Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
10°C

Raportul Poliției Locale: Se plătește doar una din trei amenzi, restul se trimit la executare silită. Au crescut amenzile legate de circulație, au scăzut cele referitoare la construcții

Raportul Poliției Locale: Se plătește doar una din trei amenzi, restul se trimit la executare silită. Au crescut amenzile legate de circulație, au scăzut cele referitoare la construcții

Datele Poliției Locale a Municipiului Sibiu pe trimestrul al II-lea arată o creștere a infracțiunilor legate de circulație și ordine publică, în timp ce problemele privind autorizarea lucrărilor în construcții au scăzut, față de perioada similară a anului trecut.

Raportul a fost pregătit pentru ședința ATOP și arată că în perioada 1 aprilie - 30 iunie s-au acordat în total 3.227 de sancțiuni, în valoare totală de 1,24 milioane de lei. În aceeași perioadă a anului trecut au fost 3.260 amenzi, în valoare de 1,07 milioane de lei.

Doar 38% din amenzi au fost încasate, se arată în document.

”În această perioadă au fost încasate 1.257 de procese verbale de contravenție în sumă de 267.246 lei. De asemenea, în urma activității biroului Ridicări auto, au fost încasate taxe de ridicare, transport și depozitare a autovehiculelor în sumă de 187.100 de lei. Au fost trimise către Serviciile de Executare Silită 1.475 de procese verbale de contravenție pentru suma de 1.178.512 lei”, se precizează în raport.

În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, au scăzut amenzile referitoare la autorizarea executării lucrărilor de construcții, de la 25, anul trecut, la 14, acum. Valoarea amenzilor din 2022 a fost de 139.800 de lei, în timp ce în aceste trei luni din 2023 a fost de 42.900 de lei.

Au crescut însă amenzile referitoare la circulația pe drumurile publice: 1.199 de amenzi de 449.939 de lei în aprilie – iunie 2022, față de 2.142 de amenzi, în valoare de 673.970 de lei, în 2023.

În această perioadă, 396 de mașini au fost ridicate, iar șoferii au fost penalizați cu 4.772 de puncte de penalizare. S-au acordat 2.600 de amenzi pentru contravenții privind circulația pe drumurile publice, 686 pentru nerespectarea semnificației ”oprirea interzisă”, 571 pentru parcarea neregulamentară pe trotuar, 271 pentru oprirea sau staționarea pe trecerile de pietoni, 47 pentru oprirea autoturismelor în stațiile de autobuz, 39 pentru parcările pe pista pentru biciclete.

24 de sancțiuni au fost acordate pentru aruncarea gunoaielor pe domeniul public în valoare de 46.450 de lei.

S-au acordat 209 sancțiuni pentru cerșetorie, amenzi în valoare de 58.800 de lei și doar 6 sancțiuni pentru fumat în spații publice. Amenzile pentru această faptă s-au ridicat la suma de 42.900 de lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Xxx

Acum 1 săptămână

Ar fi interesant urmatorul raport: din cei care au platit citi sint ...oameni albi? Din cei care n au platit citi sint tigani???? A...nu i politic corect??? Da i corect ca niciodata tiganii sa nu plateasca amenzi ??? Da ajutoare sa primeasca nu i asa???
Raspunde

Cosa Nostra

Acum 1 săptămână

Pai și câte executări silite au pornit față de cei ce nu și-au plătit amenzile ?!?!?!?!?!? Simplu.. nu recuperezi ca Primărie, înseamnă ca esti de partea rău-platnicilor!!! Statul=Mafia

Raspunde

Emil

Acum 1 săptămână

Mafia locala camuflata in politie locala trebuie prima destructurata.
Raspunde

Sibian

Acum 1 săptămână

Observam ca nu exista amenzi referitoare la trotinete sau biciclete. Enumeram aici câte 2 bovine pe trotineta, bicicliști fără echipament conform legislației, bicicliști care circula pe sens unic sau trotinetisti și triciclisti pe trotuar. Aldea are alte treburi hoteliere nu are timp de respectarea legii în Sibiu. Mătușa nu știe, asa ca mergem mai departe conform odihnitului pas cu pas!

Raspunde

Sdfg

Acum 1 săptămână

Muilitia locala este ca si inexistenta si in plus isi fac datoria doar asa cand si cum considera fara a fi activi nici macar cand li se fac sesizari (in special pe partea de circulatie rutiera ) sau ti se cere sa fi prezent sa le arati fapta reclamata (de parca ei nu pot constata) si apoi sa te trezesti cu probleme de la cel reclamat ca doar nici o fapta buna nu ramane nepedepsita... Ei cap de creta nu sunt in stare din propie initiavita sa ia masuri decat in zona centrala in restul orasului fiecare face si interpreteaza legea asa cum ii convine...
Raspunde

Asa ceva...

Acum 1 săptămână

Ar fi interesant de stiut cate amenzi sunt contestate in instanta. Interesanta scaderea lor din domeniul constructiilor unde se pare ca au ajuns la concluzia- si ei, ca nu sunt indrituiti sa dea amenzi de capul lor fara avizul cuiva de specialitate (conform legii). In rest, institutie ce actioneaza la comanda politica, total inutila....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus