Sâmbătă,
27.04.2024
Cer Senin
Acum
13°C

VIDEO Imagini din dronă cu Dumbrava Sibiului. Mai mult de jumătate din arborii de aici au peste 100 de ani

VIDEO Imagini din dronă cu Dumbrava Sibiului. Mai mult de jumătate din arborii de aici au peste 100 de ani

Imagini superbe surprinse cu drona în Rezervația Naturală ”Parcul Natural Dumbrava Sibiului”, situată în Municipiul Sibiu, pe Calea Dumbrăvii, au fost filmate și publicate de Direcția Silvică Sibiu.

”Rezervația naturală se întinde pe o suprafață de peste 993 ha și a fost înființată cu scopul protejării biodiversității și menținerii într-o stare de conservare favorabilă a florei și faunei sălbatice.

Aici, se găsesc numeroase specii de arbori și arbuști, dar și specii de flori, precum brândușa de toamnă (Colchicum autumnale), păștiță (Anemone nemorosa ), dar și mai multe specii de orhidee (fam. Orchidaceae)”, scriu silvicultorii.

Direcția Silvică propune un traseu tematic de un kilometru, cu grad de dificultate ușoară, ce poate fi parcurs în 30, 40 de minute.

Mai mult de jumătate din arboretele de aici depăşeşte 100 de ani, iar câteva zeci de exemplare de stejar depăşesc 200 de ani, conform aplicației Sibiu City App. În zona lacului cu bărci există un exemplar de stejar vechi de peste 400 de ani, iar în stratul ierbos al pădurii cresc peste 100 de specii de plante cu flori, incluzând: opaiţa, brânduşa, lăcrămiţa, iarba albastră, salata iepurelui.

Sursa foto: Captură video

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Ceac Noris

Acum 7 luni

Nu va faceti probleme , vine team fodor si i da jos , unul cite unul.
Raspunde

EMa

Acum 7 luni

Mai are de lucuru mult dna primar.Au mai ramas de taiat si cativa copaci in Cart.Strand ,se pricepe forte bine .Au mai ramas si cateva paduri in Ro de taiat.
Raspunde

Radu C

Acum 7 luni

Daca va uitati pe google maps o sa vedeti ca ascunse printre copaci sunt si niste vilutze... Le gasiti si daca mergeti la pas prin padure. NU apar aici in video... :p
Raspunde

Aci Duțu

Acum 7 luni

Se putea filma mai jos, să se vadă câți sunt uscați și găunoși.
Raspunde

Marina

Acum 7 luni

Sper ca nu se gandeste nimeni sa ii distruga cum au facut pe valea Cibinului. Au taiat salcii sanatoase perfecte de sute de ani ca sa puna niste scobitori penibile si uscate. Nimic mai rusinos pentru acest oras. Astia cu vremea si poluarea ... usuca si taie tot ce prind.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 7 luni

Nu fiți cârcotași : lăsați frumoasa Dumbravă ( artificială , de altfel , aducă plantată de mâna omului asemeni pădurii Turnului - spre Poplaca ) ; siguri , câțiva politicieni abuzivi au făcut ce-au vrut dacă sibienii au tăcut . Alfel , filmarea este “ subtirică “ rău ; rău de tot . N-au găsit un copil ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus