Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

O nouă ediție a campaniei „Dăm Aripi Educației” are loc la Shopping City Sibiu: sibienii sunt invitați să doneze cărți și rechizite pentru copiii defavorizați

O nouă ediție a campaniei „Dăm Aripi Educației” are loc la Shopping City Sibiu: sibienii sunt invitați să doneze cărți și rechizite pentru copiii defavorizați

Shopping City Sibiu invită comunitatea să se alăture celei de-a treia ediții a campaniei „Dăm Aripi Educației”, susținută de către organizația World Vision România, și să doneze cărți și rechizite pentru copiii care provin din medii defavorizate. Proiectul se desfășoară până pe 6 octombrie, iar sibienii pot face donații între orele 10.00 și 22.00, în spațiul special amenajat, vizavi de magazinul Cropp.

Campania are ca scop strângerea de cărți și rechizite pentru 10.000 de copii și 500 de profesori din școlile vulnerabile din întreaga țară. Fiecare contribuție aduce o schimbare semnificativă în viața copiilor din comunitățile rurale și îi ajută să aibă un început de școală mai bun și să-și dezvolte abilitățile.

E o mare bucurie să vedem cum, an după an, eforturile noastre contribuie la viitorul copiilor din mediile defavorizate. Pentru că fiecare copil contează. Haideți să oferim împreună o șansă la educație și să ne unim din nou forțele în această campanie care echipează copiii pentru școală și, implicit, pentru viață”, spun reprezentanții Shopping City Sibiu.

Potrivit unui studiu al World Vision România, aproximativ 25% dintre tineri nu au acces la rechizitele de care au nevoie, în vreme ce 38% dintre părinți cumpără mai puține rechizite și cărți pentru copii, pentru a face economii. De asemenea, potrivit cercetării, 4 din 10 comune nu au bibliotecă, iar 6 din 10 școli din mediul rural nu au bibliotecă școlară, se menționează în comunicatul de presă al World Vision România.

Încă de la lansarea primei ediții, campania a avut un impact semnificativ asupra comunităților din întreaga țară. Toți cei implicați în proiect au reușit să ajute 63 de școli din 20 de județe cu donații de cărți, rechizite și etajere pentru biblioteci. De asemenea, peste 17.000 de copii și elevi ai școlilor din proiect fost încurajați să-și continue studiile și peste 1000 de elevi au primit rechizitele necesare pentru întregul an școlar.

Anul trecut, campania a fost recompensată cu PREMIUL SILVER la gala PR Awards datorită rezultatelor notabile, care au contribuit la îmbunătățirea calității vieții prin intermediul educației.

În plus, centrul comercial a echipat complet o sală de clasă cu pupitre specifice, a creat o mini expoziție foto cu imagini reale primite din partea World Vision România și a pus la dispoziția publicului o etajeră special amenajată pentru primirea donațiilor.

Despre Shopping City Sibiu

Cu o suprafaţă totală închiriabilă de 83.000 mp, Shopping City Sibiu este cel de-al treilea parc de profil din România şi cea mai importantă zonă comercială din oraş, atât ca dimensiune, cât şi ca mix al retailerilor ancoră: două hypermarket-uri Auchan şi respectiv, Carrefour, Mobexpert, Leroy Merlin, Altex, Flanco, Decathlon, Hervis, C&A, H&M, New Yorker, Deichmann, Humanic, DM, Takko, Mohito, Cropp, House, De Facto, Mizar,Triumf, Penti, Teilor, Smyk, Sabon, Optiblu, Sizeer, CCC, Pandora sau Noriel.

Shopping City Sibiu a intrat în 2018 într-un amplu proces de modernizare și extindere, ce a fost finalizat, în primăvara anului 2019, cu un nou nivel, dedicat foodcourt-ului și peste 50 de noi spații de cumpărături și divertisment.

În ansamblul său, parcul comercial reuneşte un mix de retaileri reprezentativi internaţionali şi locali, care definesc Shopping City Sibiu drept principala destinaţie de shopping din oraș si împrejurimi.

Shopping City Sibiu este situat la 5 minute de centrul oraşului, lângă DN1, şi dispune de 2.500 de locuri de parcare.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Sus