MedLife Polisano a devenit, de la începutul lunii iulie, prima clinică privată din județ care oferă servicii integrate absolut gratuite pentru pacienții oncologici. Pentru că este vorba despre o afecțiune gravă, care trebuie diagnosticată și tratată contratimp, Centrul Oncologic MedLife Polisano vine în întâmpinarea sibienilor cu servicii complete de diagnostic și tratament în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. O altă veste bună este că, în cadrul centrului există o comisie formată din experți din toate specialitățile conexe oncologiei – radio-oncologie, neurochirurgie, urologie, chirurgie generală, radiologie – asigurând, astfel, o abordare personalizată a fiecărui caz.
MedlLife Polisano a devenit singura clinică privată din județul Sibiu care face parte din Programul Național de Oncologie și al treilea centru, după Spitalul Județean Sibiu și cel Municipal din Mediaș. Astfel, sibienii au parte de servicii medicale integrate - de la investigare și diagnostic până la tratament - decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, fără alte costuri suplimentare.
Ce înseamnă asta? O adresabilitate mai rapidă și timp câștigat în lupta cu cancerul. Pacienții pot beneficia în timp optim și la cele mai înalte standarde de calitate de tratamentele recomandate.
Dr. Valeria Văleanu, medic primar oncologie-radioterapie și unul dintre cei mai apreciați specialiști din Sibiu, vorbește despre beneficiile aduse de centrul în care profesează, bolnavilor de cancer.
„Sunt vești extraordinare pentru comunitatea sibiană. Bolnavii oncologici au acum o alternativă pentru a-și face terapia cu citostatice într-un spital privat. Această alternativă este foarte bine venită și este o consecință a faptului că epidemiologia cancerului ne arată că ne aflăm într-o continuă creștere atât în ceea ce privește incidența, cât și prevalența bolilor oncologice în rândul populației din România. Bolnavul va reuși să aibă un acces mai rapid la diagnostic sau terapie. Vorbesc despre terapia cu citostatice care poate fi făcută acum și în centrul nostru, de radioterapie, de terapie țintită sau imunoterapie. Dizolvarea și prepararea soluțiilor de citostatice se face în maximă siguranță și cu respectarea normelor în vigoare. Prepararea soluțiilor, spre deosebire de alte centre, este făcută numai de către farmaciste cu pregătire în domeniu, în urma unor cursuri de perfecționare dedicate acestui tip de manoperă. În afară de faptul că suntem alternativă, ne dorim să fim și opțiune pentru pacienții din Sibiu”, spune dr. Valeria Văleanu.
În acest sens Centrul Oncologic MedLife Polisano se adresează tuturor pacienților care vor să fie luați în evidență. Pentru a se întâmpla asta este nevoie de depunerea unui dosar la clinica de pe strada Constituției, acolo unde se desfășoară activitatea de oncologie.
Dosarul trebuie să conțină o serie de acte printre care se numără diagnosticul histopatologic care confirmă malignitatea, o adeverință care să dovedească că persoana este angajată, cupon de pensie, după caz și toate examinările pe care le-a făcut pacientul anterior prezentării în clinică.
Odată înscris în comisia oncologică, bolnavul va primi o decizie care îi va fi comunicată în scris sau online.
Deciziile sunt luate în comisii de specialiști
Specialiștii Centrului Oncologic MedLife Polisano au gândit o oncologie comprehensivă cu decizii corecte și precise pentru pacienții cu cancer. Pentru ca acest lucru să fie viabil, s-a înființat o comisie oncologică formată din experți din toate specialitățile conexe oncologiei.
Despre această comisie vorbește neurochirurgul Claudiu Matei, doctor în științe medicale și directorul medical MedLife Polisano:
„Cancerul beneficiază în zilele noastre de o abordare multidisciplinară. Decizia terapeutică în cazul unui pacient suferind de cancer este o decizie care aparține unei comisii, unui grup de medici implicați, care alcătuiesc o comisie disciplinară numită Tumor board. Spitalul nostru are această comisie în care decizia terapeutică, monitorizarea pacientului și controalele sunt stabilite de comun acord, având ca obiectiv comun luarea celor mai bune decizii pentru pacient. Specialiștii din comisie sunt în primul rând medici oncologi, apoi radioterapeuți, medici anatomopatologi și desigur, medici chirurgi implicați în tratamentul respectiv, astfel că, în cadrul spitalului nostru se pot aborda patologii din sfera neurochirurgiei, a chirurgiei generale sau din obstetrică-ginecologie. Fiecare spital care deține chirurgie oncologică trebuie să aibă acest tumor board. Este important ca decizia terapeutică și urmărirea pacientului să fie luate de comun acord de către toți medicii implicați în tratamentul și monitorizarea pacienților neoplazici”, explică dr. Claudiu Matei.
Și medicul Valeria Văleanu subliniază importanța unei astfel de comisii:
„Avem onoarea de a avea sprijinul domnului conferențiar Eniu Dan de la Cluj, o personalitate marcantă a oncologiei românești, în special pe partea de chirurgie oncologică. Profesorul ne este sprijin în decizii importante pe care le avem de luat, pentru că, așa cum știm, avem bolnavi și nu boli. Adică nu întotdeauna ceea ce găsim în carte poate fi aplicat 100% la bolnav. De aceea, ghidurile sunt folositoare, dar ele sunt orientative. Practic, fiecare caz în parte trebuie decis în funcție de comorbidități și de profil. Ne constituim într-o echipă atât de mult dorită. În ziua de astăzi nu se poate vorbi despre o medicină performantă fără o medicină de echipă. Cine crede altfel, crede greșit”, spune medicul oncolog.
Servicii complet gratuite
În acest moment, în Centrul Oncologic MedLife Polisano bolnavii de cancer din județul Sibiu și nu numai, pot beneficia de tot ce înseamnă terapie de oncologie medicală. Este vorba despre chimioterapia standard, imunoterapie sau terapie țintită.
Totodată, pacienții MedLife Polisano pot beneficia și de alte proceduri, precum:
- Intervenții laparoscopice minim invazive și cu recuperare rapidă postoperatorie în cancerul de intestin gros și rect
- Îndepărtarea chirurgicală a tumorii prin radiofrecvență, în cazul metastazelor hepatice unice cu vindecare
- Administrarea intraperitoneală a citostaticelor ca terapie de salvare cu rezultate foarte bune în ceea ce privește supraviețuirea fără semne de boală, deci cu o bună calitate a vieții.
- Biopsia ganglionul santinelă în cancerul mamar și melanomul malign, printr-o dotare de ultimă generație. „Acest lucru este extrem de important, pentru că scutește pacienta de o intervenție largă și evită complicațiile care pot apărea în urma unor intervenții”, spune dr. Valeria Văleanu.
Centrul Oncologic MedLife Polisano dispune și de posibilitatea de a urmări evoluția pacienților oncologici, monitorizare post-terapeutică, extrem de importantă în a aprecia evoluția unui pacient după efectuarea terapiei.
„Monitorizarea se face preferențial, pacienții oncologici beneficiind de o linie separată legată de accesul la monitorizare. Bolnavul care a încheiat tratamentul poate fi urmărit prin centrul nostru, având prioritate. Are un acces mai rapid și în obținerea rezultatelor pentru că există această linie specială pentru pacienți oncologici. De exemplu, la biopsia mamară care se face ghidată ecografic pentru tumorile de mici dimensiuni avem și această variantă și cred că este bine ca oamenii să știe că începând cu 1 iulie, această biopsie este gratuită”, mai spune Dr. Valeria Văleanu.
Atât procedurile de chimioterapie, cât și de radioterapie sunt decontate de CAS, fără alte costuri suplimentare. Astfel, pacienții oncologici au o nouă șansă de a lupta împotriva cancerului, beneficiind de resurse și servicii la cele mai înalte standarde.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 2839
Ultimele comentarii
Acum 59 minute
Sanda Marin
Acum 1 oră
Mendeleev
Acum 2 ore
Inspiratie
Acum 2 ore
AndreiM
Acum 2 ore
Mădălina