Vineri,
21.06.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Prologul Red Bull Romaniacs revine marți pe Bulevardul Corneliu Coposu. Concurenți din peste 55 de țări participă la competiția din acest an

Prologul Red Bull Romaniacs revine marți pe Bulevardul Corneliu Coposu. Concurenți din peste 55 de țări participă la competiția din acest an

Concurenți din 55 de țări au ajuns la Sibiu pentru ediția aniversară a Red Bull Romaniacs 2023. „The Impossible”, a 20-a ediție a Red Bull Romaniacs, se desfășoară între 25 și 29 iulie. Traseul de la prologul programat marți, 25 iulie, este aproape gata și este un indiciu asupra dificultății traseelor din cele patru zile de off-road. Finalele show-ului vor începe la ora 17.

„Anul acesta verificările administrative și tehnice au început de sâmbătă, astfel încât până luni la ora 13:00, când a avut loc ”Parada Națiunilor”, cât mai mulți participanți să-și primească numerele de concurs”, au transmis organizatorii evenimentului într-un comunicat de presă.

Cine luptă pentru titlu?

Graham Jarvis (Marea Birtanie) deține recordul absolut având șapte titluri în plamares și pare că este în formă să ajungă iarăși pe podium. Manuel Lettenbichler (Germania), liderul actual al Campionatului Mondial de Hard-Enduro, a câștigat Romaniacs de trei ori și este pe drumul egalării titlurilor obținute de Jarvis. Alfredo Gomez (Spania) este o prezență destul de constantă pe podium, însă nu a izbutit să câștige încă niciun titlu în România. Wade Young (Africa de Sud) are o victorie în palmares și încearcă să revină pe prima treaptă a podiumului. În același timp, concurenții cu mai puține participări, precum Teodor Kabakchiev (Bulgaria) și Trystan Hart (Canada), se gândesc și ei că ar putea surprinde într-o ediție ce se anunță extrem de imprevizibilă.  Billy Bolt (Marea Britanie) și Mario Roman (Spania) sunt și ei printre favoriții la podium. Un lucru este cert, vom avea asista la o luptă foarte interesantă pentru titlul clasei Gold – cel mai dificil traseu din raliu.

„Este greu de pronosticat și cine va fi pe podium la celelalte patru clase: Silver, Bronze, Iron și Atom, iar Romaniacs a dovedit că, datorită elementului de anduranță ( 5 zile de cursă, dintre care 4 de off-road cu porțiuni foarte dificile, unele aproape imposibil de parcurs) este o competiție unde cel mai important este să ajungi la finiș”, mai transmit organizatorii.

A 20-a participare

Emanuel Gyenes – Mani (România): ”Mă bucur că pot concura pentru a 20-a oară la Romaniacs și că am reușit să strâng 19 finișuri din tot atâtea posibile. La a zecea ediție am zis că mă opresc, dar iată-mă aici, zece ani mai târziu. Totul a evoluat foarte mult de la sport în sine la echipament, la nivelul de pregătire al concurenților, și Romaniacs a jucat un rol foarte important în dezvoltarea hard-enduroului. Mă bucur că va fi vreme bună la Prolog și sper să vină cât mai mulți spectatori să se bucure de showul urban cu care începe Red Bull Romaniacs 2023.”

„Enduro for Romania”

Anul acesta fondurile strânse în cadrul acțiunii ”Enduro for Romania” vor merge către Centrul de Sprijin Oncologic al Asociației „Sus Inima” și către un proiect de ecologizare, până în iarnă urmând să fie organizată o acțiune de curățare a unui râu din apropierea traseului.

Participanții își donează echipamentul, care este ulterior vândut în ziua Prologului, către alți entuziaști ai hard enduroului.  Iar anul acesta, la clasa Bronze concurează echipa „Mission RACE”, Race Against Cancer Enduro, o organizație caritabilă germană, care a organizat curse de enduro de strângere de fonduri și este susținută de rideri profesioniști precum Manuel Lettenbichler. Echipa va dona o treime din fondurile pe care le strânge în timpul Romaniacs către „Enduro for Romania”.

Pentru a aduce hard-enduroul cât mai aproape de cei care nu pot călători în Sibiu să ia pulsul competiției de la fața locului pe siteul www.redbullromaniacs.com vor fi zilnic transmisii live și un feed cu ”Live News”, acesta urmând să surprindă cât mai multă acțiune de la toate cele 5 clase.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Sus