Sâmbătă,
23.09.2023
Cer Senin
Acum
24°C

USR și PSD Sibiu, atac la Raluca Turcan, în dosarul azilurilor din Voluntari: Ar trebui să-și ceară scuze întregului popor. Turcan: ”La momentul acreditării centrului din Voluntari toate lucrurile erau în regulă”

USR și PSD Sibiu, atac la Raluca Turcan, în dosarul azilurilor din Voluntari: Ar trebui să-și ceară scuze întregului popor. Turcan: ”La momentul acreditării centrului din Voluntari toate lucrurile erau în regulă”

PSD Sibiu și mult mai agresiv, USR Sibiu, au transmis astăzi comunicate de presă în care o atacă pe Raluca Turcan, ministru al Culturii și lider al PNL Sibiu. Cele două organizații politice o asociază pe Raluca Turcan cu miniștrii Gabriela Firea și Marius Budăi, care și-au dat demisia în scandalul azilurilor de bătrâni din Voluntari.

Concret, Raluca Turcan este acuzată că a semnat acreditarea unuia din centrului pentru seniori din Voluntari.

PSD Sibiu: ”Ministrul care a avizat în 2021 deschiderea azilelor de tortură a bătrânilor”

Social-democrații sibieni i-au cerut Ralucăi Turcan să vorbească public despre acest subict.

”Având în vedere faptul că sesizări au fost încă din guvernarea în care ministrul muncii și premierul erau PNL, PSD Sibiu consideră că este obligatoriu ca doamna Turcan, dacă nu a urmat exemplul miniștrilor PSD care și-au dat demisia de onoare, să vină cel puțin cu o explicație în fața sibienilor și a românilor, să spună de ce a semnat acel act când știm, acum, că acel centru social nu îndeplinea condițiile pentru funcționare.

Nu se poate ca doamna Turcan să ocolească acest subiect care a oripilat opinia publică și să iasă cu comunicate de presă pe cu totul alte teme”, transmite PSD Sibiu.

Mesajul USR Sibiu este mult mai aspru la adresa fostului ministru al Muncii.

”Raluca Turcan a fost, nici mai mult, nici mai puțin, ministrul care a avizat în 2021 deschiderea azilelor de tortură a bătrânilor, deschise sub atenta supraveghere a clanurilor din Voluntari, Ilfov, acolo unde domnește cuplul Pandele – Firea. Cel mai probabil, cele două politiciene nu doar că se cunosc, dar sunt și apropiate. (…) Cu această semnătură, Raluca Turcan își consolidează reputația de politician al erorilor, de susținător al marii corupții din România, înșelând și de această dată grosolan așteptările românilor. Este inadmisibil să girezi cu funcția și cu răspunderea pe care o ai ca ministru o structură care umilește și transformă în sclavi bătrânii care abia își mai duc zilele.

USR consideră că, împreună cu Gabriela Firea, Raluca Turcan ar trebui să-și ceară scuze întregului popor, familiilor și bătrânilor afectați de abuzurile din comuna Voluntari”, scriu USR-iștii sibieni într-un comunicat oficial.

Raluca Turcan: ”Ancheta va scoate la iveală cine se face vinovat”

Raluca Turcan a scris astăzi pe pagina sa de Facebook că a semnat pentru autorizarea unuia din centrele pentru bătrâni din Voluntari, însă a precizat că la acel moment toate documentele erau în regulă. Ea sugerează că în momentul acreditării actele depuse erau corecte, însă ulterior administratorii s-au îndepărtat de la minimele cerințe.

”La momentul acreditării centrului din Voluntari toate lucrurile erau în regulă din punctul de vedere al formalităților legale. Semnarea acreditării este o cerință administrativă și o obligație legală, dacă sunt întrunite condițiile prevăzute de lege. Sunt acreditați peste 5.500 de furnizori de servicii sociale publice sau private la nivel național (pe an sunt de ordinul sutelor)”, a scris Raluca Turcan.

Problema intervine, subliniază Raluca Turcan, în momentul în care aceste centre se îndepărtează de la cerințele minime.

”Oricine intervine pentru a acoperi nereguli în activitatea unor astfel de centre, pentru a ascunde nerespectarea obligațiilor în derularea activității, sau pentru a bloca aflarea adevărului, trebuie să plătească.

Sunt ferm convinsă că ancheta va scoate la iveală cine se face vinovat de astfel de lucruri și că făptuitorii vor fi pedepsiți”, a mai precizat Raluca Turcan.

Fostul ministru al Culturii îi cere să facă un pas în spate

Lucian Romaşcanu, fost ministru al Culturii și actual putător de cuvânt al PSD, a fost întrebat luni dacă preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut şi alte demisii din administraţia publică locală în urma neregulilor găsite în azilele de bătrâni.

„În plan politic, Gabriela Firea şi Marius Budăi şi-au făcut analizele şi au decis să-şi dea demisia de onoare. Cred că şi doamna Turcan, fiind una dintre persoanele care au avizat azile ale groazei, ar trebui să facă un pas în spate. E un gest de demnitate politică. Nu o acuz pe doamna Turcan că ar fi făcut ceva direct, care să influenţeze direct activitatea acelor aşezăminte, dar şi-a asumat să avizeze un azil care s-a dovedit a fi al groazei, la sfârşit”, a spus Romaşcanu la sediul central al PSD.

El a adăugat că şi în USR sunt câteva exemple de oameni politici implicaţi în scandalul „azilelor groazei”.

„Până la domnul Budăi sunt vreo 4-5 paliere de decizie, la fel şi în cazul doamnei Turcan. Domnul Budăi a înţeles să îşi dea demisia de onoare, doamna Turcan, nu”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Bogdan Trifoi

Acum 2 luni

PSD Sibiu nu vine cu un comunicat și pentru bazarul de la Bâlea Lac? Nu de alta dar tocmai un primar PSD a dezvoltat aceasta afacere ca fiind una personală
Raspunde

Newman

Acum 2 luni

La momentul avizarii cladirea nu era racordata la reteaua de canalizare!
Raspunde

Pintilie

Acum 2 luni

Chiar crezi ca moldoveanca Turcana stie sa faca ceva daca-si da demisia?... personajele ca ea sunt cele mai periculoase, daca nu mai primesc posturi politice mor de foame...
Raspunde

Canaris

Acum 2 luni

Pe banii noștri, ăștia dau comunicate peste comunicate și se porcaiesc reciproc.... Nu sunt fan Aur, chiar oponentul lor, dar ăștia cel puțin nu aruncă cu banii....
Raspunde

Daniela

Acum 2 luni

PNL e cel mai minunat partid din lume și al doilea din România, după prietenii de la PSD. Noi vom salva țara de la foamete și de la dezastre, pentru că suntem extraordinari!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus