Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
11°C

Stație GPL de la marginea Sibiului închisă de ITM. Era folosită în special de taximetriști

Stație GPL de la marginea Sibiului închisă de ITM. Era folosită în special de taximetriști

Prefectura Sibiu a publicat marți raportul cu rezultatele unei noi serii de controale la benzinăriile și stațiile GPL din zona Sibiului. Spre deosebire de verificările din săptămânile trecute, de data aceasta Prefectura anunță și închiderea unei stații GPL din cauza unei deficiențe constatată de inspectorii ITM.

În perioada 12.09-18.09.2023, comisiile, alcătuite din reprezentanți ai Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR), Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune S.A. (CNCCIR), Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), Garda Națională de Mediu (GNM), Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu (ISU), Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu (IPJ), Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF)-Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Autoritatea Vamală Română (AVR), Autoritatea Rutieră Română (ARR) și Agenția pentru Protecția Mediului (APM) au efectuat 101 controale la operatori economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL și mijloace de transport.

Din datele centralizate până azi, 19.09.2023, au fost raportate 39 deficiențe și disfuncționalități constatate și au fost aplicate un număr de 25 de sancțiuni contravenționale dintre care 3 amenzi în valoare de 14.000 lei și 22 avertismente. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate de către  ITM, ISU, ISCTR și ANAF.

”Menționăm că în data de 15.09.2023, un reprezentant ITM Sibiu a dispus, în urma controlului,  suspendarea activității unui operator economic din localitatea Cristian din cauza utilizării unui echipament de muncă, sub forma unei instalații monobloc de distribuție GPL la autovehicule tip SKID, fără a deține certificat de examinare ”in situ” pentru medii explozive valabil pentru anul în curs. Totodată, pentru această deficiență s-a aplicat amendă în valoare de 5000 lei”, precizează reprezentanții Prefecturii.

Sursele Turnul Sfatului spun că stația în cauză se află la limita dintre Sibiu și Cristian, în zona unui service auto și era folosită pentru a alimenta în special de taximetriștii unei anumite companii din oraș.

Reamintim că prin Ordinul Prefectului județului Sibiu, nr.452/30.08.2023, Mircea-Dorin Crețu, s-au constituit Comisii Mixte pentru efectuarea de controale la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolifer lichefiat (GPL).

Foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 6666

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus