Miercuri,
29.11.2023
Partial Noros
Acum
3°C

Încep cu o întrebare simplă: „Ce mai faci?”. Actorii TNRS oferă Consultații Poetice duminică, în Parcul Astra

Încep cu o întrebare simplă: „Ce mai faci?”. Actorii TNRS oferă Consultații Poetice duminică, în Parcul Astra

„Consultații poetice”, proiect conceput de regizorul Emmanuel Demarcy-Mota, care a avut mare succes la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu 2023, va fi oferit publicului din Sibiu în cadrul unui eveniment inedit duminică, între orele 15.00 și 18.00.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu se alătură marilor teatre din lume și va marca, în 24 septembrie, Ziua Internațională a Consultaților Poetice, împreună cu Théâtre de la Ville din Paris, Teatro della Pergola din Florența și alte teatre din Africa.  În cadrul acestei manifestări, zeci de artiști vor oferi consultații poetice în 27 de limbi.

„Consultații poetice” este un proiect produs de Théâtre de la Ville-Paris, după o idee de Emmanuel Demarcy-Mota. De la prima carantină, peste 200 de artiști francezi și internaționali s-au reunit sub conducerea lui Demarcy-Mota pentru a oferi consultații poetice, mai întâi prin telefon, apoi în spațiul public, în spitale, școli, universități și centre sociale.

O consultație poetică este o conversație individuală de 20 de minute cu un artist. Începe cu o întrebare simplă: "Ce mai faci?" Pe baza răspunsului, o poezie, un dans sau o muzică este propusă de artist ca "consultație poetică" și este citită sau interpretată.

TNRS vă așteaptă în 24 septembrie, între orele 15.00 - 18.00, în Parcul ASTRA din Sibiu, la Consultații poetice.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus