Sâmbătă,
18.05.2024
Partial Noros
Acum
10°C

FOTO Sibiul, într-un top al ”celor mai uimitoare” case cu chip din Europa. ”Au devenit un element arhitectural de protest încă din 1989”

FOTO Sibiul, într-un top al ”celor mai uimitoare” case cu chip din Europa. ”Au devenit un element arhitectural de protest încă din 1989”

Un top al caselor cu aspect uman a fost realizat de revista Admagazine.fr, iar Sibiul apare aici alături de imobile din Franța, Spania, Italia și Georgia.

”Conceptul de Face House este personificarea unei clădiri arhitecturale prin elemente specifice caracteristicilor umane. Surprinse, vesele, indignate, aceste clădiri dezvăluie chipuri comice cu linii geometrice și grafice”, se precizează în text.

În cazul caselor ”cu ochi” din centrul Sibiului, editorii revistei fac și o mică eroare.

”Considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase orașe din România, orașul medieval Sibiu dezvăluie pe străzile sale înguste case datând din 1380. Modelate în ardezie, unele acoperișuri evocă ochi dintre fâșiile de țiglă, simbol al protestului social din România. Numiți „ochii Sibiului”, ferestrele înguste ale mansardelor au servit inițial la protejarea alimentelor de lumina soarelui și au devenit un element arhitectural de protest încă din 1989”, se precizează în publicație.

Este evident vorba de o confuzie cu protestele împotriva PSD din anii 2017-2018, atunci când s-a format comunitatea ”vă vedem”.

Sursa foto: Admagazine.fr.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3659

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus