Marţi,
05.12.2023
Cer Senin
Acum
-3°C

Fetiță din Alba a ajuns la Pediatrie după ce medicii de acolo nu și-au dat seama că are mâna ruptă. ”Radiografia efectuată la Alba Iulia nu a cuprins zona fracturată”

Fetiță din Alba a ajuns la Pediatrie după ce medicii de acolo nu și-au dat seama că are mâna ruptă. ”Radiografia efectuată la Alba Iulia nu a cuprins zona fracturată”

Medicii Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba nu au văzut fractura la mână a unei fetițe de 5 ani, din oraș, astfel că părinții au luat decizia de a veni la Sibiu pentru a rezolva problema, scrie Alba24.

După ce medicii din Alba au consultat-o și i-au făcut o radiografie, au concluzionat că fata are doar o contuzie și i-au recomandat părinților să folosească un unguent pentru dureri.

Însă durerile fetiței au continuat, așa că părinții au mers cu ea la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, unde medicii de acolo au văzut că minora avea mâna fracturată și i-au pus-o în ghips.

La unitatea medicală din județul vecin a fost consultată, potrivit mamei, de către un medic pediatru, iar apoi a fost trimisă pentru o radiografie.

În cursul serii de luni, 25 septembrie, fetița avea dureri, iar din acest motiv părinții au dus-o la Spitalul Pediatric din Sibiu. Aceasta a fost consultată de către un medic pediatru care, potrivit mamei, și-ar fi dat seama din prima că fetița ar avea mâna ruptă.

La spitalul din Sibiu a mai făcut o radiografie, iar diagnosticul a fost fractură metafiză distală radius drept.

Drept urmare, i-au pus mâna în ghips pentru trei săptămâni.

”Radiografia efectuată la SJU Alba Iulia nu a cuprins zona fracturată, care se află în partea inferioară a antebrațului, mai exact între antebraț și palmă, la încheietura mâinii. În schimb, la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, s-a efectuat o radiografie la antebraț, care a inclus și zona fracturată, respectiv încheietura mâinii.

Interpretarea radiografiei efectuate la Spitalul din Alba Iulia este corectă. Radiografia s-a realizat la cot, deoarece acolo au fost semnalate durerile și nu în zona inferioară a antebrațului.

Radiografia efectuată la cot nu poate evidenția o fractură metafiză distală a radiusului deoarece zona investigată nu include partea inferioară a antebrațului.

La Sibiu a fost supusă investigațiilor imagistice altă zonă a membrului superior, respectiv antebrațul, iar aceasta a cuprins zona fracturată, respectiv încheietura mâinii.

Facem precizarea că radiografia se efectuează în zona în care este semnalată afecțiunea medicală și nu se extinde asupra altei părți din corp pentru a nu expune riscului asupra iradierii, mai ales în acest caz particular, unde a fost vorba de o pacientă cu vârstă fragedă”, a declarat pentru alba24.ro, Alexandra Roșu, responsabilul de relații cu presa al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Dottore

Acum 2 luni

În locul părinților mă duceam la Cluj. Nu în orașul incompetenților în toate domeniile. Apropo, cât or fi dat șpagă la Sibiu pentru o radiografie făcută corect? Am uitat să precizez că sunt sibian, trăiesc în Sibiu și Nu mă mândresc cu asta.
Raspunde

Anonim

Acum 2 luni

Tin sa va contrazic. Sectia de Ortopedie pediatrica este cea mai buna din regiune. Vin copii din 5 judete sa se trateze aici. Cadrele medicale sunt dedicate meseriei si nu iau spaga. Apropo de Cluj, vin o gramada de copii care nu au fost diagnosticati corect la Cluj si la Sibiu sunt pusi pe picioare. Nu lucrez la acest spital dar cunosc activitatea.
Raspunde

Emil

Acum 2 luni

Mafiotii politici isi bat joc de medicina iar medicina se razbuna pe copiii celor care i-a votat si inscaunat in varful statului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus