Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
23°C

40 de elevi ai Școlii Gimnaziale Roșia vor participa gratuit la o școală de vară. Coordonator este Daniela Danka, unul dintre profesorii premiați ai Sibiului

40 de elevi ai Școlii Gimnaziale Roșia vor participa gratuit la o școală de vară. Coordonator este Daniela Danka, unul dintre profesorii premiați ai Sibiului

Pentru al doilea an consecutiv, elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Roșia, structurile școlare Waldorf și Roșia, vor beneficia gratuit, în perioada 31 iulie – 11 august de activitățile educative indoor&outdoor din cadrul proiectului Școala de vară „Școli cu scLipici”. Potrivit organizatorilor scopul acestor activități este de a susține dezvoltarea competențelor de literație în rândul elevilor, de a reduce decalajele în învățare, de stimulare cognitivă pe parcursul vacanței pentru evitarea regresului școlar, de a promova relaționarea și învățarea prin cooperare, de a reduce absenteismul și abandonul școlar.

40 de elevi dintre care jumătate sunt din clasele primare și jumătate de la gimnaziu vor participa timp de două săptămâni, în mod gratuit, la o școală de vară care se află deja la cea de-a doua ediție .

Elevii participanți vor fi captați în magica lume a poveștilor, a cititului și a scrisului, vor exersa matematica printr-o abordare distractivă, vor face experimente științifice, vor realiza proiecte de artă, lăsând jocul, imaginația și creativitatea să le fie aliat în învățare. Pe lângă valoarea formativă a deprinderilor de bază, fiecare titlu de carte ales și utilizat în demersul instructiv-educativ al activităților din cadrul școlii de vară are ca scop dezvoltarea incluziunii școlare, a acceptării, a empatiei, a toleranței, a prieteniei, a cooperării, a curajului, a autocunoașterii, a motivării sau a învățării.

„Având în vedere că ne dorim o dezvoltare sustenabilă și incluzivă a comunității școlare, dar și datorită faptului că avem o bună colaborare cu mai multe instituții din județ, ai căror manageri au răspuns afirmativ și la activitățile din cadrul primei ediții, am inclus în calendarul activităților și posibilitatea prezenței invitaților din exteriorul unității școlare pentru a le citi copiilor și a le vorbi despre importanța lecturii în vederea dezvoltării armonioase”, spune Daniela-Paraschiva Danka, profesor de Limba și literatura română-Limba engleză, director adjunct și coordonator al școlii de vară.

Pe lângă activitățile specifice de dezvoltare a literației, în cadrul cărora vor participa, în general, elevii din clasele primare, noutatea acestei ediții va fi participarea elevilor din clasele gimnaziale la ateliere de storytelling, de scriere creativă, de improvizație teatrală și de pregătire pentru examenul de Evaluare Națională, precum și excursiile tematice, unde vor fi organizate picnicuri literare, vizionare de film documentar sau ateliere de handcrafts.

Alături de cei 40 de elevi (20 din clasele primare și 20 din clasele gimnaziale) și de profesorul coordonator vor mai fi profesoarele Leila Gabor, Cristina Bejan, Maria Filimon, Teodora Cristea și Simina Oltean, precum și elevi din clasele mai mari, invitați din exteriorul unității școlare (biblioteci, universitate, primărie, teatru etc.), persoane din comunitate, dar și absolvenți ai școlilor implicate. Întreaga activitate organizată pe parcursul celor două săptămâni este desfășurată în mod voluntar, neremunerată, din partea tuturor celor implicați în proiect.

Proiectul este dezvoltat de către Fundația Noi Orizonturi, iar activitățile vor avea la bază curriculum-ul dezvoltat în cadrul FNO. Activitățile planificate vor avea loc în incinta structurii școlare Waldorf, din comuna Roșia, sub coordonarea directorului adjunct, Daniela-Paraschiva Danka, profesor de Limba și literatura română-Limba engleză.

Printre parteneri se numără în acest an: Fundația Noi Orizonturi, Asociația „HAI din pantofi în bocanci”, Asociația APAR Roșia, Asociația Casa Calfelor Sibiu, Biblioteca Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Biblioteca Județeană Astra Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus