La restaurantul turcesc Konak, de pe strada Turnului, am fost deja de două ori pentru rubrica noastră de cronică de restaurant. Prima dată de curiozitate, a doua oară de poftă, ne-a trebuit un motiv serios ca să le călcăm pragul și pentru a treia oară în scop redacțional. Că, altfel, am mai ciupit câte un prânz sau o cină pe acolo, că mâncarea e tare, tare bună. De data asta am găsit drept motiv noua lor invenție, prânz all you can eat. O dată pe săptămână, marțea, între orele 12 și 14:30, la Konak găsești motiv de sărbătoare. Toate bunătățurile din meniu, întinse ca bufet, pentru doar 54 de lei. Cât un mic dejun în Piața Mare.
Marți la 12:10 am fost la poartă la Konak. Nemâncat de cu o seară înainte, pregătit pentru tot ce mi-ar putea arunca bufetul pe farfurie. Nici nu mă așteptam să fiu singurul care a aflat de prânzul bufet dar nu mă așteptam să fie multă lume, până la final cred că în interior mai erau rămase 2-3 mese goale iar oameni continuau să vină. Mi-am ales cea mai mică masă liberă, am aruncat geaca pe spătar și m-am repezit spre bufet de zici că veneau turcii. Am încercat să pun în farfurie câte un pic din toate. M-am „adăpat” de două ori de la bufet și nu am reușit să le încerc chiar pe toate, ba chiar am și renunțat la desert, că pur și simplu nu mai era loc.
Nici nu e de mirare din moment ce am plecat cu primul platou, că nu-i pot zice farfurie, pe care am pus bulgur, pulpe de pui la cuptor, chiftele din carne de vită combinată cu oaie, pide cu carne, cu brânză – niște bărcuțe din aluat cu umplutură, hummus, muhamarra – o pastă de ardei copți cu nuci, roșii și ulei de măsline (preferata mea din întreg meniul), mutebbel – o pastă de vinete coapte, cu iaurt, pastă de susan și usturoi și murături. Și nu m-am putut abține să nu pun pe farfurie și o lingură sănătoasă cu ficăței cu ceapă și ardei.
Aici ar trebui să adaug două paragrafe cu liniște, cum a și fost din momentul în care m-am așezat la masă, dar cum nu o putem exprima în scris, trecem la gust.
Cele trei paste sunt fenomenale, sunt extrem de bune și gustate individual, sunt și mai bune în combinații cu diverse. Am folosit pidele pe post de pâine, înmuiate pe rând în cele trei paste, combinația carne sau brânză cu hummus sau muhamarra e genială. Preparatele din carne sunt extrem de interesant condimentate, puiul a fost bun însă chiftelele au fost cu adevărat spectaculoase, o explozie de gust. Iar ficățeii m-au uns pe suflet, încât am pus o lingură, ceva mai mică, și în a doua farfurie. Pentru că, da, am umplut și a doua farfurie. N-am mai pus bulgur, am încercat cartofii condimentați ca garnitură, am încercat și ardeii prăjiți, dar nu m-au dat pe spate, și am mai pus niște salată de ceapă roșie cu pătrunjel. Sau invers, daca respectăm proporțiile, salată de pătrunjel cu ceapă roșie.
Recunosc, m-am chinuit cu a doua farfurie. Am făcut pauze lungi între îmbucături, am mai luat o limonadă, am jucat la trecerea timpului până mi-am făcut curaj să termin ce aveam în față. Iar în următoarele trei ore nu vreți să știți cum am leșinat, cred că a fost cea mai lungă digestie din viața mea. A, că era să uit, ceaiul turcesc și limonada sunt la discreție pe durata prânzului.
Subiectiv, Konak cred că e unul dintre cele mai bune restaurante din oraș. Obiectiv, meniul bufet este cea mai bună combinație value for money în momentul ăsta în Sibiu. Momentan, stomacul mi se strânge când se gândește la Konak, digestia a fost dură, foarte dură. Dar numai din vina mea și va veni curând momentul în care o să îi dau din nou fatala.
Sultanul Kebab
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: cele mai bune restaurante sibi , bufet all you can eat , mâncare turcească Sibiu , konak , cronica de restaurant , restaurante sibiu
Vizualizari: 4716
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
Emil
Acum 8 ore
Emil
Acum 8 ore
Emil
Acum 10 ore
Gutza Za Erdely vero
Acum 10 ore
Periscop