Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Primăria: „pușcăriașii liberi” ai Sibiului vor putea munci în folosul comunității în mai multe locuri. Chiar și la Tursib

Primăria: „pușcăriașii liberi” ai Sibiului vor putea munci în folosul comunității în mai multe locuri. Chiar și la Tursib

Conducerea administrației locale a inițiat un proiect de hotărâre prin care persoanele condamnate la muncă în folosul comunității vor putea fi repartizate în mai multe zone.

Serviciul de probațiune (instituția responsabilă de supravegherea în comunitate a persoanelor condamnate) este cel care a solicitat Primăriei Sibiu să diversifice serviciile în cadrul cărora pot activa cei condamnați la închisoare contravențională sau la muncă în folosul comunității.

”Serviciul de Probațiune Sibiu a solicitat sprijin prin suplimentarea listei serviciilor publice cu alte servicii și societăți comerciale aflate în subordinea Consiliului local Sibiu, unde persoane de gen feminin și/sau persoanele care au comis infracțiuni privind circulația pe drumurile publice pot presta ore de muncă neremunerată în folosul comunității, ca formă de executare a pedepsei”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre.

Proiect prin care noile munci la care pot fi trimiși condamnații vor fi cele de curățare și întreținere a bazelor sportive și de agrement din oraș, cele de curățare și întreținere a piețelor din municipiu și cele de igienizare și curățare a mijloacelor de transport în comun ale Tursib SA.

Până acum, pe lista întocmită din 2014, muncile la care cei condamnați puteau fi trimiși de către Primăria Sibiu erau cele de curățenie și întreținere a spațiilor verzi, a locurilor de joacă pentru copiii, a cimitirelor, albiilor din oraș, Grădinii Zoo, a padocurilor pentru câini și a domeniului public și privat în general (de la parcări, la trotuare).

Proiectul de hotărâre urmează să fie supus votului consilierilor locali în ședința aferentă lunii septembrie, programată în după-amiaza zilei de joi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Profu...

Acum 7 luni

Foarte buna ideea!!!

Raspunde

Gicu

Acum 7 luni

Pe vremea lu ceașcă pușcăriașii lucrau în fabricii ca Independența, Compa, Balanța, Ocna Cuțite (mai ales Ocna Cuțite, erau mulți acolo) și în construcții. Ei au ridicat multe blocuri din Sibiu, dar și unele secții de fabricii cum ar fi Independența II. După aia o venit democrația și s-or domnit.

Raspunde

Incorectu'

Acum 7 luni

Păi înseamnă ca o sa vedem "penalii" sibieni la muncă? Inclusiv pe vicele Dumbravă?? Si alți politruci condamnați.. ?? Nu cred !! Statul si legile sale mafiote are grijă de mafioții ei.

Raspunde

Emil

Acum 7 luni

Roman muncind si cuc clocind n-o sa vedeti niciodata. Ceausescu a incercat cu biciul, dar n-a mers.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus