Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
20°C

O alternativă la Valea Oltului. 30 de milioane de lei pentru 11,6 kilometri, investiție cerută de CJ Vâlcea

O alternativă la Valea Oltului. 30 de milioane de lei pentru 11,6 kilometri, investiție cerută de CJ Vâlcea

Consiliul Județean Vâlcea a deschis o licitație (proiectare și execuție) pentru un drum județean care să oferă o alternativă la o parte din Valea Oltului, conform site-ului licitatiepublică.ro.

Drumul pleacă de lângă Călimănești, din localitatea Jiblea Veche, trece prin Dăești și Sâmbotin și ajunge la Fedeleșoiu, la ieșire din Râmnicu Vâlcea.

Consiliul Județean Vâlcea, în calitatea sa de administrator al drumurilor județene din Județul Vâlcea, are sarcina de a asigura permanent un trafic în condiții de siguranță pe drumurile de interes județean. Drumul National 7 (DN 7) - Râmnicu Vâlcea – Sibiu, cea mai importantă arteră rutieră din România care străbate țara de la sud la vest, asigurând trecerea lanțului carpatic la cea mai joasă cotă, este practic blocat la anumite ore ale zilei și intervale ale anului, motiv pentru care autoturismele aleg ca soluție de acces DJ 703L, care are traseul pe toată lungimea lui, paralel cu DN7.

Prin urmare, pentru asigurarea confortului în trafic, este necesară refacerea structurii rutiere a drumului județean 703L, având în vedere că este o variantă pentru Drumul Național 7”, se precizează în anunțul licitației.

Reabilitarea drumului ar urma să coste 30,97 de milioane de lei, iar banii provin din Programul Național Anghel Saligny și din fonduri bugetare proprii, conform creditelor aprobate în bugetul local cu această destinație.

Drum mai lung cu 2 kilometri decât varianta de pe drumul național

Drumul care va intra în reparații, dintre Jiblea Veche și Fedeleșoiu, are o lungime de 11,66 de kilometri și cu această ocazie vor fi refăcute și construite noi poduri pentru a fi o alternativă sigură la DN 7, inclusiv pentru ambulanțe și autoutilitarele pompierilor.

”Prin proiect se propune modernizarea drumului județean 703L, în lungime de 11.663,00 m. DJ este traversat de un număr insuficient de podețe, unele în stare de funcționare dar neîntreținute, iar altele având timpanele distruse, pereurile crăpate, fiind colmatate de aluviuni și vegetație. Drumul cuprinde pe întreg traseul un număr de 7 poduri din beton şi beton armat, care prezintă degradări și sunt necesare efectuarea unor lucrări de consolidare și reabilitare. Pentru accesarea în siguranță a acestui drum județean de către locuitorii zonelor respective, pentru asigurarea desfășurării transportului rutier în condiții de siguranță, precum și pentru intervenția rapidă a autospecialelor de pompieri sau protecție civilă în cazul unor accidente, calamități naturale sau incendii, este necesară modernizarea acestui drum de interes județean”, se precizează în licitație.

Între Călimănești și ieșirea din Râmnicu Vâlcea spre Milcoiu și Dedulești, pe drumul național, distanța este de 19 kilometri. Dacă se va prefera ruta prin Dăești și Sâmbotin drumul se prelungește cu 2 kilometri.

Dacă ne raportăm la distanța de 70 de kilometri dintre Boița și ieșirea din Râmnicu Vâlcea, această rută ocolitoare de dincolo de Călimănești reprezintă aproape 30% din traseu.

Sursa foto: Google maps

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Adrian

Acum 8 luni

Si spuneti voi ca "Râmnicu Vâlcea – Sibiu, cea mai importantă arteră rutieră din România" ? uhhh am vazut si noi ce din Sibiu ca intr-adevar este cea mai importanta pentru ei nu si pentru noi....
Raspunde

X

Acum 8 luni

Pai sa ma iertati, dar pe aici ma baga waze de prin 2019! N am mai vazut Bujoreni,Seaca sau Gura Vaii dinainte de pandemie! dati mi o solutie la segmentul Surdoiu- Salatrucu sa dau o alternatriva segmentului Caineni-Piesti!
Raspunde

Jon

Acum 8 luni

Acum cand se face autostrada, pana acum ce a facut cand se asteapta 4 ore pe Valea Oltului?
Raspunde

Costica

Acum 8 luni

Mare fas. Problemele de circulatie de pe valea oltului sunt pe traseul Boita - Calimanesti, deci unde e beneficiul? Ruta alternativa mentionata in articol exista si este folosita in prezent.
Raspunde

Marius

Acum 8 luni

Ce sa zicem de varianta Salatrucu -Cozia unde pe partea Argeșului sant niste drumuri neasfaltate că vai de mama lor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus