Marţi,
05.12.2023
Partial Noros
Acum
-2°C

Nou acces în Aeroportul Sibiu: Legătură directă cu sensul giratoriu de pe Șoseaua Alba Iulia

Nou acces în Aeroportul Sibiu: Legătură directă cu sensul giratoriu de pe Șoseaua Alba Iulia

Consiliul Județean Sibiu anunță că Aeroportul Internațional Sibiu va avea o nouă cale de acces pentru călători: sensul giratoriu de pe șoseaua Alba-Iulia, intersecție cu strada Europa Unită.

Lucrările de amenajare sunt în curs de efectuare, suprafața drumurilor de acces urmând să ajungă la peste 7.200 de metri pătrați.

”Fluent și sigur: se îmbunătățește accesul în Aeroportul Internațional Sibiu prin conectarea la sensul giratoriu Alba Iulia – Europa Unită”, au transmis luni reprezentanții Consiliului Județean, care au postat și un videoclip ilustrativ pentru noua legătură a aeroportului.

Context

Proiectul de modernizare și extindere a Aeroportului internațional Sibiu a demarat în 2021 și este implementat pe teren de anul trecut. Costurile totale se ridică la 322 de milioane de lei, cu tot cu TVA (peste 64 de milioane de euro), din care cea mai mare parte este acoperită din fonduri europene nerambursabile.

Faza I a proiectului „Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii aeroportuare – activități economice” constă în dezvoltarea infrastructurii de transport a Aeroportului Internațional Sibiu prin construirea/extinderea terminalului, în vederea asigurării unui trafic aerian extins, în condiții de maximă siguranță și a unui grad de securitate adecvat, în acord cu reglementările europene și naționale în domeniul transportului aerian.

Termenul limită de finalizare a construcției este 31 decembrie 2023.

Terminalul va avea o suprafață construită de 22.400 m.p., cu o capacitate totală de procesare de appx. 2,5 milioane de pasageri, 6 filtre de securitate, 7 automate pentru self check-in, 10 ghișee check-in cu operator, unul dintre acestea deservind fluxul de VIP, 7 porți de îmbarcare, precum și alte dotări necesare traficului aerian internațional intra și extra comunitar, plus spații publice de uz comercial și utilitar.

Citește și Cel mai mare șantier sibian, extinderea Aeroportului, a ajuns la jumătate cu program non-stop: „În noiembrie, închidem Aeroportul pentru o zi”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Valjan

Acum 2 luni

ce bucurie ...sa vedeti acum zboruri catre destinatii exotice: Glamboaca, Ferentari, Dabuleni, Cracanatii din Deal... o sa fie potop de curse aeriene sub conducerea actuala si cu sprijinul atotstiutoarei Campean!
Raspunde

Georgel

Acum 2 luni

Domle avion până la Lehliu Bahnhof când se baga?
Raspunde

Ionescu

Acum 2 luni

Sper doar ca accesul la bariere se va face in aliniament si nu in curba,ca acum. Nu suntem toti Schumacheri,unii am venit de la tara...de sus din munti,nu doar din Valcea... :))
Raspunde

Sibian

Acum 2 luni

Și la ce folosește intrarea in Aeroportul INTERNATIONAL Sibiu?Rulează filme cu avioane?Sau se va deschide o mare piață volanta aici?Sunteti jalnici!Avem cea mai slabă conducere a aeroportului din istoria sa!Multumim Consiliului Județean!

Raspunde

Gabi

Acum 2 luni

La ce ajuta nu stiu zau, ca oricum nu este aglomerat la intrare in aeroport.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus