Am găsit locul în care să petrecem un moment important din viața noastră, am pregătit decorul, am anunțat prietenii, dar ne dăm seama că lipsește ceva – mâncarea. Bucătar la domiciliu, firma creată de tânărul Lucian Piloiu vine să ajute exact la această nevoie. Practic, Lucian vine în locul în care oamenii au evenimentul, aduce cu el mâncarea, dar și partea de logistică - organizează masa și pune la dispoziție tacâmurile. Face acest lucru din 2014, dar în ultimul timp a reușit să se ocupe mai îndeaproape de afacerea sa.
În prezent, tânărul lucrează ca bucătar la Cercul Militar și se ocupă în weekend-uri de mica afacere pe care a numit-o Bucătar la domiciliu. Călătoria lui în domeniul Horeca a început în 2007, atunci când a decis să studieze Turismul și Alimentația Publică la Sibiu. A lucrat la mai multe restaurante din Sibiu, a fost plecat și în străinătate, dar drumurile l-au adus înapoi în orașul nostru.
„În 2007 am venit din Cornet la Sibiu. Am făcut Liceul Economic pe Turism și Alimentație Publică și atunci mi-a fost ușor să-mi aleg meseria de bucătar. Am început să lucrez la Hilton, ca ajutor de bucătar, iar în timpul școlii am lucrat ospătar. În 8 martie, anul 2007 a fost prima mea zi de lucru.
Apoi am lucrat la Ramada, între 2012 și 2013. De la Ramada am plecat în Germania, în 2015 și am stat o perioadă acolo. M-am întors peste ceva timp și am lucrat tot la Ramada. De acolo, chiar cu șase luni înainte de pandemie, mi s-a ivit oportunitatea de a lucra la Cercul Militar”, a povestit acesta pentru Turnul Sfatului.
„Când faci catering duci mâncare la domiciliu, când faci catering profesional organizezi mese festive”
Tânărul spune că pasiunea pentru bucătărie i-a fost insuflată mai mult din familie. „Tatăl meu, în timpul liber, făcea cu noi fel și fel de prăjituri. Mama, de asemenea, gătea în fiecare zi. Venind la școală, toți verișorii mei lucrau în turism și, cumva, acest lucru m-a atras și pe mine.”
În 2014 și-a dorit să deschidă și o mică afacere în care să împărtășească, bineînțeles, tot pasiunea pentru bucătărie. Atunci nu a putut însă să se ocupe de ea la nivelul la care o face acum. Așa a apărut „Bucătar la domiciliu”.
„Eu mi-am dorit să sune astfel, când faci catering duci mâncare la domiciliu, când faci catering profesional organizezi mese festive. Practic, eu nu am locația, am tot ceea ce ține de logistică și personal care să mă ajute, dar nu am locația. De exemplu, dacă cineva vrea să facă un botez sau o aniversare, are locația, iar eu ofer ceea ce cer oamenii pe partea de mâncare. Acest lucru include serviciile și logistica. Logistica înseamnă tot ce ține de organizarea mesei, pahare, tacâmuri, farfurii. Materia primă este toată de la mine, le transform, vin cu ele pregătite și mă ocup apoi de masa invitaților”, mai adaugă acesta.
„Nu m-aș vedea făcând altceva”
În funcție de numărul de persoane, Lucian își ia și ajutoare cu el la evenimentele la care participă. A pregătit mâncare și la evenimente cu un număr mai mic de persoane, dar și la evenimente cu câteva zeci de persoane. Obosește?
„Îmi place ceea ce fac, fac cu drag. Nu m-aș vedea făcând altceva. Nu resimt oboseala atât timp cât pun dragoste în tot ceea ce fac. Nu pot spune că mă inspir de undeva. Cel mai important este gustul. Da, decorul poate fi wow, dar când guști trebuie să simți acea explozie, cum îi spun eu”, concluzionează bucătarul.
Lucian poate fi găsit pe pagina de facebook Bucătar la domiciliu, dar poate fi contactat și la numărul de telefon 0757012170.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Vizualizari: 9817
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Raluca Budusan
Acum 4 ore
Iepurasul
Acum 4 ore
R.
Acum 4 ore
Marko
Acum 4 ore
Lucian