Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
9°C

Postul liber de viceprimar al Sibiului e deocamdată blocat. Adrian Bibu: ”Așteptăm decizia FDGR”

Postul liber de viceprimar al Sibiului e deocamdată blocat. Adrian Bibu: ”Așteptăm decizia FDGR”

Liberalii sibieni așteaptă decizia FDGR cu privire la ocuparea postului liber de viceprimar al Sibiului, ocupat până de curând de Alexandru Dumbravă. Acesta a demisionat din funcția de viceprimar și din cea de consilier local după ce a ajuns la un acord de recunoaștere a faptelor cu procurorii europeni, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene.

”Așteptăm decizia FDGR, fără voturile lor nu putem avea majoritate. Noi avem parteneriat cu FDGR, acum așteptăm un răspuns din partea dânșilor. Propunerea organizației PNL este cunoscută, este Adrian Bibu”, a declarat pentru Turnul Sfatului liderul organizației municipale Sibiu a PNL, Adrian Bibu.

Citește și: 

Viitorul viceprimar al Sibiului: Astrid Fodor spune că poate fi din oricare partid, Bibu că este propus el, USR și PSD încă nu au decis

Primarul Astrid Fodor a declarat la începutul lunii august că oricare din consilierii locali ar putea fi noul viceprimar al Sibiului, fără a preciza însă o dată aproximativă la care s-ar putea pune în discuție un posibil vot în consiliul local.

„Din punct de vedere legal, oricare dintre consilierii locali poate ocupa funcția de viceprimar, cu condiția să obțină numărul de voturi necesare, adică majoritatea absolută. Procedural, este decizia consilierilor locali care își vor exprima votul pentru candidatul sau candidații propuși”, a răspuns Astrid Fodor la întrebarea dacă ea consideră că funcția devenită vacantă ar trebui să revină tot celor de la PNL Sibiu.

Citește și:

Cazul Dumbravă: nimeni nu comentează. Acuzațiile care i se aduc viceprimarului Sibiului

Primarul ales din partea FDGR arată că va fi nevoie, cu siguranță, de negocieri între partidele din Consiliul local și că, deocamdată, a primit doar o informare din partea președintelui organizației municipale a PNL Sibiu, Adrian Bibu.

„După ședința Consiliului Local din data de 27 iulie, domnul consilier Adrian Bibu m-a informat că este susținut de colegii din PNL drept candidat pentru funcția de viceprimar. Alte discuții nu am purtat. Dar având în vedere că niciun partid nu deține majoritatea în Consiliul Local, astfel încât să poată promova singur un candidat, cu siguranță vom purta discuții cu partidele pentru a identifica cea mai echilibrată soluție”, a mai precizat Astrid Fodor, la începutul lunii august.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Pius

Acum 1 săptămână

Unii o văd pe băbuță ca pe-o zână...departe de adevăr domnule...Astrid Fodor reglează interesele personale ale FDGR-ului și-a lui Johannis

Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 săptămână

Exclus roșu sau hauriu
Raspunde

Solomon

Acum 1 săptămână

Postul de viceprimar al Sibiului interesează doar pe cel ales(sau numit) în acest post!Pe noi,sibienii aceast nume nu ne spune nimic!De multă vreme autoritățile locale formează un clan închis și imun care nu are nici o legătură cu solicitările și problemele sibienilor!
Raspunde

Florin

Acum 1 săptămână

Dupa Pop care nu a facut nimic si a renuntat la mandat inainte de termen si Dumbrava nu a facut nimic si a fost obligat sa renunte la mandat inainte de termen (recunoastere vinovatie penala), sa vina Bibu? PNL Sibiu- de fapt fost PD adica FSN.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus