mult intermediar decat bucatar...
Raspunde

Tanti marioara

Acum 3 luni

Asa ceva pot sa fac , mai bine zis chiar fac si eu. dar nu consider ca ma reprezinta. Trebuie sa vrem mai mult de la viata nu doar sa aranjam niste mezeluri pe un platou...
Raspunde

Toate mariutzele

Acum 3 luni

Platesti si taxe, ca baiatul asta?
Raspunde

@Toate mariutzele

Acum 3 luni

Prietene, eu le pregatesca pentru casa mea, nu pentru altii. Voiam sa spun ca nu e mare scofala, mare afacere ce face tanarul nostru: pune niste chiftele pe un platou. Vorba aceea: Noi cu muschii ca otelul/ vom culege musetelul!
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 3 luni

Asta e tot ce poate?! Pai castraveții,roșiile și morcovii aia mergeau tăiați și aranjați într-un mare fel.Nu spun asta să mă dau interesant,dar am văzut tot felul de chestii făcute pe platouri de îți era milă sa le mănânci,așa bine arătau.De restul nu mai zic nimic,au spus alții.Nu îmi pare cu nimic mai presus decat un gratargiu de week-end.
Raspunde

Badea Bălan

Acum 3 luni

Ceva specific local? O telemea? O păstramă de Oaie?
Raspunde

Marian

Acum 3 luni

Mamă ce foame m-am luat...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus