Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Explozii la o stație GPL din județul Dâmbovița: peste 50 de victime, dintre care 43 activează în MAI. Arafat: Firma funcționa fără autorizație

Explozii la o stație GPL din județul Dâmbovița: peste 50 de victime, dintre care 43 activează în MAI. Arafat: Firma funcționa fără autorizație

O explozie a avut loc, sâmbătă seară, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că în urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, au fost 58 de răniţi.

Primele opt victime au fost după prima explozie, dintre care o persoană decedată în urma unui infarct, fără arsuri, şi şapte persoane rănite (3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, 4 cu arsuri transportate la Spitalul "Bagdasar-Arseni"), precizează reprezentanţii MAI, duminică, într-un comunicat de presă.

Alte 50 de victime au suferit după a doua explozie, dintre care 3 persoane rănite transportate la UPU Târgovişte, 47 persoane la unităţi sanitare din municipiul Bucureşti, cu arsuri şi traumatisme.

Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 poliţişti şi 2 jandarmi).

Ministerul Apărării a precizat că o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat duminică, în jurul orei 5,15, pentru transportarea la Bruxelles a doi pacienţi.

Cea de-a doua aeronavă C 27J Spartan a decolat la ora 8,00 cu destinaţia Milano, Italia, pentru transportul a încă doi pacienţi care au suferit arsuri. 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, citat de Agerpres, că societatea comercială unde s-au produs exploziile de la Crevedia nu avea documente sau autorizaţie de funcţionare.

Bogdan Popescu, de la ISU Dâmboviţa, a precizat la faţa locului că în total au fost trei explozii, iar pompierii care au fost răniţi de cea de a doua explozie, cea mai puternică, interveneau de la distanţă de 100 de metri.

Agerpres a transmis aseară că în spitalele din Bucureşti sunt internate 46 de victime ale exploziilor care au avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa: 13 sunt la Spitalul 'Bagdasar-Arseni', 4 la Spitalul de Arşi, 28 la Floreasca, unul la Elias. Opt pacienţi sunt intubaţi. Cifrele vor fi actualizate pe măsură ce apar noi informaţii, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că opt persoane rănite în urma exploziilor din Dâmboviţa ar urma să fie transferate în străinătate. România a obţinut sprijin din Norvegia, Austria, Belgia şi Italia, a precizat Arafat. 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa, a anunţat că autorităţile au identificat şapte locuri în străinătate unde pot fi transferate victimele exploziilor de la Crevedia prin intermediul Mecanismului European de Protecţie Civilă.

Colegiul Medicilor Bucureşti face apel pentru donare de sânge în contextul în care mai multe persoane sunt internate în spitale din Capitală după exploziile care au avut loc în Dâmboviţa.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 8 luni

In general, la primarii PSD-PNL mincinosul Arafat nu stie ca firmele functioneaza fara autorizatie la foc precum in Colectiv. Dupa cum a intervenit cu pompierii e clar ca atat Arafat si personalul firmei cat si pompierii lui, ori nu aveau autorizatie INSEMEX de operare in zone cu pericol de explozie, ori nu era eliberata prin examen corect. Asa ca ancheta va fi preluata de la mafia locala la mafia generala precum in celelalte acte teroriste de distrugere unde Iohannis a intervenit si cerut premierului curatarea totala a bubelor faptasilor.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

O sibianca

Acum 8 luni

Astai tara pilelor a celor care ne conduc incepand de la primari pana la presedinte. Sunt curioasa sa vad daca ii vor identifica pe cei vinovati si li se vor aplica legea corecta care este in Romania si oare cati ani vor tervigesa pana la condamnarea celor vinovati. La fel este si situatia celor 2 studenti omorati de beizadeaua cu pile mari .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un cititor

Acum 8 luni

Se pare că dezastrul a pornit de la o țigaretă aprinsă. Normal ar fi ca multinaționalele care vând țigarete în România să plătească toate daunele solidar cu guvernul care permite comercializarea țigaretelor în țară.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Victoria

Acum 8 luni

Pesedeul ne bagă în mormânt, mulțumim Dlui Iohannis! Peste tot pe unde-i PSD, acolo e ceva putred. Noi nu avem nevoie de război, măi, noi ne omorâm singuri. Ciolacu promite spitale de arşi, 3, auzi la el, dar de la Colectiv până acum ce morţii mă-tii ai aşteptat, mă? Câți arşi mai suportă țara asta? Dacă nu-s drogații să ne omoare copiii pe străzi, sunt pesediştii şi inconştienții de polițişti care-i lasă liberi. Dezastrele se înmulțesc în țara tuturor posibilităților pentru c-ați votat pesedul. Ciuma roşie să vă mânce. Şi toți scapă, şi-n cazul azilelor groazei, godei şi fratele lui SCAPĂ, toată lumea bine. Aşa ne trebuie! Ce dracu să mai faci în țara asta eşuată? Cu cine şi pentru cine să te zbați când totul este putred de peste 30 de ani.
Raspunde

Chirica

Acum 8 luni

Aha, daca au fost victime MAI imediat le-a trimis in strainatate. De la 'Colectiv' nu ar fi trimis ...
Raspunde

Gogu

Acum 8 luni

Dl. președinte își vede de viață dumnealui. In '77, când a fost cutremurul, Ceaușescu și-a întrerupt vizita in Nigeria, s-a întors la București și umbla cu Leana printre ruinele și molozurile din oraș...
Raspunde

Emil

Acum 8 luni

Pai nu isi vede de viata si hotiile lui cata vreme premierul Orban si colaboratorii au recunoscut ca distrugerile, talhariile si crimele savarsite asupra romanilor sunt comise de crima organizata institutionala selectata, curatata de bube si promovata in functii publice la ordinul presedintelui Iohannis, nu al lui bin Laden.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus