Sâmbătă,
23.09.2023
Cer Senin
Acum
24°C

Tursib se extinde: Investiție de peste 6 mil. de euro într-o parcare nouă, pe un teren de 3,5 hectare

Tursib se extinde: Investiție de peste 6 mil. de euro într-o parcare nouă, pe un teren de 3,5 hectare

Compania de transport în comun a Sibiului a lansat recent o licitație în valoare de peste 6 milioane de euro, pentru construcția unei parcări noi pe un teren de 3,6 hectare.

Scopul proiectului este amenajarea unei parcări care să acomodeze peste o sută de autobuze, la care se adaugă drumul de acces, spații de parcare pentru angajații Tursib și utilități.

Terenul pe care va fi construită parcarea se află pe strada Monaco, fiind în imediata apropiere a actualei baze Tursib.

Conform caietului de sarcini care însoțește licitația ”terenul a fost achiziționat în scopul extinderii spațiului de garare și relocare, pentru asigurarea infrastructurii necesare implementării proiectelor aflate în derulare de către Primăria Sibiu”. Textul face referire la mai multe achiziții de autobuze demarate în vederea implementării transportului în comun în zona metropolitană a Sibiului.

În noua parcare Tursib va gara 20 de autobuze diesel de 18 metri lungime, 50 de autobuze diesel de 12 metri lungime și 36 autobuze electrice de 12 metri lungime, la care se adaugă câteva de locuri de parcare dedicate angajaților, plus 36 stații electrice de încărcare.

Parcarea acoperită va avea o suprafață de 1,88 hectare, iar valoarea totală a investiției se ridică la 32,1 milioane de lei fără TVA.

Durata de executare a investiției este de 12 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1961

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus