Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
6°C

Cort în vârful muntelui cu toaletă, bucătărie și apă caldă:  ”Am apelat la fonduri europene, am investit propriile resurse și am depus multă muncă”

Cort în vârful muntelui cu toaletă, bucătărie și apă caldă:  ”Am apelat la fonduri europene, am investit propriile resurse și am depus multă muncă”

Înnoptarea la cort înseamnă pentru majoritatea condiții austere, frig, saci de dormit, care nu întotdeauna acoperă bucuria de a avea liniștea ori un peisaj cu totul deosebit.

Doi tineri au reușit însă să înlăture primele inconveniente, fără a renunța la liniște, atmosferă și peisaj. Vârf Glamping din zona Vâlcele a satului Crinț (Săliște) propune condiții de hotel la 1.400 de metri altitudine.

”Suntem o familie ambițioasă, pasionată de natură, mereu în căutare de experiențe noi”, spune Iulia Neagoș, invitată să prezinte proiectul.

”Inițiativa noastră a luat naștere din dorința de aventură și din nevoia de a scăpa din monotonia cotidiană. Inițial, am încercat să petrecem o noapte în cort în Munții Retezat, apoi ne-am dat seama că pregătirile noastre nu au fost suficiente. Afară era frig, plouă și deja se înserase. Astfel, târziu în noapte am descoperit un glamping, care a însemnat salvarea noastră. Am fost salvați de a mai întinde corturile, de a mai dormi în frig, de a mai face focul etc. Acesta a fost momentul în care a început pasiunea noastră pentru acest tip de cazare”, spune ea.

”O zonă înaltă, la aproximativ 1400 metri altitudine, cu un peisaj impresionant”

Au vrut să aducă acest sistem de cazare și în Sibiu și au început căutările pentru un teren adecvat. S-au oprit abia după un an.

” Întrebările "De ce nu avem așa ceva în Sibiu?" și "Dacă am crea așa ceva, unde ar trebui să fie locația perfectă?" au stat la baza proiectului nostru. Această dorință de a face ceva cu adevărat special ne-a motivat să începem această aventură, iar întreaga pregătire a durat aproape 2 ani. Evoluția proiectului în timpul acestei perioade, am căutat insistent răspunsul la întrebarea referitoare la locație, căutând acel loc care să îți taie respirația când îl vezi. Am analizat numeroase terenuri timp de un an, nevrând să facem compromisuri în ceea ce privea terenul și priveliștea. După o căutare îndelungată, am găsit terenul potrivit. O zonă înaltă, la aproximativ 1400 metri altitudine, cu un peisaj impresionant care te surprinde la fiecare apus cu alte culori. Un loc autentic, liniștit, cu aer curat. Am demarat acest proiect nu doar cu entuziasm, ci și cu o viziune solidă. În această aventură, am apelat la fonduri europene, am investit propriile resurse și am depus multă muncă. Ceea ce inițial s-a dovedit a fi o provocare financiară și logistică a fost transformat într-un succes pe care îl vedem acum cu mândrie”, explică administratorul Vârf Glamping.

”Am preferat să ne concentrăm pe asigurarea unei experiențe excepționale și condiții de top pentru fiecare turist”

În Crinț se găsesc 7 corturi, cu grup sanitar propriu, apă caldă și chiar bucătărie.

”În mod inovator, am ales să oferim fiecărui oaspete intimitate și confort printr-un grup sanitar propriu, amplasat aproape de cort. Deținem 7 corturi cu grupuri sanitare proprii, o bucătărie complet utilată și o zona de terasă cu grătare și ceaun. În ciuda dificultăților de a asigura utilitățile necesare la altitudine mare, deoarece în zona nu există curent electric și apă caldă, noi am preferat să ne concentrăm pe asigurarea unei experiențe excepționale și condiții de top pentru fiecare turist care ne trece pragul. Funcționăm pe panouri solare iar pentru apă caldă avem boilere speciale. Într-un final, ceea ce inițial a fost o scânteie a evoluat într-un proiect de succes, de care ne bucurăm în fiecare moment și împărtășim această bucurie cu cei care aleg să ni se alăture în această aventură plină de natură și inspirație”, spune Iulia Neagoș.

O noapte într-un cort cu 2 locuri costă 350 de lei, iar cazarea pe o noapte într-un cort cu 3 locuri costă 450 de lei. Pentru mai mult de o noapte cazarea e redusă la 300 de lei, respectiv 400 de lei pe noapte.

Ce este glamping

Glamping vine de la „glamorous camping” și se produce atunci când natura neîmblânzită întâlnește tot confortul de care ai nevoie, explică site-ul carpathianursa.ro.

”E o formulă unică și foarte specială de a experimenta destinații uimitoare și izolate, de pe terasa iurtei, cortului sau bungalow-ului tău premium. Glamping-ul îți permite să te afunzi în natură, explorând cultura și tradițiile locale, departe de lumea dezlănțuită. E practic, cea mai frumoasă formă de nomadism. Mai mult decât o cazare într-un cort încălzit, cu lenjerii satinate și saltele moi, glamping-ul e mai degrabă o alegere, un mod de viață și nu în ultimul rând, o mișcare globală”, se precizează pe site.

În 2016, România a aderat și ea la acest trend, odată cu înființarea Ursa Mică Glamping Resort, prima unitate de cazare de acest tip din țară. Ulterior au apărut și alte locații asemănătoare, una găsindu-se în județul Sibiu, la Crinț.

Sursa foto: Vârf Glamping

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Valjan

Acum 2 luni

Si ursul?... :))) el doarme tot cu turistii?
Raspunde

Rostogan

Acum 2 luni

Ce legatura e intre locatii de genul asta (create mai curand pentru fauna urbana decat pentru montaniarzi autentici) si natura neimblanzita??

Raspunde

Ion

Acum 2 luni

Nu mai stricați natura pentru tot felul de fantezii !

Raspunde

Staicu Mitea

Acum 2 luni

Din păcate nu putem să vă felicităm că distrugeți tot ceea ce înseamnă sălbatic, natural etc. Nimeni nu mai are loc de nebunia omului. Suntem în stare să sacrificam totul pentru confort și îmbuibare. Rușine. Asta e o știre proastă. Sper să vă reveniți și să redați acelui loc frumusețea inițială.

Raspunde

Lol

Acum 2 luni

350 lei pe noapte 2 persoane ? !? Încă unii puși pe japca! Asta e problema romanilor , cultura antreprenoriala zero, vor sa scoată investiția in 6 luni…

Raspunde

EU

Acum 2 luni

Sincer, nu m-am gândit că există numai reacții negative... In opinia mea, echilibrul în orice, deci măsura, guvernată de bunul simț, chiar de preocuparea pentru binele celuilalt, sunt coordonatele benefice. Așadar, câteva astfel de corturi pentru unii mai puțin putinciosi și cărora le face bine o astfel de terapie este o inițiativă benefică, neinvazivă.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus