Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Alți 12 copii duși la spital cu suspiciune de toxiinfecție alimentară. În total, 23 de minori s-au simțit rău

Alți 12 copii duși la spital cu suspiciune de toxiinfecție alimentară. În total, 23 de minori s-au simțit rău

23 de copii au fost transportați de la Avrig la spitalul Luther după ce au acuzat stări de rău.

ACTUALIZARE (ora 09:30) Directorul Direcției Sănătate Publică Sibiu, Horațiu Cojocaru, a confirmat pentru Turnul Sfatului că în curs este o anchetă epidemiologică, colegii săi de la Inspecția Sanitară fiind încă în Avrig. În jurul amiezii instituția va face publice primele concluzii.

Citește și Anchetă extinsă a DSP Sibiu în cazul copiilor cu toxiinfecție alimentară, aflați în excursie la Avrig: S-au prelevat probe din toate produsele servite, din apă și s-au verificat persoanele care lucrează la bucătărie

Citește și: Starea copiilor care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară: 22 au rămas internați. „Evoluția lor este lent favorabilă”

ACTUALIZARE (miercuri, ora 8) Alți 12 copii au ajuns marți seară la spital, anunță miercuri dimineața reprezentanții ISU Sibiu. 

Aseară, în jurul orei 23 au mai fost identificați încă 12 copii care acuzau stări de rău și vărsături, astfel s-a intervenit cu un echipaj SMURD, ATPVM și ambulanță SAJ și cei 12 copii au fost preluați și transportați la CPU Luther pentru investigații de specialitate. 

Astfel au fost duși la spital un număr total de 23 de minori cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, cu suspiciune de toxiinfecție alimentară. 

Știre inițială. 11 copii cu vârste între 12 și 14 ani au fost dusi la spital marți seară de la un ștrand din Avig. Aceștia acuzau stări de rau, fiind suspecți de toxiinfectie alimentară, anunță sg.maj. Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

„În urma unui apel pe numărul unic de urgență 112, un echipaj SMURD, o autospecială de transport victime multiple și o ambulanță SAJ, au intervenit de urgență în localitatea Avrig, la un ștrand întrucât mai mulți copii aveau nevoie de asistență medicală,” transmite sursa citată. 

La fața locului au fost identificați 11 minori cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani care acuzau stări de rău fiind suspecți de toxinfecție alimentară. 

Echipajul SMURD și ATPMV au preluat 9 copii, iar echipajul SAJ, doi copii. Aceștia sunt transportați la CPU Luther pentru investigații de specialitate. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus