Duminică,
24.09.2023
Thunderstorm With Heavy Rain
Acum
20°C

FRF anunţă candidatura pentru organizarea finalei Europa League din 2026 sau 2027

FRF anunţă candidatura pentru organizarea finalei Europa League din 2026 sau 2027

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, marţi, că a depus candidatura pentru organizarea finalei Europa League, din 2026 sau 2027, pe Arena Naţională.

"După succesul în organizarea meciurilor de la EURO 2020 şi a Campionatului European Under-21 anul acesta, FRF doreşte să continue promovarea României ca o destinaţie pentru evenimente sportive majore. Partenerii Federaţiei Române de Fotbal în acest proiect vor fi Guvernul României şi Primăria Municipiului Bucureşti. Colaborarea strânsă la precedentele evenimente fotbalistice europene organizate la Bucureşti garantează capacitatea de a furniza o experienţă memorabilă pentru toţi participanţii şi o moştenire substanţială pentru fotbalul românesc", se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al FRF și citat de Agerpres.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu afirmă că prin organizarea acestei finale de către Bucureşti îşi doreşte dezvoltarea colaborării cu Guvernul României şi Primăria Capitalei.

"EURO 2020 ne-a adus cele mai importante investiţii publice în infrastructură, o moştenire solidă care influenţează dezvoltarea fotbalului românesc. Totodată, FRF a demonstrat că şi-a dezvoltat capacitatea de organizare devenind un partener competitiv pentru UEFA în circuitul fotbalului european, iar acum ne dorim să trecem într-o nouă etapă care să marcheze, în continuare, dezvoltarea fotbalului românesc. Prin această candidatură, FRF îşi propune să utilizeze găzduirea finalei Europa League ca un element declanşator, care să contribuie la construirea unui model organizaţional de referinţă pentru cluburile de fotbal din România, în contextul Europei Centrale şi de Est, în jurul perspectivei Fotbal - Comunitate - Business - Sustenabilitate. Ne dorim ca acest eveniment sportiv major găzduit de ţara noastră să reprezinte oportunitatea de a construi o sinergie între Guvernul României, Primăria Municipiului Bucureşti şi întregul ecosistem fotbalistic din ţara noastră în jurul unor obiective strategice în plan sportiv", a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

Arena Naţionaă a mai găzduit o finală de Europa League, în 2012, când Atletico Madrid a învins-o pe Athletic Bilbao cu 3-0.

Pentru următorii doi ani, oraşele gazdă ale ultimului act al Europa League se cunosc deja. Acestea sunt Dublin (Irlanda), în 2024, şi Bilbao (Spania), în 2025. 

foto FRF

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus