Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
4°C

Sală nouă de sport și mai mult spațiu pentru elevii de la școala „Nicolae Iorga”. Director: „Am mutat clasele a VII-a și a VIII-a dimineața”

Sală nouă de sport și mai mult spațiu pentru elevii de la școala „Nicolae Iorga”. Director: „Am mutat clasele a VII-a și a VIII-a dimineața”

Anul școlar 2023 - 2024 începe cu vești bune pentru elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Sibiu. După o investiție de 22,43 de milioane de lei școala are acum mai multe spații și o sală de sport cu totul nouă. Astfel, directoarea școlii spune că s-a reușit mutarea elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a în programul de dimineață. 

În urma investițiilor făcute de Primăria Sibiu, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” are acum un corp nou de clădire cu parter și două etaje, în suprafață de peste 2.400 mp, în care s-au amenajat 22 de săli de clasă, un laborator de chimie, o cancelarie, grupuri sanitare - inclusiv unul pentru persoane cu dizabilități - și alte spații tehnice.

Terasa este circulabilă și pe ea fost amenajat un spațiu verde. Iluminatul în clădire este ecoeficient, iar apa caldă se va produce cu energie electrică produsă de cele 8 panouri solare amplasate pe terasă. Sălile noi au fost și dotate, atât cu mobilier cu pupitru individual, cât și cu echipamente IT: fiecare sală are tablă interactivă și un computer All in One, așa cum se menționează într-un comunicat trimis de reprezentanții Primăriei Sibiu. 

De asemenea, unitarea școlară are o nouă sală de sport în suprafață de 1.000 mp, alcătuită din suprafața sportivă și o tribună cu 74 de locuri, vestiare, spații de depozitare a materialelor sportive, grupuri sanitare și alte spații pentru primire și circulație. Acoperișul este prevăzut cu un iluminator, astfel că sala este bine iluminată și natural. Terenul de sport este amenajat cu parchet sportiv rezistent la abraziune și impact și a fost echipat cu 2 coșuri de baschet.

Potrivit directoarei școlii, prof. Renet Marin, elevii folosesc deja aceste noi spații. 

„În primul rând am reușit să mutăm clasele a VII-a și a VIII-a de dimineață. Au rămas în program de după amiază doar clasele a V-a și a VI-a. Apoi avem acel laborator de chimie. Un astfel de laborator este întotdeauna un câștig. Minunată este și partea aceea de terasă a clădirii unde pot fi desfășurate activități extrașcolare sub supravegherea profesorului, plus sala de sport care este dotată pentru partea de baschet, de exemplu, la nivel de competiții naționale și internaționale”, spune directoare. 

Potrivit acesteia școala a avut laboratoare, dar în timp, din cauza supraaglomerării au fost transformate în săli de clasă. 

Potrivit Primăriei Sibiu, la școala „Nicolae Iorga” urmează acum o investiție în valoare de 827.000 de lei pentru reamenajarea curții școlii. Rețelele de apă și canalizare care traversează curtea au fost înnoite, iar o suprafață de 1.300 mp a fost pavată cu dale. Urmează să se amenajeze spații verzi în suprafață de 1.500 mp și să se finalizeze împrejmuirea nouă a curții. Termenul de încheiere a acestor lucrări este finalul lunii noiembrie însă, până la începerea anului școlar, curtea a fost adusă la un stadiu corespunzător pentru a primi elevii.

De asemenea, modernizarea școlii Nicolae Iorga va continua, prin eficientizarea energetică a corpului mai vechi de clădire. În acest sens, este în curs o procedură de achiziție pentru execuția lucrărilor care includ montarea unui sistem alternativ de încălzire din surse regenerabile, prin intermediul pompelor de căldură, montarea de panouri solare fotovoltaice, modernizarea instalațiilor de energie termică și electrică, montarea unor sisteme inteligente de monitorizare a consumului de utilități, dar și de reducere a acestuia pentru eficiență  și economie, precum și termoizolarea clădirii și înlocuirea tâmplăriei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Nonick

Acum 7 luni

Geamurile de la parterul salii si balustrada de sticla cat vor rezista la impactul cu o minge de baschet? Nu vad nici o protectie pentru ele.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus