Duminică,
21.04.2024
Partial Noros
Acum
12°C

CFR Călători va face grevă de avertisment în 15 septembrie

CFR Călători va face grevă de avertisment în 15 septembrie

Angajații CFR Călători au anunțat că vor face grevă de avertisment vineri, 15 septembrie, între orele 7:00 - 9:00. În acest interval de timp trenurile operatorului de stat nu vor circula. Teoretic, operatorii privați nu vor face grevă, însă este incert dacă trenurile private vor putea circula, în contextul în care la grevă participă și angajații de la CFR Infrastructură, compania care administrează rețeaua feroviară.

Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, afiliată la Blocul Național Sindical, a anunțat miercuri public că în data de 15 septembrie 2023 va declanșa o grevă de avertisment la calea ferată. Greva va avea loc între orele 7:00 și 9:00.

Acțiunea de protest are scopul de a atrage atenția asupra impasului în care s-a ajuns în ceea ce privește dialogul social dintre ceferiști și stat. Sindicaliștii precizează că întreaga procedură legală de declanșare a conflictului de muncă, potrivit dispozițiilor legale în materie, a fost parcursă, se arată într-un comunicat al sindicaliștilor, citat de clubferoviar.ro.

Printre motivele grevei invocate de Federația sindicală se numără lipsa bugetelor de venituri și cheltuieli aprobate pe anul în curs, ceea ce conduce inevitabil la un blocaj generalizat în sectorul feroviar; lipsa finanțării strategice și coerente a căii ferate; lipsa de investiții în material rulant de calitate, modern; lipsa salariilor corecte la calea ferată, salarii motivante care să permită înlocuirea unor generații de ceferiști; probleme din ce în ce mai multe și nerezolvate care au legătură cu Statutul personalului feroviar.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1654

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus