Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
9°C

„Liniștea” din centrul Sibiului. Imagini din dronă cu străzile fără mașini

„Liniștea” din centrul Sibiului. Imagini din dronă cu străzile fără mașini

Circulația și parcarea mașinilor pe câteva străzi din centrul istoric al Sibiului au fost interzise în acest weekend, în cadrul Săptămânii mobilității, proiect la care a participat și Primăria Sibiu. 

Începând cu sâmbătă dimineața și până duminică seara, străzile din jurul celor două piețe principale au fost eliberate de mașini, arătând sibienilor cum ar putea arăta centrul istoric al orașului fără autovehicule poluante.

“În Sibiu mobilitatea verde, sustenabilă, este promovată de Primăria Sibiu prin investiții concrete. Datorită acestora, în Sibiu există alternativa reală de a utiliza autobuzul, bicicleta sau deplasarea pe jos. De aceea, sper ca sibienii să treacă în număr tot mai mare spre un mod de deplasare care să scadă nivelul de poluare, în scopul îmbunătățirii calității aerului în Sibiu. Schimbările climatice sunt reale și sunt prezente în jurul nostru – efectele devastatoare ale acestora sunt tot mai vizibile. Prin gesturile mici pe care fiecare dintre noi le facem, putem să contribuim la atenuarea acestora, iar trecerea la o mobilitate curată este una dintre aceste măsuri care stă în puterea noastră, transmitea Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, săptămâna trecută. 

Stăzile și parcările eliberate de mașini au fost strada Centumvirilor, strada Avram Iancu (de la bifurcația cu strada Magheru până în Piața Mare), strada Mitropoliei (între str. Tribunei și str. Al. Odobescu) și strada Alexandru Odobescu (până la intersecția cu str. Moș Ion Roată), De asemenea, Piața Mică a devenit pentru două zile complet pietonală, desființându-se inclusiv locurile de parcare destinate locatarilor. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

9 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Reli Aciubotaritei

Acum 1 săptămână

Dictatura hipsterilor si a noii oranduiri mondiale! Nu ne mai facem bine ca popor! Oameni buni, ei vor sa ne inchida in case, arata ca in timpul covrigului!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian

Acum 1 săptămână

Golit de mașini, golit de oameni - mai urat ca în pandemie. Porcării ecologiste și neomarxiste.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Xxx

Acum 1 săptămână

Da mai terminati odata cu ecoterorismul asta!!! Nu v ati saturat 2 ani de strazi goale???Da chiar numai si numai cretinisme de astea aveti in cap???? Va mai inchinati multt la retardata aia de Greta si la altii xa ea care va predica ecologeala dun jeturi private si voi astia cu par cret...lung...glezne si cap goale...cu troti...puneti botu'??? Va place eco? Ok atunci sa va vad cum va luati cal si caruta si mergeti peste tot doar asa!!! Ori sinteti eco ori nu mai sinteti! Si voi presa vad ca promovati asemenea timpenii ex cum ati promovat si pandemia! Probabil ati fost si sinteti bine platiti pt asta! De asta nu i asa ca no sa mi apara comentariul? Doar sinteti...corecti politic..nu va intereseaza libertatea de exprimare
Raspunde

Ratonul Furios

Acum 1 săptămână

Da, nu sunt masini dar nici pitoni! S-au plimbat doi pietoni ametiti pe mijlocul strazilor! Halal mobilitate!
Raspunde

@comentatori

Acum 1 săptămână

Bai da multa ura aveți în voi, nu mai puteți să mergeți nici la WC fara mașină

Raspunde

Sibianu cufurit

Acum 1 săptămână

Constat că majoritatea suferiti că nu ați putut folosi cazanele germane vechi si ruginite. În centrul oricărui oraș civilizat nu au ce căuta autoturisme, mai ales ar voastre, sibieni, descendenți ai oierilor patriei. Sunt sigur că toți comentacii sunteți niște sărăcii parvenite și cu știință de carte puțină. Vai vouă, fii de ciobani!
Raspunde

Sibianu cufurit

Acum 1 săptămână

Nu mi-ati publicat comentariul, fiindcă e împotriva snobismului meltenesc: de a circula cu autoturismul la distanțe care depășesc 50 (cinci zeci) metri. Putori mari ați devenit, mă ciobani!
Raspunde

Dr Scridon

Acum 1 săptămână

trazni v ar capu' de ciudati, ca nu va mai opreste ura asta pe care o revarsati cu fiecare postare..Asa se intampla in toate orasele care se respecta..Ziua/weekend ul mobilitatii..Leprelor!!
Raspunde

Cei 4 de mai sus

Acum 1 săptămână

Niște AURolaci anti orice.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus