De aproape trei săptămâni, la Sibiu s-a deschis un nou local de brunchuri – adică de mic dejun întârziat sau de prânzuri devreme. Sau de ambele în același timp. Un business da familie, care îți oferă cam ce nu reușești să-ți pregătești dimineața acasă, având la bază două alimente simple - oul și untul.
De fapt, așa și se numește localul – Ouă și Unt Brunch Bistro. Am aflat despre el de pe Facebook și am mers acolo într-o zi în care mi se făcuse foame prea devreme. Am văzut că fac ouă Benedict – pe care demult nu le-am pregătit acasă, deși îmi plac mai tare decât ochiurile. Cu acest gând am plecat pe strada Târgul Vinului.
Localul este luminos datorită ferestrelor mari și amenajat cu foarte bun gust: un stil scandinav parcă, combinat cu elemente de lemn, cărămidă și are mult verde. Chiar și podul e verde. Există și o mică bibliotecă încadrată în peretele din stânga, dar exact lângă ea e o masă și dacă e ocupată ți-e incomod să iei o carte să o răsfoiești cât timp aștepți mâncarea. Dar eu am îndrăznit, pentru că mi-a atras atenția Istoria Transilvaniei, de George Barițiu, în trei volume.
Știam că e vorba de un business de familie, așa că nu era greu să ghicesc că domnul care m-a întâmpinat e unul dintre proprietari. Aflu mai târziu că „Ouă și Unt” a fost deschis de un cuplu mutat la Sibiu de la București, pentru că „eram aici de mulți ani cu sufletul”. De fapt, businessurile de familie din domeniul Horeca sunt cele mai faine, după părerea mea. Așa am simțit și aici: că ești tratat aparte, bine, ești de-al lor.
M-am așezat la una din mese – în total, în local sunt aproximativ 22 de locuri, dacă am reușit să număr bine – și înainte să aleg ceva din meniu, am comandat o limonadă rece, de 14 lei.
Evident, meniul nu e unul stufos, conține o pagină cu mâncăruri și alta cu băuturi, scrise în limba engleză.
Evident, specialitatea casei sunt ouăle Benedict, care sunt gătite în șase feluri: cu spanac, cu somon, cu spanac și somon, cu ciuperci, cu avocado și cu sparanghel. Prețurile sunt între 34 și 52 de lei. Mai puteți opta pentru omletă franceză de 27 de lei și ouă ochiuri pe cartofi proaspăt prăjiți cu telemea, de 25 de lei și o opțiune pentru vegani – 36 lei. În meniu sunt și patru tipuri de desert, care sunt făcute „in-house”: Polenta cake, Marble pound cake, Brownie și Homemade brioche french toast.
Eu am ales cele mai scumpe ouă Benedict – cu somon și spanac, iar la desert am optat pentru Polenta cake. N-am așteptat mai mult de 10-15 minute felul principal.
Ouăle vin pe un „blat” de cartofi rași și mi s-a părut o variantă extraordinară. Eu acasă puneam ouăle pe pâine sau toast (deși și aici există această posibilitate), dar varianta primită a fost foarte bună. Cum le șade bine acestor tipuri de ouă, după ce bagi în ele furculița gălbenușul curge peste cartofi, iar combinația cu sosul olandez (hollandaise) mă convinge că mai bun brunch nu există pe lumea asta. Bucățile de ou le combinam cu somon, iar cele de cartofi – cu spanac, apoi făceam invers. Oricum făceam, gustul era același – de casă, de parcă cineva a gătit special pentru mine, știind că nu voi pleca dezamăgit de la masă. Dacă aveam o bucată de pâine, lingeam de tot farfuria, dar o pauză de la făinoase niciodată nu strică, mai ales că urma să comand și desertul.
Și despre desert am numai cuvinte de laudă: bucata de prăjitură, din făină de mălai (polenta), era fărâmicioasă și se topea în gură. Peste ea, câteva felii de căpșună și cremă mascarpone. Ungeam feliile de căpșună cu crema și papilele gustative erau fericite. Am strâns toate fărâmiturile din farfurie.
Desertul l-am combinat cu o cafea espresso, care, apropo, era pentru mine cea mai bună cafea pe care am băut-o în ultima vreme în centrul Sibiului. Prăjitura costă 24 de lei, iar cafeaua - 9 lei.
La plecare, am primit și un mic desert la pachet.
Sincer, nu am niciun cuvânt de rău de scris despre noua locație de brunch din Sibiu. Doar că, fiind la început și lucrând doar doi oameni - dintre care, doar unul în bucătărie - în prima perioadă va fi mai dificil să deservească mulți oameni o dată, în cazul unui aflux de clienți în același timp.
Nota totală a fost de 99 de lei pentru un brunch pentru o singură persoană.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 15912
Ultimele comentarii
Acum 14 minute
Chris
Acum 19 minute
Cici
Acum 21 minute
Cici
Acum 29 minute
Newman
Acum 37 minute
CoraBora