Sâmbătă,
25.10.2025
Cer Senin
Acum
4°C

Am mâncat la Casa Măgura, în centrul Cisnădiei, între case de pariuri și magazine second hand

Am mâncat la Casa Măgura, în centrul Cisnădiei, între case de pariuri și magazine second hand
Foto: Turnul Sfatului

O plimbare pe strada principală din centrul Cisnădiei îți scoate în față mai multe case de pariuri și magazine second-hand decât terase și restaurante. Ceea ce spune multe despre economia locală. Mai mult decât atât, logo-ul primăriei Cisnădie este scris mai mic pe fațada instituției decât cel al Win Boss, casa de pariuri aflată la câțiva metri distanță.

În acest context, la jumătatea săptmânii trecute am testat Casa Măgura, singurul resturant ”de pe bulevardul” cisnădian.

Meniul începe, în mod inedit, cu mesajul „Vă dorim inspirație în alegere”, ceea ce n-am mai văzut la niciun alt restaurant. În rest, lista mâncărurilor este pe cât de simplă, pe atât de lungă. Adică poți găsi cam orice îți trece prin cap, cu condiția să fie ceva obișnuit: salate, ciorbe, fripturi, preparate din pește, tocănițe, pizza, spaghetti, papanași etc.

Eu am ples un prânz generos, cu ciorbă ardelenească cu tarhon, smântână, ardei iute și o tochitură cu mămăliguță ”Casa Măgura”, adică un fel de specialitate a casei. Plus o apă.

Până să vină mâncarea am aruncat un ochi de jur împrejur. La ora prânzului terasa era aproape plină, mulți tineri, se vorbea uneori în germană. Cisnădia are un potențial foarte mare în anii următori.

Revenind la mâncare, ciorba a sosit în cinci minute și, pentru o clipă, m-am simțit răsfățat. Smântâna și ardeiul iute au venit în sosiere din inox, pe tăviță. Rar vezi așa ceva în prin restaurantele din Sibiu. Apropo de restaurantele din Sibiu, pot să spun cu mâna pe inimă că la Casa Măgura am mâncat mai bine ca la majoritatea localurilor din zona centrală a Sibiului. Cisnădienii nu se întrec în preparate fusion, nu vor să iasă evidență cu arome asiatice și nici nu reinterpretează bucătăria. Ei țin totul simplu și bun, ca la mama acasă.

Prin urmare, nu prea are rost să vă descriu gustul ciorbei ardelenești, că toată lumea îl știe. Ci doar că este perfect echilibrat, se simte tarhonul exact atât cât trebuie, completând carnea afumată. Iar tochitura… tochitura era suficientă să hrănească o familie. Și aici trebuie să fac o observație. Deși prețurile sunt mai mici ca în Sibiu, în centrul Cisnădiei porțiile sunt mai generoase. Într-un fel, în Sibiu parcă ne-am pierdut legătura cu realitatea, având turiști la dispoziție.

Am redescoperit în Cisnădie ce înseamnă că mănânci alături de oameni calzi, amabili, atenți la clientul lor, o mâncare bună, simplă, făcută ca la carte.

Pe cele descrise mai sus am plătit puțin peste 70 de lei, asta pentru că am vrut să gust și altceva decât aveau la meniul zilei. Majoritatea preparatelor sunt chiar mai ieftine de atât.

În concluzie, Casa Măgura oferă bucate ca la mama acasă și ești primit cu zâmbetul pe buze, chiar dacă zona cam prafuită. La propriu, că bătea vântul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

15 comentarii

Nustiu

Acum 1 lună

O cronica faina, finally. mersi de pont. daca vreti, puteti.
Raspunde

Pofticiosul

Acum 1 lună

Asa da! Si eu am fost impresionat cand am vazut sosierele de inox cu smantana si ardei iute murat. Ce sa mai spun de portia de tochitura! Imensa! E clar ca in Sibiu nu gasesti asa ceva, nici ca gust, nici ca si cantitate, nicic ca pret. Si horecanii din Sibiu se tot plang. Normal, daca vor maximum de profit cu minimum de investitie! La oase, ma!
Raspunde

Nustiu

Acum 1 lună

horecari din Sibiu ar trebui pur si simplu boicotati, cu mici exceptii. Mancare proasta, facuta in sila la preturi nesimtite. Cu aceasi bani, mananci mai bine oriunde in Europa de Vest. Isi bat joc de clienti, ca si cum cine plateste nu munceste. Nu au respect. Isi merita soarta.
Raspunde

@Nustiu

Acum 1 lună

Nici eu n-am deloc empatie sau mila pentru ei... Te jecmanesc pur si simplu...
Raspunde

Ilie Marin

Acum 1 lună

Stie cineva daca livreaza in Sibiu prin vreo platforma de livrari? multumesc
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow

Acum 1 lună

Nu bosultane, meniul si bucatele nu sunt mai ieftine si mai bune ca in Sibiu, ele sunt adaptate clientelei. In " ciznā" nu o sā vinā mai mult de 3 ( trei) turisti din Oklahoma pe parcursul a 12 luni dar in schimb Onu, Pāta si Lie or sā intre des. De aia e ciorba cu tarhon in meniu si nu mousse-ul de broccoli cu fistic. Nu poti spune cā la Tālmaciu chiriile sunt mai mici decât in Tribeca ( in Manhattan) deci e mai bine in Tālmaciu. Pur si simplu e diferit. Bravo lor pentru bucatele oferite dar nu uita cā le îndesi in stomac in " Ciznā" unde e praf si bate vântul cum bine ai subliniat si nu la buza FITS in seara inauguralā. Altminteri, sā îti fie de bine, fie primit. Atât s-a putut, vorba lu' Pescobar ( un smecher din HoReCa)
Raspunde

@Sparrow

Acum 1 lună

Ce sa-ti spun! Mike si Jill din Oklahoma numai spuma de brocoli cu fistic manca la ei acasa! Iar FITS li se pare o reclama la o reprezentatie de circ. Si las-o mai usor cu chiriile! Daca n-ar scoate profit, ar fi tras obloanelle de mult!
Raspunde

Pt. Sparrow

Acum 1 lună

Da, adaptate clientelei! La Sibiu numai capete incoronate si vedete internationale mananca la restaurantele din centru, iar la Cisnadie, palmasii. Hai sa fim seriosi! Multi turisti care vin la Sibiu doresc sa guste bucate traditionale in zona, nu mousse-uri si alte parascovenii. Iar de FITS, multi nici n-au auzit, iar fitza e in iunie cand inca nu a inceput bine sezonul turistic. Hai pofta buna la mousse si fisticuri!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow pentru @Sparrow si Pt Sparrow

Acum 1 lună

Ati fi surprinsi dragii mosului sā stiti cā in IuEsEi chiar se mānâncā bine, rafinat , cu spume din astea de Papaya glazurate cu eucalipt. Desigur, nu chiar in Oklahoma datā de exemplu neinspirat, care e un fel de Cisnādie la ei. Cu burgeri cât roata de remorcā ( trailer sau semi-trailer îi zice acolo) , cu multā pâine.....dar in locurile unde mā duc eu , pe care le frecventez, pe lângā Central Park in New York, mâncarea e curāticā, bunicicā si scumpicicā. Dar, mai dai mâna cu Dave Gahan de la Depeche Mode, mai faci o glumā cu Adele..... Desigur, nimic nu rivalizeazā cu gusturile bucātāriei noastre traditionale, pe care o idolatrizām pânā la retard. FITS este o prostie, un jeg. Dacā cânta Babasha......altfel vorbeam. Dacā înmuiam niste mici in unturā cântând rāgusit " Cine trece-n Valea Seacāā, Cu hangerul fārā teacāāā " dovedeam cine suntem, nu ?
Raspunde

@Sparrow

Acum 1 lună

Du-te nu vorbi! Cei mai multi americai manca mancare multa, cu pita multa si cu grasimi. Sigur, vedetele frecventeaza localurile pe care le frecventati si dvs. si manca spuma de seminte de pin cu perlute de rodie si medalion de cerb cu sos de fistic si piper verde... Dar sa stiti ca multi turisti straini vor sa guste din bucataria traditionala a tarii pe care o viziteaza, degeaba veniti cu ironii. Apropo... de cand n-ati mancat carne la garnita? Dar mici cu mustar?
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 lună

Vorbești de IuEsEi și de Sibiu, da n-ai fost nici colo, nici colo, și ni n-ajungi, că n-ai bani de tren
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mcar partial daca am incerca Vegetarian

Acum 1 lună

Arat foarte bine ptr SIbiu! Asta ar manca oricine din Sibiu. Daaar, oare e ceva sanaots in afara de mamaliga si ardei iute acolo? Suntem binecuvantati de Cel de Sus cu un pamant fertil, chiar numai porci putem hrani din el? In cate sute de ani ar putea sibianul sa mai scape de obsesia ptr cartofi, tocana si porci???
Raspunde

Ciobete

Acum 1 lună

Te pup! Astia ca mine mananca si vaca, oaie si iepuri! Ai si optiuni vegetariene, vegane si raw vegan in Sibiu. Cu tot respectul insa, "hipiotii modernisti" de obicei sunt la inceputul vietii si nu stau asa bine pe buget, imi cer scuze exceptiilor bineinteles. Ca ne place sau nu, cererea dicteaza ce apare pe piatza. Sanatate si numa' bine!
Raspunde

@Vegetarian

Acum 1 lună

Un medic foarte serios a spus ca nu e indicat sa devii vegetarian. Organismul are nevoie de proteina animala: o carne de calitatem, un ou de tara. Sa ne se exagereze. Crezi ca vegetarienii nu se imbolnavesc? Am cunoscut vegetarieni care au facut cancer...
Raspunde

Alex

Acum 1 lună

"Cisnădienii nu se întrec în preparate fusion, nu vor să iasă evidență cu arome asiatice și nici nu reinterpretează bucătăria. Ei țin totul simplu și bun, ca la mama acasă. " Nu e nimic rau in a reinterpreta bucataria sau a manca asiatic. La fel cum nu e nimic rau in a manca traditional romanesc. Dar fraza asta tradeaza chintesenta sibianului neaos. ....."doar ca la noi, ca la mama acasa" . Pai fratilor, in ritmul asta cu mamaliga in gat o sa murim.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus