Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
10°C

„Libertate” a câștigat CICAE AWARD la festivalul de la Sarajevo. Filmul spune o poveste mai puțin cunoscută întâmplată în decembrie 1989 la Sibiu

„Libertate” a câștigat CICAE AWARD la festivalul de la  Sarajevo.  Filmul spune o poveste mai puțin cunoscută întâmplată în decembrie 1989 la Sibiu

Filmul „Licertate” a câștigat CICAE AWARD la Sarajevo Film Festival. Anuntul a fost făcut pe pagina de facebook a producției. În regia lui Tudor Giurgiu filmul este inspirat din fapte reale și spune o poveste mai puțin cunoscută întâmplată în decembrie 1989 la Sibiu. 

„Libertate” a câștigat CICAE AWARD la Sarajevo Film Festival. Înmânat de Confederația Internațională a Cinematografele de Artă, premiul constă în suport pentru distribuție în peste 3000 de cinematografe din toată lumea.

„Filmul surprinde esența unui moment istoric semnificativ și explorează complexitatea naturii umane în vremuri dificile, oferind, în plus, o imagine fascinantă a istoriei est europene”, se arată pe pagina de facebook a acestuia. 

În haosul și panica generate de protestele mulțimii împotriva autorităților din decembrie 1989, o unitate de miliție din Sibiu devine ținta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldați, milițieni, securiști și civili. Un film intens, care recreează perfect atmosfera încărcată a acelor zile,„Liberate”îl are în centru pe Viorel, un căpitan de miliție interpretat de Alex Calangiu, care încearcă să scape de asediu, dar este capturat și acuzat de terorism.

Din distribuția filmului mai fac parte Cătălin Herlo, Iulian Postelnicu, Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu sau Mirela Oprișor. Dintre actorii sibieni din distribuție îi amintim pe Adrian Matioc, Ali Deac, Cendana Trifan, Marius Turdeanu, Mihai Coman, Codruța Vasiu, Florin Coșuleț, Viorel Rață.

Scenariul este scris de Cecilia Ștefănescu și Tudor Giurgiu, după o idee de Napoleon Helmis.

Din 6 octombrie filmul va putea fi vizionat în cinematografele din întreaga țară. 

Citește și „FOTO/VIDEO Am jucat ca figurant în filmul „Sibiu '89”, de Tudor Giurgiu. Oricine poate”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus