Sâmbătă,
27.04.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Două persoane au murit la Chișinău după ce un cetățean străin a deposedat un polițist de armă și a deschis focul

Două persoane au murit la Chișinău după ce un cetățean străin a deposedat un polițist de armă și a deschis focul

Un incident armat a avut loc vineri pe aeroportul din Chişinău, unde un cetăţean străin a deschis focul, ucigând două persoane; atacatorul a fost în cele din urmă capturat, relatează presa de peste Prut şi agenţia Reuters, preluate de Agerpres

Potrivit publicaţiei Ziarul de Gardă, un bărbat care a sosit cu un zbor din Turcia a deschis focul şi s-a baricadat ulterior într-o încăpere a aeroportului. Iniţial, cel puţin un poliţist de frontieră a fost rănit, iar aeroportul a fost evacuat şi unitatea specială a poliţiei a intervenit.

Conform Jurnal.md, este vorba despre un cetăţean străin căruia i-ar fi fost refuzată intrarea în ţară. În timp ce acesta era condus pentru efectuarea formalităţilor de returnare din ţară a reuşit să deposedeze de armă un poliţist de frontieră.

Ministerul moldovean de Interne a confirmat că cel puţin două persoane au fost ucise, iar atacatorul a fost capturat şi este rănit.
„La Aeroportul Internaţional Chişinău a avut loc un incident armat în care unui cetăţean străin i s-a interzis intrarea în Republica Moldova. În timpul însoţirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui poliţist de frontieră şi a rănit mortal două persoane. La această oră, individul a fost neutralizat şi încătuşat de trupele speciale care au intervenit. Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuaţi din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situaţiei la normalitate. Oamenii legii vor continua să asigure securitatea şi ordinea publică la aeroport", a comunicat Ministerul de Interne.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus