Luni,
29.04.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Locuitorii de pe o stradă din Cartierul Arhitecților sunt supărați de felul în care primăria le-a asfaltat-o. „Este bătaie de joc. O jignire la adresa noastră”

Locuitorii de pe o stradă din Cartierul Arhitecților sunt supărați de felul în care primăria le-a asfaltat-o. „Este bătaie de joc. O jignire la adresa noastră”

În strategia de dezvoltare a orașului Cisnădie pe următorii șapte ani se află și o serie de proiecte pentru Cartierul Arhitecților. Printre cele prioritare s-a numărat și asfaltarea străzii Nicolae Porumbescu. Primăria a terminat lucrările în acest sens în urmă cu aproximativ o lună. Asfaltarea străzii, însă, a lăsat un gust amar locuitorilor care consideră că a fost făcută în bătaie de joc fără să se respecte nicio normă.

„Stimați reporteri, să verificați, vă rog, la fața locului, modul în care s-a făcut asfaltarea pe strada Nicolae Porumbescu. Bătaie de joc. Așa ceva nu există în lumea asta. Cartierul e un material întreg pentru Recorder.” Așa sună îndemnul unui cititor Turnul Sfatului. În acest context am mers pe strada Nicolae Porumbescu pentru a afla de la cei care locuiesc acolo cum arată asfaltarea acestei străzi care a fost prioritate în planul Primăriei Cisnădie. Pentru că am mers cu trotineta, denivelările străzii sunt ușor de sesizat, iar lucrarea nu arată deloc a fi finalizată. Primul locuitor întâlnit spune că s-a lucrat de mântuială.

„Toată strada este denivelată și este făcută de mântuială. Nici măcar nu au pus stratul final de asfalt. Au tasat, au râcâit puțin, au aranjat pe la canale și atât. Nu au mai adus alt pietriș, nu au retasat. Au turnat efectiv peste ce era aici. Nu spun că este o stradă ușor de asfaltat, pentru că aici curțile sunt la înălțimi diferite, dar nici să-și bată joc”, spune unul dintre locatari.

La câteva curți distanță un alt locatar tocmai și-a parcat mașina. S-a mutat pe această stradă din anul 2015 și îi cunoaște în amănunt situația. Fiind direct interesat de această asfaltare a fost atent la toate detaliile.

Citește și „Planurile pentru Cartierul Arhitecților pentru următorii 7 ani: Strategia de dezvoltare a orașului Cisnădie”

„În primul rând nu au pus niciun strat de piatră dedesubt. Conform proiectului trebuiau să pună aproximativ 25 de centimetri de piatră, dar nu au pus absolut nimic. Au spus că au dat de piatră dedesubt, pentru că noi am tot pus piatră în timp, pentru că altfel nu am fi putut circula cu mașinile. Această stradă trebuia să fie asfaltată de cel puțin nouă ani de zile și au tot amânat-o. Deci nu au băgat piatră deloc, au cilindrat să nu spună că n-au făcut-o și apoi au turnat asfaltul direct peste. Au tasat asfaltul cu cilindru de două tone în loc de cilindru de 12 tone. Este unul dintre motivele pentru care este așa denivelată. Cilindrul de două tone este pentru trotuare. Dar cel mai grav este ca au turnat asfalt fără niciun fel de fundație, direct pe pământ. Soluție bituminoasă care se pune înainte de asfalt au pus pe o porțiune foarte mică din stradă, aici, la început și numai pe o bandă, iar apoi n-au mai pus. Au spus că s-a terminat”, spune bărbatul.

Despre modul de asfaltare omul spune că în unele locuri asfaltul are trei cm, iar în alte locuri șase cm.

„I-am văzut cum au lucrat. Până la jumătatea străzii nu au știut să folosească echipamentul de asfaltat, au făcut-o la mână. Adică au răsturnat cu escavatorul și îndreptau muncitorii cu teul. Mașina a stat pe margine. De la jumătatea străzii au venit cei care le-au vândut mașina de asfaltat și le-au arătat cum să o folosească, dar tot degeaba”, mai spune bărbatul.

Muncitori care așează asfaltul cu mâna. În plan secund se vede cilindrul de tasat de două tone

Rigole inexistente și trotuar greu practicabil și trunchiat

O altă problemă semnalată este cea a rigolelor care nu există în prima parte a străzii. Prima dintre ele este făcută după mai bine de 300 de metri de la intrarea pe stradă dinspre Grigore Ionescu.  În cea de-a doua parte a străzii pot fi numărate până la șase rigole. 

„Când plouă apa stă peste tot, iar în acel moment se vede, cu adevărat cât este de denivelată, pentru că se fac bălți”, mai spune locuitorul.

Pornind de la intrarea mai sus menționată, trotuar există doar pe partea dreaptă străzii. Acest trotuar este practic o delimitare de aproximativ un metru făcută cu o dungă albă, departe de a fi dreaptă din cauza denivelărilor. Dunga și implicit micul trotuar cuprinde și stâlpii și cablurile aferente. 

„Pe acest trotuar abia dacă trece o persoană. Nu ai șanse să mergi pe el dacă ești cu sacoșe în mână sau ai un cărucior, fie al copilului, fie că ai o dizabilitate. În aceste cazuri nu poate fi folosit. Mai mult, dacă ne uităm pe stradă vedem cum o persoană și-a pavat în fața porții și nu i-au dat jos pavajul când au asfaltat.

Pe partea stângă se vede porțiunea pavată

Nu știu, probabil are autorizație, că altfel nu-mi explic și în cazul acesta vom cere cu toții autorizație. Persoana și-a transformat spațiul în loc de parcare și nu este trotuar acolo, nu știu cum fac pietonii, levitează. Și dacă vă uitați eu am aici staționare interzisă, dar la acea persoană este parcare pavată pe drumul public”, mai spune locatarul.

La începutul lunii august mult așteptata asfaltare a străzii Nicolae Porumbescu s-a încheiat, dar nu spre bucuria celor care locuiesc acolo.

„Nu poți spune că este asfaltare. Este bătaie de joc. O jignire la adresa noastră și asta după ce ani de zile am mers prin gropi sau am pus pietriș pe banii noștri”, încheie locatarul.

Reporterul Turnul Sfatului va face o solicitare către primăria Cisnădie pentru a afla situația acestei străzi.

 

Dunga albă care delimitează trotuarul și care arată cât de denivelat este asfaltul proaspăt pus

După ploaie

Spațiul oferit de trotuar

Momentul în care se toarnă soluție bituminoasă pe singura porțiune de pe stradă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

20 comentarii

Kokos

Acum 8 luni

Ai de capul meu! Sa-l votati tot pe huja la anul , ca uite cate a facut pentru cetateni!

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Unsibian

Acum 8 luni

Mai bune să zică mersi că a ajuns civilizația și în mahalaua lor.

Raspunde

Unul din “Mahala”

Acum 8 luni

1. Mahalaua a creat-o Huja cu acolitii lui. 2. Asta nu poti sa ii spui civilizatie, e efectiv o spoiala

Raspunde

S

Acum 8 luni

Mahalaua o creează în primul rând oamenii
Raspunde

Kukuruku

Acum 8 luni

Ce fel de civilizatie? Ratata?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un sibian

Acum 8 luni

cu siguranta l-ai votat pe huja...multumeste-te acum cu ce primesti!!!
Raspunde

Unsibian

Acum 8 luni

Corect, adică oamenii care locuiesc acolo și au susținut financiar nașterea ei.
Raspunde

Alex

Acum 8 luni

Bine ați venit în Cisnădie!

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Popa

Acum 8 luni

Da, s-au trezit acum toti oltenii veniti la Sibiu, mari constructori. La voi pe acolo prin sud, bubuie cisterne, va spalati la troaca, cu palanele cazut si case din pamant si acum dam sfaturi cum trebuie asfaltata o strada, cat trebuie trotuarul etc. Asa e cand ajung paduchii in varful capului. Cine v-a pus sa va mutati acolo?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nonick

Acum 8 luni

Spațiu pentru trotuare cine trebuia să lase? A, proprietarii ăia care acum se plâng.
Raspunde

No Name

Acum 8 luni

Pai din cate vad in pozele dupa ploaie apa intra in curtile oamenilor. Nu inteleg, daca asfaltul ala are cum ati zis 3-6 cm cat s-a luat din pamantul acela de asfaltul arata la nivel mai ridicat decat unele curti? Si cum adica ala e trotuar? O simpla definitie in dex: Porțiune special amenajată de-a lungul unei străzi, mai ridicată decât partea carosabilă, rezervată circulației pietonilor.
Raspunde

Andrei

Acum 8 luni

Lucru facut de mantuiala si bataie de joc ... rusine pentru primarul din Cisnadie ! La fel si Cisnadia e dezastru cu drumurile ... ce se fac cu banii de pe impozite ? P.S Mergeti la vot !
Raspunde

Clau

Acum 8 luni

De ce credeti ca in Cisnadie nu s-a asfaltat nici un drum de atatia ani? Nu cu fonduri europene, nu contractari catre externi. Primarul face toate lucrarile in regie proprie (sa poata umfla pretul la materiale si cu personalul) dar nu avea utilaje sa asfalteze. Aici e doar o strada de proba. Si-au cumparat utilaje, vin alegerile, acum o sa asfalteze toata Cisnadia. Va dati seama ca toti banii o sa mearga pe drumuri? Oare cati o sa intre la el si la consilieri in buzunar. Apoi incepe si vopseste si bordurile abia schimbate, pune muscate si incepe concertele. Si din 2024 voi, cei care locuiti in Arhitectilor, o sa comentati si o sa va plangeti doar pe facebook cand o sa va rada in fata la castigarea noului mandat. Stati acasa, nu votati, o sa voteze iar doar cei 3000 din "oras", votantii lui Huja.
Raspunde

Dan costei

Acum 8 luni

Selimbarul e in aceeasi situatie. Lucrari de mantuiala facute de firme de casa, mamicile cu carucioare merg pe sosea din cauza lipsei de trotuare sau trotuare de 40 - 50 cm , asfalt valurit, lipsa rigole. Deschideti ochii , mergeti la vot altfel vor fi in continuare echipa penala grecu ( maricuta ), oana, scumpu & camarila de la primarie !
Raspunde

Alex

Acum 8 luni

In orice caz această stradă este cea mai bine asfaltată din Cisnădie, rigola cea mai bine adaptată la nivelul asfaltului și marcajul cel mai drept posibil din tot orașul. Felicitări pentru efortul depus.
Raspunde

Paul

Acum 8 luni

Pai hai sa ne uitam la Sibiu. Daca ai ajuns la McDonalds pe Milea si vrei sa te intorci spre Rahovei pana la Rompetrol ai trotuar (parte stanga spre centru). Dupa care zbor placut ca alta sansa nu este, nici prin curtea pompei si nici altfel., Deci inapoi sau norocul cu tine.
Raspunde

GHEORGHE HUJA

Acum 8 luni

Atat s-a putut!!!!! Mutati-va in orase mai dezvoltate nu mai stati in camp!!!!
Raspunde

Silviu

Acum 8 luni

Cum, acum nu-i de vina Primaria Sibiu?!?
Raspunde

Unu

Acum 8 luni

VAIII de mama lui de trotuar!!!
Raspunde

Sibian

Acum 8 luni

cand v-ati mutat in camp v-a convenit? acum v-au crescut standardele? mai mereti ma ca-i foarte bine asa...nu mai stati in glod...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus