Duminică,
24.09.2023
Partial Noros
Acum
22°C

Transgaz aduce la Sibiu peste 100 de experți străini în energie, la Congresul Central-European al Gazelor Naturale

Transgaz aduce la Sibiu peste 100 de experți străini în energie, la Congresul Central-European al Gazelor Naturale

SNTGN Transgaz SA va organiza, la Sibiu, Congresul Central-European al Gazelor Naturale, după ce a primit licența de organizare a evenimentului din partea Slovak Gas and Oil Association. Evenimentul va avea loc în perioada 27-29 septembrie, fiind așteptați aproximativ 150 de invitați din țară și străinătate.

Slovak Gas and Oil Association a acordat companiei SNTGN Transgaz SA licența de organizare a Congresului Central-European al Gazelor Naturale și de utilizare a numelui și logo-ului acestuia pentru o perioadă de 12 luni, începând cu 1 iulie 2023 și până la 30 iunie 2024. Cu această ocazie compania românească intenționează să contracteze un prestator de servicii care să se ocupe de organizarea evenimentului, planificat pentru perioada 27-29 septembrie 2023. Bugetul prevăzut pentru aceasta este de peste 133.700 euro fără TVA.

„În contextul creșterii gradului de securitate energetică în aprovizionarea cu gaze naturale la nivel european, diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale și a rutelor de transport reprezintă vectori energetici în consolidarea securității și solidarității energetice, iar expertiza principalilor actori ai pieței energetice europene joacă un rol determinant în operaționalizarea acțiunilor acestor vectori”, este descris contextul care a determinat achiziționarea serviciului de organizare a congresului.

„Securitatea aprovizionării regiunii cu gaze naturale, solidaritatea și tranziția energetică vor fi și în acest an subiecte-cheie ale Congresului Central-European al Gazelor Naturale, alături de alte teme de interes privind viitorul gazului natural în Europa și sursele alternative de energie”, explică reprezentanții Transgaz.

Programul congresului va include și un program artistic după desfășurarea evenimentului.

Conform agendei preliminare a evenimentului, prima zi va fi destinată sosirii și cazării participanților, precum și unei cine de bun venit. Ziua a doua va debuta cu discursurile inaugurale, inclusiv din partea oficialităților invitate, după care va continua cu discuții în cadrul a patru paneluri. Primul va avea ca temă „Diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale și a rutelor de transport în Europa Centrală, de Sud-Est și Balcani”. Cel de-al doilea panel propune tema „Incertitudinea geostrategică pe piața europeană de energie”, care va continua în panelul al treilea cu „Viitorul gazelor naturale în mixul energetic european pe termen mediu și lung”. Ziua se va încheia cu tema „Consolidarea securității energetice europene”.

În cea de-a treia zi, discuțiile vor continua tot în cadrul a patru paneluri, care au planificate următoarele teme: „Finanțarea investițiilor în dezvoltarea infrastructurii gaziere din Europa Centrală, de Est și Balcani”; „Optimizarea proceselor din industria energetică prin utilizarea noilor tehnologii digitale”; Hidrogenul ca vector energetic pe termen lung și la scară largă”, precum și „Piața GNL în Europa Centrală, de Est și Balcani”.

În caietul de sarcini în care sunt descrise detaliile tehnice pentru achiziția serviciului de organizare a congresului se menționează că „fiind un eveniment premium cu participare națională și internațională la cel mai înalt nivel, prestatorul va propune 3 locații de 5 stele din Sibiu, iar sala trebuie să permită acomodarea unui număr de 150 de persoane”.

Ulterior, compania a primit o solicitare de clarificare, în care se menționează că în Sibiu există trei unități hoteliere de 5 stele și că „niciunul din unitățile de cazare menționate nu au capacitatea susținerii unui astfel de eveniment, nu au săli de conferință cu o astfel de capacitate”. În răspunsul Transgaz se precizează că au fost modificate condițiile din caietul de sarcini, astfel că „prestatorul va propune minim 1 locație de 5 stele din Sibiu”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1169

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus