Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Clubul Sportiv Școlar „Șoimii” își va desfășura activitatea, gratuit, în sălile de sport a două școli din Sibiu

Clubul Sportiv Școlar „Șoimii” își va desfășura activitatea, gratuit, în sălile de sport a două școli din Sibiu

Clubul Sportiv Școlar „Șoimii” Sibiu va putea folosi gratuit sălile de sport din incinta Școlilor Gimnaziale Nr. 25 și „Ioan Slavici” din Sibiu dacă în ședința de Consiliu Local care va avea loc joi, 28 septembrie, se va vota pentru proiectul de hotărâre care ridică acest aspect.   

Proiectul va fi supus la vot după ce clubul a înaintat două adrese către Serviciul Școli prin care solicita folosirea gratuită a unor săli de sport din incintele unităților de învățământ sibiene. Motivul acestor solicitări a fost faptul că cei de la club nu dispun de fonduri pentru închirierea sălilor de sport cu plată și nici de baza materială necesară prin spații proprii.

De asemenea se precizează și faptul că majoritatea copiilor care își desfășoară activitatea în cadrul clubului sunt elevi în școlile din Sibiu.

„Faptul că în cadrul Clubului Sportiv Școlar „Șoimii” își desfășoară activitatea sportivă copii de diferite vârste, elevi ai unităților de învățământ din municipiul Sibiu, iar unitățile școlare solicitate și-au exprimat acordul de principiu în ședințele consiliului de administrație pentru desfășurarea în sălile de sport, a activității sportive, urmând ca aceasta să se desfășoare fără perturbarea activității de învățământ”, se arată în proiectul de hotărâre.  

În acest context dacă proiectul va primi vot favorabil, atunci cei de la Clubul Sportiv Școlar „Șoimii” își vor desfășura activitatea în sala de sport de la Școala nr. 25 în perioada 1 octombrie 2023 – 30 iunie 2024 și la sala de sport de la Școala Gimnazială „Ioan Slavici” în perioada 1 octombrie 2023 – 30 aprilie 2024.

Sălile de sport vor fi folosite în comun de către școli și club, după un program stabilit de comun acord, fără a perturba activitatea de învățământ.

Sursa foto: Google Earth

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Horia

Acum 2 luni

Problema e că la Ioan Slavici, in sala de sport, se desfășoară de mult timp un curs de volei. Foarte multe eleve din zonă merg la acest club. Dar vor fi mutate/înghesuite sau anulate orele pentru că fotbalul de băieți are prioritate. Din ce știu eu, clubul de volei plătește pentru închirierea sălii. Ce sună bine e de fapt prost pentru unii.

Raspunde

Nonick

Acum 2 luni

Unde scrie că fotbal, unde scrie că de băieți?
Raspunde

E. T.

Acum 2 luni

Școala Ioan Slavici este nr 20, nu 25. Corectați
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus