Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

Primăria Sibiu susține că UTA și Dinamo n-au cerut să le fie închiriat stadionul. Echipa din Șelimbăr a fost refuzată din cauza gazonului

Primăria Sibiu susține că UTA și Dinamo n-au cerut să le fie închiriat stadionul. Echipa din Șelimbăr a fost refuzată din cauza gazonului

Primăria Sibiu anunță într-un răspuns transmis Turnul Sfatului că echipele de fotbal UT Arad și Dinamo București nu au trimis solicitări privind închirierea stadionului.

”În ceea ce privește solicitările din partea UTA Arad și Dinamo, nici Serviciul Public Administrare Baze Sportive și de Agrement, care administrează Stadionul Municipal Sibiu, nici Primăria Sibiu nu au primit solicitări de utilizare a Stadionului Municipal Sibiu din partea acestor echipe”, se precizează în răspunsul primit de la purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

Mass-media din Arad scria la începutul lunii septembrie că echipa va plăti 7 mii de euro pentru fiecare partidă pe care arădenii îl vor juca la Mediaș, acolo unde au găsit deschidere pentru închirierea arenei.

”Negocierile dintre UTA și Primăria Mediaș sunt aproape finalizate, asta după ce inițial conducerea grupării arădene a dorit să închirieze arena din Sibiu. Primăria din Sibiu nu a dat nici un răspuns”, scria Special Arad.

„Manualul de întreținere a gazonului prevede că „terenul este destinat pentru găzduirea unui meci la două săptămâni”

Primăria Sibiu susține că s-a refuzat închirierea stadionului pentru CSC 1599 Șelimbăr după de inițial a acceptat cererea, din cauza modificării programului din prima ligă, în care joacă AFC Hermannstadt, echipe ”titulară” a arenei. În plus, explică municipalitatea, gazonul nu suportă mai mult de două partide pe săptămână. În replică, CSC Șelimbăr susține că regulamenmtul deja a fost încălcat în mai multe rânduri.

”Solicitarea din partea reprezentanților acestei echipe a fost primită în data de 3 iulie, prin aceasta exprimându-și dorința de a juca pe Stadionul Municipal Sibiu un număr de 6 meciuri în perioada competițională 5 august - 7 octombrie 2023.

Meciurile erau programate în săptămânile în care echipa AFC Hermannstadt a jucat în deplasare, ceea ce ar fi însemnat ca, în fiecare săptămână, pe Stadionul Municipal, să aibă loc câte un meci și două antrenamente. Însă Manualul de întreținere a gazonului prevede că „Terenul este destinat pentru găzduirea unui meci la două săptămâni și a maxim unui antrenament pe săptămână”. În aceste condiții, avizul pentru 4 dintre meciurile solicitate de cei de la FC Șelimbăr a fost negativ, iar pentru desfășurarea meciurilor oficiale din 2 septembrie și 7 octombrie 2023, s-a emis aviz favorabil.

Ulterior emiterii avizului favorabil, în calendarul competițional din Liga 1 – Superliga au intervenit schimbări printre care și reprogramarea pentru perioada 07-10 septembrie a meciului oficial de fotbal dintre AFC Hermannstadt și FCSB, programat inițial pentru 12 august. Totodată, în calendarul competițional Cupa României Betano, ediția 2023/2024, faza play off, a fost programat pentru perioada 29-31 august un meci al AFC Hermannstadt, meci care, s-a jucat pe Stadionul Municipal Sibiu, având în vedere că echipa adversă nu avea stadion cu nocturnă.

Astfel, ca urmare a acestor modificări în calendarul competițional și necesitatea respectării Manualului de întreținere a gazonului, a fost retras avizul favorabil pentru meciul din data de 2 septembrie, urmând ca meciul programat și avizat favorabil pentru data de 7 octombrie să se desfășoare pe stadionul Municipal Sibiu, dacă reprezentanții echipei din Șelimbăr încă optează pentru această locație”, transmite Primăria Sibiu.

Astfel, CSC Șelimbăr s-ar putea reîntoarce pe Stadionul Municipal doar în 7 octombrie, atunci când va juca împotriva echipei Unirea Slobozia.

”Nu suntem doriți la Sibiu. CSC 1599 Șelimbăr va renunța sa mai solicite închirierea Stadionului Municipal Sibiu”

În 27 august, conducerea clubului din Șelimbăr anunța că din cauza refuzului administrației sibiene de a închiria stadionul, nu va mai cere permisiunea de a juca pe Stadionul Municipal.

”Toată opinia publică, chiar și calendarul comunicat, indică faptul că pentru AFC Hermannstadt nu se ține cont de această prevedere (n.r. ”Terenul este destinat pentru găzduirea a unui singur meci la două săptămâni și a unui antrenament pe săptămână“). Mai mult, în luna septembrie AFC Hermannstadt va disputa 3 meciuri ( cu FCSB, cu FC Voluntari și cu Rapid București).

Nici în precedenta situație, când CSC 1599 Șelimbăr a disputat meciul cu Dinamo București nu s-a ținut cont de această prevedere. Mai mult, susținerile că AFC Hermannstadt va juca acasă meciul din Cupa României, înainte de tragerea la sorți nu subzistă, întrucât AFC Hermannstadt va juca in Cupa la Slobozia, conform tragerii la sorți.

Astfel că, în data solicitării noastre nu se va desfășura nici un eveniment pe Stadionul Municipal Sibiu, iar meciul dintre CSC 1599 Selimbar și CSA Steaua București putea avea loc, cu respectarea HCL Sibiu nr. 467/24.11.2022.

Concluzia ??? O puteți trage și dumneavoastră … dar pentru noi este una singura: NU SUNTEM DORIȚI LA SIBIU !!!

Motiv pentru care dorim sa informăm opinia publică că CSC 1599 Șelimbăr va renunța sa mai solicite închirierea Stadionului Municipal Sibiu”, transmitea CSC 1599 Șelșimbăr.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Vivi Dragan

Acum 2 luni

Vrajeli ieftine. O sa ajunga si stadionul cu aceasta conducere a serviciului public exact ca aeroportul adica muzeu. Doamna primar numiti un director destept la acest serviciu public si asa o sa faceti bani cu acest stadion. Cat despre Selimbar acestia sunt scarbiti de atitudinea primariei din Sibiu asa ca lasati vrajeala ca vor mai cere sa joace pe stadionul municipal. Pai daca tu nu ii lasi cand au meci cu Steaua atunci cand pot umple stadionul crezi ca sunt prosti sa plateasca o gramada de bani cand joaca cu echipe de mana doua. Cat despre Dinamo si UTA vor umple conturile Mediasului.
Raspunde

Valjan

Acum 2 luni

Pai cand Selimbar o sa fie cartier al Sibiului si orasul Sibiu o sa aibe 2 echipe, atunci vor putea sa joace si ei pe municipal nu? Pana atunci insa rugam echipa Selimbar sa joace pe peluza lui Grecu ca tot e cu coada pe sus primarelul asta ce se lauda cu veniturile primariei Selimbar!
Raspunde

K.Samuel

Acum 2 luni

Cat de clar se vede și în poza asta, ca nocturna fie e incorect dimensionată, sau pur și simplu reflectoarele nu sunt orientate corespunzător. Sunt multe zone umbroase pe stadion!
Raspunde

Kokos

Acum 2 luni

Numai minciuni din partea primăriei . Meciul cu fcsb s-a jucat ieri , nicidecum în perioada 7-10 septembrie, iar meciul de cupă din 30 august s-a jucat la Slobozia , nu pe Municipal.
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 2 luni

Adevarul este ca directia comunicare din primarie este praf.
Raspunde

H-Bomb

Acum 2 luni

Ce victimizare jenantă pe ăștia de la Șelimbăr ... Jucați, mă, pe terenul vostru. Într-adevăr nu vă vrem, ce atâta văicăreală!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus