Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Elevii din Sibiu nu vor avea lapte, corn și fruct până la începutul anului 2024

Elevii din Sibiu nu vor avea lapte, corn și fruct până la începutul anului 2024

Laptele, cornul și fructul elevilor nu vor fi pe bănci până la începutul anului viitor, potrivit informațiilor transmise de Consiliul Județean Sibiu. Principala cauză este faptul că au fost schimbate normativele de două ori de către cei din Guvernul României, întârziind procedurile. Astfel prima licitație a Consiliului Județean Sibiu a fost respinsă și reluată. 

Pentru că în data de 6 septembrie Consiliul Județean anunța demararea procedurii de licitație publică prin care va asigura mere, lapte și corn pentru aproximativ 45.000 de copii din județul Sibiu, Turnul Sfatului a făcut o solicitare pentru a afla în ce stadiu se află licitația și când vor avea copiii produsele pe bănci. 

Răspunsul este, nu mai devreme de începutul anului viitor. 

„Estimăm că furnizarea produselor către beneficiari se va realiza la începutul anului 2024 (ianuarie 2024)”, se arată în răspunsul dat de cei de la Consiliu Județean. 

Reprezentanții instituției explică faptul că licitația publică de furnizare a acestor produse în școli și grădinițe va fi un acord cadru pe 2 ani, procedura fiind împărțită pe trei loturi: lotul 1 - Lapte și produse lactate, lotul 2 - Fructe și legume, lotul 3 - Produse de panificație.

Având în vedere publicarea în Monitorul Oficial la data de 8 august a Hotărârii privind aprobarea Programului pentru școli al României în perioada 2023—2029, precum și pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul școlar 2023—2024,  documentația de atribuire în vederea publicării procedurii de licitație publică pe acest program a fost transmisă în SEAP în data de 31 august. 

Între timp, potrivit celor de la CJ, Guvernul României a schimbat regulile în timpul jocului.

„Documentația de atribuire a intrat în așteptarea validării ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice) în data de 1 septembrie și a fost respinsă în data de 14 septembrie din cauza  faptului că în data în 6 ale lunii a fost publicat în Monitorul Oficial ORDINUL nr. 346 din 23 august 2023 pentru aprobarea criteriilor de calificare privind capacitatea ofertanților, a factorilor de evaluare și a caietului de sarcini aferente atribuirii acordului-cadru/contractului de achiziție publică de produse - fructe, legume, lapte și produse lactate și produse de panificație în cadrul Programului pentru școli al României, iar ANAP a solicitat Consiliului Județean Sibiu să respecte prevederile acestui ordin care se aplică tuturor documentațiilor de atribuire inițiate după data publicării lui”, se mai arată în răspunsul dat de CJ.  

Astfel, documentația de atribuire a fost modificată, conform prevederilor noului ordin și a fost publicată în SEAP  joi, 21 septembrie, fiind trimisă automat de către sistemul SEAP la JOUE (Jurnalul Oficial al Uniunii Europene). 

„Momentan, anunțul pentru procedura de licitație publică nu este vizibil pentru ofertanți, ci doar pentru autoritatea contractantă, respectiv pentru Consiliul Județean Sibiu, urmând să fie vizibil în SEAP pentru toți ofertanții în SEAP în maximum 5 zile”, încheie reprezentanții CJ. 

Sursa foto: Arhiva TS 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

10 comentarii

Emil

Acum 2 luni

Intodeauna spagile politicienilor, salariile hotilor si pensiile specialilor corupti au fost prioritatea mafiotilor PSD-PNL, nu hrana si viitorul copiilor.

Raspunde

Hermann Stadt

Acum 2 luni

Din păcate, copiii noștri au mai puține drepturi ca si cei veniți din Ucraina.Citez mai jos o bucată dintr-un articol de pe net: "copiii înscriși în creșele, grădinițele și școlile din România primesc 2.000 de lei pe lună sprijin financiar, potrivit noului cadru legal. De asemenea, pentru primele 4 luni de ședere în România se acordă un ajutor de 600 lei pe lună pentru fiecare persoană pentru cheltuieli de hrană."....ai noștrii nu mai au nici măcar lapte și corn... PS:nu mă luați cu refugiați,război,etc că-mi aduc aminte de cum sunt tratați românii dincolo de granița.Si nu,nu sunt pro Rusia,sunt doar român.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aristide

Acum 2 luni

Hermane, zici: 'nu mă luați cu refugiați,război,etc că-mi aduc aminte de cum sunt tratați românii dincolo de granița.' Suntem noi în vreun război? Cum poți să faci comparația?

Raspunde

Hermann Stadt

Acum 2 luni

Nu suntem în război,clar.Dar românii din Ucraina te asigur că nu au aceleași drepturi și libertăți cum au cei veniți de acolo.Mi-i se pare nedrept că un copil român sa fie privat de corn și lapte și altul străin să primească atâtea.La urma urmei suntem la noi acasă...O să ziceți că banii vin de afara ...ok,dar atunci sa existe acelasi interes la ajutoare din partea politicului și pentru copii români.Stiti câți copii saraci avem?Unii nu au nici măcar un ghiozdan când merg la școală și poate cornul și laptele ăla era masa de baza la ei.Asta că sa nu îmi aduc aminte ca la noi pușcăriașii trăiesc mai bine că mulți copii.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 luni

Nu există articolul ăla, citatul e fake, Nu ține, putleriștilor

Raspunde

Hermann Stadt

Acum 2 luni

@Aci Duțu,ușor cu agitația că pierzi și neuronii care-i mai ai .Peste tot vezi combinații,scheme și putleristi.Problema nu e asta,problema e că probabil ai și drept de vot...Poftim,îți dau link către articol,nu îmi stă în caracter sa vorbesc aiurea,poate înveți ceva din asta. https://www.edupedu.ro/familiile-din-ucraina-care-au-copiii-in-gradinitele-si-scolile-din-romania-primesc-2-000-de-lei-pe-luna-sprijin-financiar-care-sunt-conditiile-care-trebuie-indeplinite-si-modele-de-cereri/amp/

Raspunde

???

Acum 2 luni

Foarte bine! Se bat cu cornurile, arunca merele, bani cheltuiti de pomana! Nu-i destul ca se dau burse de ... merit celor cu medii de 6 si 7?! Mai lasati pomenile, chiar daca se apropie anul electoral!

Raspunde

Pius

Acum 2 luni

Copilul meu zice ca nimeni din clasa lui nu manca cornul si laptele primit. Femeia de servici le aduna si venea un barbat cu carucior de mana si le lua

Raspunde

Hermann Stadt

Acum 2 luni

Va cred,stau langa o școală din Sibiu și văd lucrul asta.Multi arunca cornurile sau iaurtul pe strada.Dar la fel de adevărat că am văzut și copii care adunau de la colegi și spuneau că le duc acasă.Articolul e despre toți copii din Romania,nu doar din Sibiu.Si credeti-ma că în țara asta procentul copiilor săraci e mai mare decât acelora care își permit sandwich sau bani de sandwich.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 luni

Ia zi-ne putlere, la ce școală? Să facem și noi poze, să dăm la ziar. Fake

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus