Luni,
29.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Muzeul ASTRA va găzdui în 2024 conferința anuală a Rețelei Organizației Muzeale Europene

Muzeul ASTRA va găzdui în 2024 conferința anuală a Rețelei Organizației Muzeale Europene

Muzeul ASTRA anunță că va găzdui în anul 2024 conferința anuală a membrilor Rețelei Organizației Muzeale Europene. „E o veste care (re)confirmă statutul de pol internațional și sustenabil al culturii”, transmit reprezentanții instituției.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Muzeului:

„Cei de la Network of European Museum Organisations ne-au dat astăzi o veste foarte, foarte bună! O veste care (re)confirmă statutul de pol internațional și sustenabil al culturii! 2024 va fi anul #ASTRA! Va fi anul în care muzeul nostru va găzdui în premieră conferința anuală susținută de membrii Rețelei Organizației Muzeale Europene (NEMO)!

În acest an, evenimentul va avea loc în Finlanda, la Lahti, între 19 și 21 noiembrie. În cadrul evenimentului, unul de o mare importanță pe plan europran, experți de talie internațională vor discuta despre ce fel de măsuri pot fi aplicate pentru un climat favorabil dezvoltării durabile, dar și cum poate omenirea să aibă un viitor mai bun învățând elemente de bază în valoroficarea și conservarea elementelor de patrimoniu”.

La rândul lor, reprezentanții NEMO anunță că se așteaptă la „un eveniment frumos”.

Rețeaua Organizațiilor Muzeale Europene (NEMO) a fost fondată în 1992 ca o rețea independentă de organizații muzeale naționale care reprezintă comunitatea muzeală a statelor membre ale Consiliului Europei. Împreună, membrii NEMO vorbesc în numele a peste 30.000 de muzee din 40 de țări din Europa.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2523

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Un sibian

Acum 8 luni

si cand te gandesti ca ei nu sunt in stare sa deschida pentru public poarta de pe Poplacii si sa reglementeze parcarea in muzeu...vezi zona "rezervata" ...in plus 14.08 era plin de masini pacate dincolo de bariera pe iarba din imediata vecinatate a portii...nu ne mai aburiti cu "specialii" astia!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus