Duminică,
24.09.2023
Parțial Noros
Acum
18°C

Un nou ansamblu imobiliar lipit de Sibiu: Peste 700 de apartamente, blocuri de 10 și 11 etaje

Un nou ansamblu imobiliar lipit de Sibiu: Peste 700 de apartamente, blocuri de 10 și 11 etaje

Societatea Atlas Proiect SRL a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu, în vederea obținerii acordului de mediu, documentația aferentă construirii unui noi proiect imobiliar aflat la marginea Sibiului.

Viitorul ansamblu rezidențial se află la ieșirea din Sibiu spre Șelimbăr, pe Valea Săpunului, în prelungirea bulevardului Mihai Viteazu.

proiect imobiliar selimbar

Proiectul se numește oficial ”Construire ansamblu funcțiuni mixte: locuire, comerț, servicii cu regim de înălțime S+P+11E, branșamente utilități, organizare de șantier, propus a se realiza în județul Sibiu, comuna Șelimbăr, str. Mihai Viteazu FN” și propune construirea unor blocuri cu 10 și 11 etaje pe un teren în suprafață de aproape 27.000 de metri pătrați.

Accesul ar urma să se facă atât din Bulevardul Mihai Viteazu cât și din strada Doamna Stanca, motiv pentru care ”se propune dezmembrarea a 284 mp teren ce vor fi cedați domeniului public pentru marirea profilului străzii, conform cerințelor din documentațiile de urbanism”.

”Proiectul este alcătuit din două clădiri cu funcțiune preponderent rezidențială.

Clădirea din față este de dimensiuni mai mari decât cea din spate. Ea este amplasata la strada Mihai Viteazu, are o înălțime maximă de S+P+11 si are următoarea alcătuire:

- un subsol cu funcțiunea de parcare pentru 386 mașini, spatii tehnice și spații anexă

- la parter sunt amplasate spații comerciale, spații anexă, spații tehnice și spații de parcare

- la etajul 1 sunt amplasate parcări în marea majoritate și apartamente

- la etajul 2 sunt amplasate apartamente si 4 terase - gradină cu o suprafață de 6.260 mp

- de la etajul 3 la etajul 11 imobilul se continua cu 5 lame cu funcțiune rezidențială.

 

Clădirea din spate are o înălțime maximă de S+P+10 este alcătuită astfel:

- un subsol pentru parcări

- un parter comercial

- 9 etaje cu funcțiune rezidențială”, se precizează în memoriul de prezentare depus la APM Sibiu în vederea avizări.

ansamblu rezidential selimbar

În total vor fi construite 730 de apartamente, dintre care 599 apartamente de două camere, opt apartamente de trei camere, 123 garsoniere și 35 spații comerciale.

”Necesarul de locuri de parcare a fost calculat astfel: 1,5 lp/apartament sau garsonieră. La acestea se adaugă două locuri de parcare pentru fiecare 50 mp de spațiu comercial. Au rezultat astfel 1177 locuri de parcare, din care 194 amplasate pe sol și 983 amplasate în parcări amenajate în clădiri”, mai detaliază documentul citat.

prelungirea mihai viteazu

Proiectul imobiliar descris mai sus ar urma să fie implementat în următorii patru ani.

Reamintim că acesta este doar unul dintre proiectele imobiliare de amploare planificate în Șelimbăr în perioada următoare. Spre exemplu, cel mai mare proiect imobiliar din Șelimbăr ar urma să fi ridicat în imediata vecinătate a centrului comercial Sibiu Shopping City, cu acces din drumul național.

Investitorul vrea să ridice aici, în mai mulți ani, opt clădiri pentru spații de locuit cu un regim de înălțime ce poate ajunge la maxim D+P+9E+etaj retras, trei parcări supraterane și o clădire pentru spații de servicii.

Detalii despre acest proiect puteți citi aici:

FOTO Cum arată ansamblul rezidențial care a scindat Șelimbărul: 8 blocuri de 10 etaje, 3 parcări supraterane, 38.000 mp spații verzi

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

15 comentarii

Adrian

Acum 6 zile

Se construieste mult si prost ca si pe Doamna Stanca, apoi vin si le cumpara stim noi cine, astia ar sta si intr-un copac numai sa vina in Sibiu...
Raspunde

Miorita

Acum 6 zile

O alta lipitura din Selimbar , votați mai bine la sondajul TS din josul paginii
Raspunde

A

Acum 6 zile

Spațiu suplimentar pentru păsări
Raspunde

Ombladon

Acum 6 zile

suta la suta de data asta nu mai arunca sute de mc de moloz pe campul dintre troita si arhitectilor..
Raspunde

Muresan

Acum 6 zile

Construiti si o scoala! Invata copii in containere, nu mai au loc in scoli! Ati adus forta de munca la Sibiu, le-ati construit apartamente, s-au indatorat la banci, dar au facut si copii si acum invata in container! Scoli, gradinite, crese!!!
Raspunde

Adrian

Acum 6 zile

Nu i-a adus nimeni aici, au venit singuri, si daca au copii sa invete in Selimbar nu in Sibiu, unde traiesc acolo sa si invete...
Raspunde

@Adrian

Acum 6 zile

Problema e ca nu vor sa invete acolo, iar scolile sunt aglomerate. La unele scoli clasele de la primar invata in containere, iar gimnaziu numai dupa-amiaza, inclusiv clasa a VIII-a.
Raspunde

Rostogan

Acum 6 zile

Proiect mizerabil. Ca de altfel toate aceste "ansambluri rezidentiale" care s-au construit in Selimbar, in Sibiu, in Romania.
Raspunde

Aurel Metrescu

Acum 6 zile

"599 apartamente de două camere, opt apartamente de trei camere". In 2050, e mai bine sa ai 8 vietnamezi in 2 camere decat 12 vietnamezi in 3.
Raspunde

Nonick

Acum 5 zile

Turnul Sfatului, din cate stiu, spatiul dintre Lidl si Mega Image de pe Mihai Viteazu e al primariei Selimbar. Nu va interesati voi ce s-ar putea construi acolo? Ca tot zice lumea de scoli, gradinite...
Raspunde

Sdfg

Acum 5 zile

blocuri peste blocuri fara gradinite, scoli si locuri de joaca sau parcuri... beton cat incape si apoi se plang ca este prea cald si nu pot respira noaptea nici vara cu clima cu tot.
Raspunde

John doe

Acum 5 zile

Daca nu va descurcati cu amenajarea miilor de locuri de parcare din jurul turnurilor, apelati la keul sau la primaria Sibiu si va pot explica ei cum se rezolva. Poate va si fac o prezentare la cladirea construita de keul pe dumbravii/dima ;)
Raspunde

Gigi

Acum 5 zile

Arhitectii lui peste,NU mai proiectati (aprobati) blocuri intre blocuri (stim ca prestati "gratis"...) Ce efect au constructiile de la Arsenal,asupra parcului din apropiere ? Flaro,Independenta,Libertatea,Abatorul asteapta fundatiile...chiar nu sunteti in stare sa "desenati "si altceva ? Ar trebui sa ganditi f.putin si ce se intampla in apropiere,avem nevoie si de altceva in interiorul orasului... Oricum FELICITARI pt. mansardarea blocurilor,se vede din departare inteligenta...
Raspunde

Macrou

Acum 4 zile

Grecu isi freaca mainile la banii ce o sa ii incaseze din taxe si asta fara sa cheltuie un ban pt scoala, gradinita, spital etc. Astia ce vor cumpara acolo, isi vor turna dimineata odraslele la scolile din Sibiu pe vize de flotant, tot la spital in Sibiu se vor inghesui si in general se vor folosi de toata infrastructura Sibiului platita din taxele Sibienilor dar fara sa dea un leu! Pai nu e proasta Fodor?
Raspunde

Isacu

Acum 2 zile

daca se intra in amanunt, nu iese socoteala cu parcajele subterane PE UN NIVEL nici cum: un loc de parcaj plus strada aferenta are nevoie de cel putin 20 m2 netto x 983 = 19.660 m2 plus utilitati, boxe, etc. plus ziduri, scari , etc. minimum 25.000 m2 la sol. deci suprafata construita pentru un bloc ar fi de 12.500 m2 , ( de ex. 100 m x 125 m) se poate dar nu mai e bloc, e altceva.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus