Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
13°C

O singură ofertă depusă pentru drumul care va străbate fosta bază Tursib: o asociere din trei firme și șapte subcontractanți

O singură ofertă depusă pentru drumul care va străbate fosta bază Tursib: o asociere din trei firme și șapte subcontractanți

O asociere din care fac parte Nord Construct (lider), Neo Plan și Terra Building ar putea să construiască drumul care face legătura dintre strada Intrarea Arieșului și Calea Dumbrăvii.

„Drumul va fi o alternativă de deplasare între Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii pentru cei care tranzitează zona și o va decongestiona. Acesta va fi important și în contextul obiectivelor publice care vor fi create pe terenul fostei autobaze de transport public, unul dintre acestea fiind Campusul dedicat învățământului dual”, este mesajul pe care l-au transmis autoritățile locale odată cu inițierea proceselor pentru realizarea noului drum din municipiul Sibiu.

Asocierea de firme, din care mai fac parte șapte companii care figurează ca și subcontractanți este singura care a depus ofertă pentru achiziționarea serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor. Până în luna martie urmează să aibă loc evaluarea tehnică și financiară., după care va fi anunțat dacă municipalitatea merge pe mâna ofertei primite.

Amintim că investiția este estimată la o valoare de 3,5 milioane de lei și presupune amenajarea unui drum cu două benzi în lungime de 330 m și a trotuarelor, crearea de piste pentru biciclete, amenajarea iluminatului public, cu corpuri de iluminat cu LED, conectate la sistemul de telegestiune și amenajarea rețelei de apă potabilă, a canalizării menajere și crearea canalizației pentru telecomunicații. 

La începutul lunii martie proiectantul drumului de legătură între Calea Dumbrăvii și Intrarea Arieșului a depus la Agenția pentru Protecția Mediului memoriul de prezentare al noii străzi care urmează să ia naștere în Sibiu. Documentul prezenta o serie de caracteristici importante, pentru prima oară făcute publice, precum lățimea pistelor de biciclete.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3663

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Kokos

Acum 2 luni

3 firme si 7 subcontractanti ca sa faca o strada de 330 m cu 2 benzi! Pe bune???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus