Miercuri,
29.11.2023
Cer Senin
Acum
4°C

Peste 3.000 de vizitatori cu ocazia zilelor bisericilor deschise, la prima ediție Ars Sacra

Peste 3.000 de vizitatori cu ocazia zilelor bisericilor deschise, la prima ediție Ars Sacra

Prima ediție Ars Sacra la Sibiu a cuprins 5 expoziții, 12 evenimente culturale, două tururi ghidate religioase și mii de vizitatori cu ocazia zilelor bisericilor deschise. Peste 3000 de vizitatori și spectatori au trecut pragul vreunui lăcaș de cult în cele trei zile de festival, anunță organizatorii printr-un comunicat de presă. 

„Au fost și câteva premiere cu ocazia festivalului de prezentare și promovare a artei sacre. Au fost organizate primele două tururi din Sibiu focusate către prezentarea patrimoniului și istoriei lăcașurilor de cult din centrul istoric. Corurile reunite ale comunităților reformate din Sibiu și cea din Ocna Sibiului au cântat împreună, eveniment fără precedent în ultimii 30 de ani. Corul Parohiei Romano-Catolice Sibiu-Centru a oferit, pentru prima dată la Sibiu un program de cântece gregoriene originale. Iar la Biserica Azilului corul Arhanghelos a cântat pentru prima dată de când este preot paroh Pop Ioan-Ersiliu,” transmite sursa citată.

În cadrul proiectului s-a realizat un site în patru limbi: română, germană, maghiară și engleză, o pagină de Facebook cu ajutorul căruia publicul larg a fost înștiințat despre evenimentele cuprinse în programul festivalului.

Expozițiile și bisericile pot fi vizitate în continuare,conform programelor și condițiilor proprii.

Festivalul organizat în spiritul prezentării artei sacre, a frumosului, a binelui și al adevărului a însemnat și un parteneriat consistent între cele șase confesiuni istorice și operatorul cultural inițiator: Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din România - Casa Teutsch, Mitropolia Ardealului – Arhiepiscopia Sibiului, Parohia Romano-Catolică Sibiu-Centru, Biserica Greco Catolică, Parohia Evanghelică Lutherană, Comunitatea Evreiască, Biserica Reformată și Asociația HID – Centrul Cultural Maghiar, toate din Sibiu.

foto Ars Sacra/facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus