Miercuri,
06.12.2023
Cer Senin
Acum
3°C

Ce facem în weekend? Sibiu Music Fest în Piața Mare, Bulz Fest la Căsuța MGS, drumeție pentru ecologizare și sărbătoarea recoltei

Ce facem în weekend? Sibiu Music Fest în Piața Mare, Bulz Fest la Căsuța MGS, drumeție pentru ecologizare și sărbătoarea recoltei

În acest weekend de toamnă avem de ales mai multe evenimente la care putem participa. Sibiu Music Fest, Bulz Fest, „Hai la Daia!” sau o drumeție pentru ecologizare sunt printre principalele evenimente la care putem lua parte în acest final de săptămână.

La „Pizza by Tango” puteți savura o pizza caldă și aromată alături de cei dragi. Puteți să vă creați pizza exact așa cum vă place – cu de toate, în combinații inedite, de post, alături de un tiramisu delicios ca desert. Puteți savura pizza preferată pe terasa de la Tango  sau o puteți comanda direct acasă, cu livrare gratuită.

 

Filmele de la CineGOLD

În acest sfârșit de săptămână, sunteți invitați la CineGOLD pentru a vedea cele mai noi filme apărute. „După Tot Ce s-a Întâmplat”, „Jocuri de groază” „Nuntă a la grec” sau „Patrula Catelusilor: Filmul Cel Mare” sunt doar câteva dintre filmele pe care le puteți viziona în acest sfârșit de săptămână la CineGOLD. Programul complet pentru weekend îl găsiți aici.

Ziua Porților Deschise la Științescu Hub 

Vineri, între orele 16-19:30, suntem invitați la Ziua Porților Deschise la Științescu Hub. Detalii aici.

„Binele ne unește”

„Binele ne unește” este sintagma care anunță că un grup de cisnădieni din țară si din diaspora vor organiza un bazar de donații în 24 septembrie, între orele 11-19, în curtea școlii din Cisnădioara.

„Astfel spus ne putem întreba ”ce este binele?” și ce înseamnă ”ne unește?” Ca de fiecare dată când s-a organizat un bazar de strângere donații in Cisnădie, pentru diferite cauze, m-am bazat pe cisnădienii care au acest ”bine” in ei. Pentru că binele este o valoare individuală a unui om bun, cu empatie pentru semenul său. Când aud că ”ne unește” realizez cum toți oamenii buni se strâng laolaltă, ajutând acolo unde este nevoie. Se strâng și se unesc, donând pentru oamenii in suferință”, arată organizatorii evenimentului.

Detalii aici. 

Bazarul de donații are ca scop de această dată strângerea de donații pentru a sprijinii cazurile oncologice din oraș. Adică bolnavii de cancer care au multe cheltuieli si multe suferințe pe care nu și le dorește nimeni.

SIBIU MUSIC FEST - Sărbătoarea orașului Sibiu

Piața Mare este pregătită să găzduiască cele mai bune concerte ale anului la Sibiu Music Fest 2023, cel mai așteptat eveniment muzical al toamnei în Sibiu. În premieră, Sibiu Music Fest se va desfășura anul acesta timp de două zile, pe 22 și 23 septembrie, în Piața Mare din Sibiu, cu artiști de top din industria muzicală.

Detalii aici.

BULZ Fest la Căsuța MGS

Staff-ul Căsuței MGS vă invită în weekend-ul 23-24 septembrie 2023 la BULZ Fest în Munții Cindrelului.

„Vă invităm să degustați un bulz tradițional făcut cu brânză de burduf și pus pe jar încins”, arată organizatorii evenimentului.

2023 Distinguished Gentleman's Drive

Duminică, 24 septembrie, Sibiul va fi primul oraș din Romania care se va alătura celor 168 de orașe din 47 de țări din întreaga lume unde se va desfășura simultan Parada Distinșilor Domni - Dostinguished Gentleman’s Ride, un eveniment caritabil care constă într-o paradă de automobile clasice conduse de șoferi îmbrăcați în ținută de gală și o expoziție care va avea loc în Piața Mare cu scopul de a susține tratarea și prevenția bolilor cu specific masculin. Detalii mai multe pe www.gentlemansdrive.com.

Drumeție pentru ecologizare

Sâmbătă, 23 septembrie, va avea loc cea de-a V-a ediție a „Drumețeniei”, un prilej excelent pentru a îmbina curățenia cu ieșitul în natură.

La ediția precedentă a drumeției, voluntarii au strâns 1 tonă de deșeuri din zona Stațiunii Păltiniș, fapt ce demonstrează că, din păcate, încă este nevoie de astfel de acțiuni de ecologizare dar și de o campanie educațională care să corecteze acțiunile dăunătoare pentru mediul înconjurător.

Detalii despre drumeție aici.

Micul Prinț la Teatrul Gong

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu programează sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 18:00, o nouă reprezentație cu spectacolul „Micul Prinț” în regia lui Bobi Pricop. Spectacolul va fi prezentat, de asemenea, luna viitoare în cadrul Programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, pe scena Teatrului German de Stat, la invitația Teatrului pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timișoara.

Noaptea comediei la Atrium

Florin Coșuleț deschide noaptea comediei la Atrium Cafe, în miezul burgului sibian, pe Podul Minciunilor. Noaptea comediei la Atrium este parte din ediția a XIII-a a festivalului 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP. Nu se fac rezervări telefonic pentru spectacole. Biletele sunt disponibile online pe iabilet.ro și în noaptea respectivă, la Atrium Cafe, în limita locurilor disponibile.
 

De la stână la joc și horă

De la stână la joc și horă înseamnă 150 de ciobani, artiști, lăutari și dansatori care vor pune în scenă o serie de ateliere de muzică și dans, care adunate împreună reconstituie obiceiul coborâtului oilor de la stână.  Evenimentul va avea loc la Muzeul Astra din Sibiu și se va lăsa astfel cu voie bună și cântec, așa cum era sfârșitul anului pastoral pe vremuri! Nu vor lipsi de aici momentele pline de bucurie, când ciobanii reîntâlnesc familiile și prietenii lor. Evenimentul face parte din programul cultural Animă ASTRA!, proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2023.

„HAI la Daia!”

Într-un cadru de poveste Asociația Hai din pantofi în bocanci ne invită în 24 septembrie să ne întâlnim la Daia, la Flanderhof Manor. 

Sărbătoarea Recoltei la Muzeul Astra

Duminică, în data de 24 septembrie, între orele 10-16, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber, se va desfășura Sărbătoarea Recoltei, un eveniment plin de culoare și savoare. Toamna aduce în casele noastre o abundență de fructe și legume  pe care încă le pregătim după rețetele transmise în familie. În această zi de bucurie, spațiul Târgului de țară va fi împodobit așa cum îi ședea bine unei gospodării de om vrednic să fie în prag de toamnă. Detalii aici

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus