Sâmbătă,
23.09.2023
Cer Senin
Acum
24°C

Piața Schiller și strada Arhivelor devin pietonale de marți, 1 august

Piața Schiller și strada Arhivelor devin pietonale de marți, 1 august

Primăria Municipiului Sibiu anunță că de marți, 1 august, Piața Schiller și strada Arhivelor devin pietonale.

După ce propunerea de transformare a Pieței Schiller și a străzii Arhivelor în zone pietonale s-a aflat în dezbatere publică, proiectul a fost aprobat de Consiliul Local Sibiu în ședința ordinară din această lună.

Citește și: Două zone pietonale noi în Sibiu - strada Arhivelor și Piața Schiller: Primăria așteaptă părererile sibienilor în următoarele două săptămâni

Astfel, de marți, 1 august, aceste două zone vor deveni pietonale. Serviciul de specialitate al administrației locale va instala semnalizarea rutieră care indică zona pietonală, iar locurile de parcare se vor desființa de la data menționată. Accesul va fi totuși permis locuitorilor din zonă care își parchează autovehiculele în curte, precum și autovehiculelor de aprovizionare.   

„Reamintim că:        

Locuitorii din zonele vizate vor putea utiliza abonamentele de parcare deja emise sau vor putea solicita abonamente noi pentru riverani, acestea urmând să fie valabile pentru străzile din jur: Tipografilor, Cetății și bulevardul C. Coposu.

Locul de parcare rezervat persoanelor cu dizabilități și un loc rezervat creșei de pe str. Arhivelor se vor muta pe strada Timotei Popovici, aproape de intersecția cu str. Arhivelor”, transmit reprezentanții primăriei într-un comunicat de presă.

Propunerea privind transformarea celor două zone în pietonale a fost în dezbatere publică, iar sibienii au putut transmite până în 14 iulie sugestii și opinii pe adresa pms@sibiu.ro sau în format fizic, la Centrul de Informații pentru Cetățeni al Primăriei Sibiu, din sediul situat în Piața Mare.

Zonele din centrul istoric care sunt deja pietonale în prezent sunt: Piața Mare, Piața Mică, Piața Huet, Piața Aurarilor, str. N. Bălcescu, str. Cetății (între str. Gh. Lazăr și str. A. Papiu Ilarian), str. Papiu Ilarian (între str. N. Bălcescu și str. Tipografilor), str. Samuel Brukenthal, str. Manejului, str. Telefoanelor, str. Târgului și str. Funarilor.

FOTO: Primăria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus