Sincer, am pornit spre prânzul ăsta convins că o să mă așez la o masă și o să cer o ciorbă de burtă sănătoasă, cu de toate, că îmi era cam poftă. Așa că am luat Bălcescu la pas. Nu m-a convins nici casa Frieda, nici Bufnița, era și multă lume și presimțeam că o să dureze mult, așa că am pornit mai departe, spre Crama Românească.
Doar că în drum spre mi-a sărit în ochi un loc pe care nu-l știam. O terasă mică, doar câteva mese, lipite de o altă noutate, un loc ce vinde faimosul Bubble Tea. Așa că am abandonat ideea unei ciorbe și am înlocuit-o cu niște fructe de mare. În centrul Sibiului, la Seafood Journal.
Pentru că langustinele și calamarii au dispărut de mult de pe Cibin, mă așteptam încă de la început la ingrediente congelate. Absurd ar fi să și ai alte așteptări. Chiar și așa, doar pentru asta am venit, am ales doar pe bază de fructe de mare, deși mai sunt și alte preparate în meniu. Am comandat o porție de paste “Seafood Journal” și un Fritto Misto la felul doi. Și cu niște foccacia pe lângă.
M-am gândit că fructele de mare se gătesc repede, nu credeam că o să stau mai bine de o jumătate de oră până să vină comanda. Au venit toate preparatele deodată, de parca era masă de nuntă. Am început cu pastele și mi-e greu să îmi exprim dezamăgirea, pentru că așa ceva eu încă nu am mai întâlnit în periplul meu prin atâtea restaurante sau gustat vreodată într-o farfurie cu pretenții, într-un restaurant atât de central.
Sosul pastelor era de carbonara, cu 4 scoici, 3 creveți și două inele de calamar. Nemaivăzut până acum, inele de calamar împănate, pregătite pentru prăjit, care au fost fierte sau înăbușite în acel sos. Nu vreau să vă spun ce odioșenie. Aluatul din exterior s-a înmuiat, gusturile s-au amestecat, puteai să juri că mânânci aluat crud, zero gust de calamar sau de pește, sau de orice, de altfel. Am mușcat o singură dată dintr-o bucată, doar pentru concluzia de mai sus și mi-a ajuns. Sosul fără gust, pastele fără gust, creveții cu cozile intacte, scoicile au fost singurul lucru gustos din acest preparat. Dar au dispărut rapid, că erau doar patru.
Am lăsat aproape tot în farfurie, dezamăgire totală. Mi-am pus mai multe speranțe în felul următor, care n-a fost chiar atât de dezamăgitor, dar nici n-a salvat ziua. Pentru că nici platoul ăsta n-avea gust. Legumele erau atât de bine prăjite încât ardeiul era 99% crud. Am mâncat de acolo doar ciupercile și nici pe alea toate.
Calamarii pane erau aceiași folosiți în paste, dar de data asta prăjiți în ulei. Același gust de carton. Nu i-am mâncat nici pe ăștia. Am ciugulit din scoici, bunicele, și din creveții cam nicicum, salvați oarecum de sosul aioli și am cerut nota înainte să termin. Cu bacșiș cu tot a fost 140 de lei. 7 ciorbe de burtă, cum ar veni, după care chiar mi-a părut rău. Never ever acolo. Cam așa a rămas după.
Spongebob
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: cele mai bune restaurante sibi , fructe de mare Sibiu , Seafood Journal , cronica de restaurant , restaurante sibiu
Vizualizari: 9726
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
Gogu
Acum 8 ore
Emil
Acum 8 ore
Justin
Acum 8 ore
Marius
Acum 8 ore
Tzepe. tzepe ...