Duminică,
03.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Aproape 80 de fapte penale, săvârșite în școlile din Sibiu, anul trecut: loviri, furturi, amenințări, abuzuri și port de obiecte periculoase

Aproape 80 de fapte penale, săvârșite în școlile din Sibiu, anul trecut: loviri, furturi, amenințări, abuzuri și port de obiecte periculoase

Un număr de 77 fapte penale au fost sesizate la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu în anul școlar 2022 - 2023, se arată într-un raport pregătit pentru Ședința de Colegiu Prefectural ce va avea loc săptămâna viitoare. 71 dintre aceste fapte au avut loc în incinta unităților de învățământ și șase în zona adiacentă. 26 s-au petrecut la în școlile de la sat și 51 la cele din orașe. 

Raportul prezentat de ISJ arată că pe genuri de infracțiuni au fost enunțate 48 de loviri, șapte furturi,trei amenințări, șase fapte de purtare abuzivă, cinci fapte de port fără drept de obiecte periculoase și opt alte fapte.

Față de perioada similară a anului școlar trecut, numărul infracțiunilor sesizate este încreștere, de la 60 la 77 de infracțiuni. Faptele au fost transmise și către Inspectoratul Școlar Județean Sibiu. 

La baza multora dintre aceste fapte au stat rivalităţile dintre elevi, comportamentul violent, ipsa de educaţie civică, antiinfracţională şi antivictimală a elevilor, manifestată prin necunoaşterea legilor şi a consecinţelor unor fapte grave.

De asemenea, au fost situații în care părinții au intrat fără să fie programați în incinta unităților de învățământ pentru „a face dreptate” în rândul elevilor. În unele cazuri lăsarea bunurilor sau a unor sume de bani nesupravegheate au dus la sustragerea acestora.  Printre cauze se mai numără și deținerea de către elevi a unor obiecte periculoase sau a unor materiale pirotehnice, în incinta unității de învățământ ori nstrumentele limitate de care dispun cadrele didactice pentru corijarea comportamentelor deviante ale elevilor.

Foto principală ilustrativă: Arhiva TS
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus