Miercuri,
12.06.2024
Partial Noros
Acum
21°C

USR propune ca șefii viitoarei zone metropolitane Sibiu să fie angajați prin concurs. „Concursuri pe bune”

USR propune ca șefii viitoarei zone metropolitane Sibiu să fie angajați prin concurs. „Concursuri pe bune”

Cei patru consilieri din partea USR anunță că au propus un amendament la proiectul de înființare a zonei metropolitane în jurul municipiului Sibiu: viitorul director să fie angajat prin concurs.

Deoarece din cele 20 de localități care ar urma să adere la Asociația de dezvoltare intercomunitară Pol Dezvoltare Sibiu, 15 sunt conduse de primari liberali, reprezentanții USR Sibiu consideră că PNL are responsabilitatea de a operaționaliza viitoarea asociere. Iar cum în prezent sunt în dezbatere proiectele de înființare și aderare la ADI Pol Dezvoltare Sibiu, reprezentanții USR anunță că au propus un amendament referitor la cei care ar urma să conducă zona metropolitană. 

„Având în vedere că are majoritatea primarilor din ADI Pol, PNL are responsabilitatea de a face funcțională această ZMS: asigurarea unui consiliu director și a unui aparat tehnic format numai din profesioniști, angajați prin concursuri pe bune. Tocmai în acest sens consilierii USR Sibiu, prin vocea consilierului Raul Apostoiu, au și propus în Comisia Juridică, cea care a dat avizul pe acest proiect de hotărâre, un amendament prin care alegerea viitorului director executiv al ZMS ADI POL să se facă în urma unui concurs”, se arată într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

„Negociată” cu diferite viteze din 2017, asociația metropolitană a ajuns în stadiul de a fi înființată ca urmare a demersurilor liberalilor sibieni, consilierul local Adrian Bibu fiind cel care și-a asumat proiectul. După cum arată și reprezentanții USR Sibiu, faptul că această asociere este atât de târziu înființată a dus la ratarea unor oportunități de finanțare nerambursabilă. „De asemenea, constatăm cu îngrijorare că nu s-au oferit explicații concludente cu privire la beneficiile și sacrificiile pe care comunitățile UAT-urilor membre le vor avea în viitor ca membri ai Zonei Metropolitane Sibiu”, mai arată reprezentanții USR în comunicatul amintit, cu referire la faptul că primarul Cristianul a refuzat aderarea comunei pe care o conduce la viitoarea asociere intercomunitară.

Citește și 20 de localități vor adera la zona metropolitană din jurul Sibiului. Cristianul refuză participarea

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 11 luni

Parca daca e pe bune nu se corupe la fel ca ceilalti.

Raspunde

ACraciun

Acum 11 luni

usr = un partid ratat, care nu s-a potolit
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus