Luni,
22.07.2024
Parțial Noros
Acum
27°C

Două noi hoteluri se deschid în Sibiu în septembrie, vizavi de parcul Sub Arini. De la 71 de euro/noapte, la patru stele

Două noi hoteluri se deschid în Sibiu în septembrie, vizavi de parcul Sub Arini. De la 71 de euro/noapte, la patru stele

Cele două hoteluri construite de către cei de la Compa pe locul fostei fabrici Arsenal de pe bulevardul Victoriei urmează să fie deschise luna viitoare. 

De câteva săptămâni a crescut vizibil numărul muncitorilor aflați pe șantierul celor două hoteluri în curs de amenajare pe bulevardul Victoriei. Beneficiarul lucrărilor este Arini Hospitality SRL, societatea înființată de întreprinderea Compa SA pentru proiectul hotelier inițiat în urmă cu trei ani.

„Este programat ca în septembrie să le inaugurăm. Avem deja camere rezervate din luna octombrie încolo”, arată Ioan Deac, directorul general și președintele consiliului de administrație al Compa SA, cea mai mare companie cu capital local din domeniul automotive.

Cele două hoteluri vor fi administrate de către francezii de la Accor, printre cei mai mari operatori hotelieri din lume, care anunță pe site-ul lor că deschiderea celor două facilități este programată pentru al treilea trimestru al acestui an.

Conform booking.com, cea mai mare platformă de rezervări hoteliere, în Sibiu funcționează în acest moment 42 de hoteluri.

Trei și patru stele

Mercure Sibiu Arsenal va fi numele hotelului nou construit pe aliniamentul bulevardului Victoriei și care va fi amenajat pentru un grad de confort de patru stele. Pe lângă restaurant, zona de Spa a cărei piscină are vedere la bulevard și facilități pentru diferite conferințe în patru săli diferite, Mercure Sibiu Arsenal a fost proiectat să numere 121 de camere, dar și „o sală de evenimente generoasă”.

Mercure Arsenal Sibiu. Sursa reprezentărilor: Accor

Conform site-ului celor de la Accor, o persoană va trebui să plătească cel puțin 71,4 de euro pe noapte pentru închirierea unei camere cu pat dublu, preț în care este inclus și micul dejun.

Lucrările la hotelul aliniat bulevardului Victoriei au început în luna ianuarie a anului trecut

Cel de-al doilea hotel va purta denumirea ibis Styles Arsenal și va fi încadrat la categoria trei stele. A fost amenajat în vechea clădire administrativă a fabricii Arsenal, singura care a rămas în picioare din vechile construcții. Acesta a fost proiectat să numere 72 de camere. Cei de la Accor nu au publicat, deocamdată, prețurile pentru facilitățile acestui hotel.

Ibis Styles Arsenal va funcționa în spatele Mercure Arsenal

Rezidențial și birouri

Aproximativ 7.500 de mp ocupă proiectul hotelier în care cei de la Compa au investit aproximativ opt milioane de euro. Pe restul celor 3,7 ha pe care le ocupa fosta fabrică Arsenal este în curs de implementare un proiect rezidențial denumit Arsenal Residence, din care până acum au fost finalizate patru clădiri.

Ansamblul este proiectat să numere, în final, 11 clădiri, din care una va avea destinația de birouri. Planurile prevăd și amenajarea unui loc de joacă, spații verzi și de relaxare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dr Scridon

Acum 11 luni

Bine că i proiect lansat și realizat de sibieni, chiar dacă e administrat de francezi.. A mai rămas numele din defunctul “Arsenal”.. Trasni v ar capu’!!(e o metafora de a mea cu care le biciuiam verbal pe as medicale de la TBC-sic!)
Raspunde

Chirica

Acum 11 luni

Mama ce inghesuiala in parcela aia!
Raspunde

Sibian

Acum 11 luni

Cum va fi să dai și atâția bani și sa vezi in curteo grămadă de muncitorii constructorii,care știm ce galagie fac.

Raspunde

Nicu

Acum 11 luni

prea scump, prea ca la tara
Raspunde

Muresan

Acum 11 luni

Poate vor avea clienti in perioada FITS-ului sau vara, in rest... Poate barosanii care isi duc amantele pentru o dupa-amiaza acolo... Dar, scumpa o balaceala...
Raspunde

Ioana

Acum 11 luni

Am cumparat un apartament in acest “complex rezidențial” …. Am luat plasa vieții, locuri de parcare in care nu îți încape masina, lucrari făcute de mântuială ,materialele folosite de cea mai slaba calitate, constrânși sa cumpărăm toate materialele pt finisaje de la furnizorii constructorului de la care încasează comisioane. Materialele pt finisaje au fost plătite de noi dar facturate pe firma constructorului si facturate către noi cu încă un adaos. Dacă refuzam eram amenințati ca reziliază antecontractul și ca ne restituie avansul. Într-un cuvânt JEGMANEALA ,iar Compa închide ochii la toate reclamațiile făcute de cumpărători. Nu mai spun ca nu exista nimic din ce ne-au promis la semnarea antecontractului, iar mai nou am primit facturi de la constructor( care este și administratorul arsenalului),între 100 si 200 de EURO,ca au tuns gazonul in fata blocului.

Raspunde

Victoria

Acum 11 luni

Felicitări, ce să zic! :)))) cu banii pe care i-ați dat pe acel apartament v-ați fi luat o casă la țară.
Raspunde

Contra

Acum 11 luni

Sau un apartament într-un bloc ceaușist, care era mai bine făcut decât le fac "dezvoltării" de azi care vor doar sa împuște francul!

Raspunde

Vasile

Acum 11 luni

Înghesuiala mare…

Raspunde

Victoria

Acum 11 luni

Par clădiri de birouri, mai degrabă. Oribilități vis a vis de un parc, menite să facă bani frumoşi...

Raspunde

Barosanu

Acum 11 luni

Culmea arhitecturii: să faci hotel cu vedere la parc, dar să pui gratii în fața ferestrelor. Păcat de zonă, că hotelul arată ca o șură, iar complexul rezidențial pare un eșec din start. O lecție pentru toți dezvoltatorii imobiliari: aici duce lăcomia.

Raspunde

Cornel

Acum 11 luni

Construcțiile noi, blocuri sau hotel, arată oribil, nicio treabă cu bunul gust sau încadrarea în zonă. Calea Cisnădiei s-a mutat pe bd Victoriei cu prețuri triple
Raspunde

Gabi

Acum 11 luni

Revin cu întrebarea legata de finanțare, la începerea lucrărilor era afișată o pancarta a ministerului finanțelor pe care scria ca valoarea totala a lucrărilor era de aproximativ 6 milioane de euro din care jumătate era suportata de stat, în articol nu se spune nimic de acest lucru doar ca cei de la Compa au investit 8 milioane de euro, sa înțeleg ca finanțarea de la stat nu a mai venit și cei de la Compa au investit doar ei 8 milioane sau pe lângă cele 3 milioane ajutor de stat Compa a mai investit 8 milioane de euro? Dacă au venit bani și de la stat nu ar trebui sa se spună lucrul acesta? Dacă Compa a investit 8 milioane de euro și statul a mai dat 3, ce modificări au fost făcute de la proiectul inițial astfel încât valoarea investiției aproape s-a dublat? Domnul Traian Deleanu, aveți vre-un răspuns?
Raspunde

Multumesc

Acum 11 luni

Cine e /sunt arhirctii?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus