Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
12°C

O economistă și un electrician și-au deschis o afacere cu întrerupătoare din lemn, personalizate: Clienții nu sunt încă obișnuiți cu acest concept, dar sunt foarte încântați de modul cum arată

O economistă și un electrician și-au deschis o afacere cu întrerupătoare din lemn, personalizate: Clienții nu sunt încă obișnuiți cu acest concept, dar sunt foarte încântați de modul cum arată

Daniela Savu are 46 de ani și este de profesie economistă, iar Gheorghe Lup are 52 de ani și este electrician. Cei doi fac parte acum dintr-un proiect comun pe care au ales să-l numească Intrepriza Arti DG. Pornind de la o nevoie pe care Daniela a avut-o în momentul în care își decora casa, cei doi s-au gândit să creeze întrerupătoare din lemn, personalizate, cu design diferit și chiar cu imagini pictate.

„De profesie sunt economistă, îmi place mult să gătesc, să croșetez și mai nou am descoperit că îmi place să decorez spații sau să creez elemente de decor din materiale recuperate. De asemenea, îmi place să citesc.

Asociatul meu, Ghiță, este electrician și are 52 de ani. El este pasionat de tehnică - în special orice are legătură cu partea electrică - meșterit și este foarte determinat să găsească soluții noi la orice problemă care ține de acest domeniu. Citește mult și se informează pe aceste teme”, a povestit Daniela pentru Turnul Sfatului.

De la o necesitate, la o afacere 

Ideea acestei afaceri a venit în momentul în care Daniela și-a amenajat casa și și-a dat seama că își dorește să renunțe la clasicele întrerupătoare din plastic și să creeze ceva inedit.

„Anul trecut l-am rugat pe Ghiță să instaleze niște lămpi la nouă mea casă. I-a plăcut decorul casei mele, dar era nedumerit de ce am instalat niște întrerupătoare și prize „ieftine” în toată casa. I-am explicat că încă nu am găsit nicăieri  întrerupătoare care să se potrivească cu acest decor și până nu voi găsi ceva care să îmi placă nu o să cumpăr altele. Pe piață majoritatea întrerupătoarelor sunt din plastic sau alte materiale mai „reci” și aproape toate arată la fel.

Am încercat să-i descriu cam ce stil aș dori să găsesc. Nu a spus nimic și a doua zi mi-a adus un întrerupător făcut de el dintr-un placaj. Mi s-a părut extraordinar. Apoi am spus să încerce unul din lemn, cu o margine mai elegantă. L-a realizat a doua zi, iar eu l-am vopsit”, a detaliat medieșeanca.

Apoi, cei doi au început să creeze mai multe modele pe diferite dimensiuni și decorate cu diverse imagini. După ce au văzut că munca lor prinde contur, au luat în calcul și posibilitatea de a crea o firmă.

„Am tot încercat mai multe variante și dimensiuni de rame de întrerupătoare din lemn, apoi cu design diferit și chiar cu imagini. Astfel am realizat întrerupătoare simple, profilate și într-o culoare sau cu imagini ale clădirilor istorice, sau ca o copie a unui mic vitraliu sau o minge de fotbal pentru o camera de copii sau gravarea numelui unei firme.

Apoi, mai în glumă, am spus că ar trebui să ne facem o firmă...și așa ne-am hotărât să începem această afacere. Și astfel realizăm întrerupătoare care sunt create în funcție de preferințele clienților legate de design, culoare și dimensiuni. Adică Aprinde lumina în stilul tău”, a mai spus aceasta.

„Ramele întrerupătoarelor create de noi sunt unice și personalizate”

Potrivit celor doi, investiția realizată până în prezent nu a fost foarte mare deoarece Ghiță, fiind pasionat de tehnică și meșterit, avea deja majoritatea instrumentelor necesare pentru realizarea unor piese de lemn de dimensiuni mai mici.

„Am mai achiziționat un CNC pentru crearea acestor rame de întrerupătoare. Și bineînțeles am achiziționat materialul lemnos, partea electrică a întrerupătorului, vopsele.

Ramele întrerupătoarelor create de noi sunt unice și personalizate. Până acum am creat numai rame din lemn, eventual cu anumite elemente aplicate, ca de exemplu întrerupătoarele cu potcoavă. Noi instalăm și partea electrică pe aceste rame astfel încât să se realizeze un aspect plăcut al întregului întrerupător. Piesele, așa cum am mai spus, se pot realiza în funcție de preferințele clienților și astfel întrerupătoarele devin o parte a decorului casei și nu vor fi doar niște elemente tehnice ale încăperilor”, mai detaliază aceasta.

„Ne dorim să creștem încet și sigur această afacere”

Sarcinile sunt bine împărțite în mica afacere a celor doi. În general, Daniela creează modelul ramei întrerupătorului, iar Ghiță le realizează din lemn și le instalează partea electrică, le șlefuiește, apoi medieșeanca le vopsește sau le pictează.

„În plus, faptul că putem crea dimensiuni personalizate ale acestor rame, întrerupătoarele pot fi încadrate și în spații în care altfel ar fi fost dificil să instalezi un întrerupător din comerț. De asemenea, într-o ramă noi putem încadra mai multe switch-uri astfel încât să nu fie nevoie de un spațiu mare liber pe perete pentru instalarea întrerupătoarelor”, mai detaliază Daniela.

Deoarece au pornit această afacere la începutul anului, iar autorizațiile finale le-au obținut în primăvară, atelierul celor doi este încă în curs de amenajare, dar funcțional. Își doresc să crească afacerea încet și sigur.

„În prezent ne dorim să creștem încet și sigur această afacere. Clienții nu sunt obișnuiți cu acest concept de produse. Majoritatea au spus că nu au mai văzut așa ceva și nici nu s-au gândit că ar putea să-și instaleze asemenea întrerupătoare. Dar sunt foarte încântați de modul cum arată aceste produse în casele lor, de faptul că sunt unice și că sunt adaptate exact la nevoile lor estetice și tehnice”, concluzionează ea.

Pentru comenzi cei doi pot fi contactați la numerele de telefon 0770.179.764 sau 0740.404.867, iar produsele pot fi vizionate pe site ul www.intreprizartidg.com.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Canaris

Acum 2 luni

În sfârșit ceva și frumos și util la aceasta rubrica....
Raspunde

Pasaris

Acum 2 luni

Întrerupătoare din lemn…extrem de util , va fi bătaie pe ele!
Raspunde

Zsdf

Acum 2 luni

atat de bune sunt aceste intrerupatoare cu lemn (care sunt si ilegale cred) incat la un scurtcircuit sau contact imperfect o sa fie excelente in propagarea focului (sunt si lacuite din ce se vede)...
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Se bate cine nu vrea inrerupatoare cu actionare prin senzor sau smartphone si procesare pe calculator.
Raspunde

M

Acum 2 luni

Nu vreau sa fiu rautacios, dar intrerupatoarele astea chiar iau foc. Domnul electrician ar fi trebuit sa se gandeasca si la asa ceva, ca doar e de meserie. Ar fi bine sa gasiti un material inlocuitor, care sa nu ia foc. In rest ideea e buna. Mult succes!
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Izolatia electrica si contactul sa fie rece sunt importante, nu rezistenta la foc a corpului intrerupatorului. Cele din plastic sau ceramica ard mai rau daca contactul incalzeste iar focul se transmite la tuburile instalatiei si izolatia cablurilor electrice.
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Intrerupatoarele din lemn iar tocaria din PVC.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus