Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
17°C

O singură persoană din blocul afectat de explozia de duminică a cerut adăpost Primăriei Sibiu. A fost cazat la Căminul pentru Vârstnici de pe str. G. Coșbuc

O singură persoană din blocul afectat de explozia de duminică a cerut adăpost Primăriei Sibiu. A fost cazat la Căminul pentru Vârstnici de pe str. G. Coșbuc

O singură persoană care locuiște în clădirea în care a avut loc explozia de duminică a cerut cazare la Primăria Sibiu. Reprezentanții instituției au transmis că este vorba despre o persoană învârstă care a fost cazată Căminul pentru Vârstnici de pe str. G. Coșbuc. 

„Primăria Sibiu a primit o singură solicitare de cazare din partea unui locuitor în blocul de pe str. Iazului, în care a avut loc explozia. Fiind o persoană în vârstă, singură, cetățeanul a fost cazat în regim de urgență în Căminul pentru Vârstnici de pe str. G. Coșbuc. În funcție de necesitate și solicitări, Primăria Sibiu poate asigura spații de cazare temporare locuitorilor din acest bloc care nu au alte posibilități”, spune Mirela Gligor, purtător de cuvânt în cadrul primăriei.

Citește și: Actualizare: Două persoane au fost găsite fără viață, până acum, în apartamentul de pe strada Iazului din Sibiu unde a avut loc e explozie urmată de incendiu 

De asemenea, perecizează că angajații primăriei vor face anchete sociale pentru a afla cum mai pot ajuta familiile care au avut de suferit în urma exploziei. 

„Pentru a evalua nevoile cetățenilor care locuiesc în acest bloc, angajații Direcției de Asistență Socială vor însoți inspectorii Agenției Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Sibiu în ancheta socială care se va efectua pentru a stabili dacă se încadrează în condiții legale pentru acordarea unui ajutor de urgență sau dacă au necesități urgente ce pot fi soluționate prin servicii sociale.”

Vă reamintim că o explozie puternică s-a produs duminică dimineața pe strada Iazului din Valea Aurie, două persoane pierzându-și viața în apartamentul unde a avut loc deflagrația. Alte 20 de persoane au fost evacuate de urgență, 15 locuințe fiind afectate.

Citește și: „Mă trezesc noaptea din pat și plâng.” Președintele asociației de locatari spune că nu au bani pentru expertiza blocului în care a avut loc explozia de duminică

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus