Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

Aproape 700 de șoferi din 1.000 verificați în trei zile pe A1 au primit sancțiuni. Cei mai mulți - pentru viteză. Unul circula pe contrasens

Aproape 700 de șoferi din 1.000 verificați în trei zile pe A1 au primit sancțiuni. Cei mai mulți - pentru viteză. Unul circula pe contrasens

IPJ Sibiu a transmis o informare cu privire la controalele pe care le-a făcut timp de 3 zile pe Autostrada A1, tronsonul dintre Cristian, județul Sibiu și Pianu, județul Alba.

În perioada 27 – 29 septembrie a.c.,  70 de polițiști din cadrul Brigăzii Autostrăzi, în colaborare cu reprezentanții R.A.R. Sibiu și Alba și D.S.V. Sibiu, au desfășurat ample acțiuni în scopul conștientizării conducătorilor auto cu privire la necesitatea abordării unei conduite preventive pentru creșterea gradului de siguranță în trafic. 

În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost controlate 1.095 de autovehicule, 427 de conducători auto au fost testați alcoolscopic și 40 de șoferi au fost testați cu aparatul Drugtest. 

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 683 de sancțiuni contravenționale în valoare de 330.000 de lei, dintre care amintim 203 pentru viteză excesivă, 113 pentru defecțiuni tehnice, 104 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, 44 pentru neportul centurii de siguranță, 17 pentru neutilizarea luminilor, 11 pentru utilizarea telefonului, dar și 1 pentru circulație pe banda de urgență și 1 pentru circulație pe sensul opus.

De asemenea, au fost reținute 31 de permise de conducere, astfel: 18 pentru viteză peste limita legală, 5 pentru documente expirate, 2 pentru depășire neregulamentară și câte 1 pentru conducere sub influența alcoolului, utilizarea telefonului mobil, circulație pe banda de urgență, circulație pe sensul opus, conducere agresivă și defecțiuni tehnice. 

Pe parcursul celor trei zile, au fost retrase 65 de certificate de înmatriculare, 6 plăcuțe cu număr de înmatriculare, dar și 7 cartele tahografice.

În cazul unora dintre cei 104 șoferi sancționați pentru nerespectarea timpilor de odihnă, menționăm faptul că 12 foloseau magneți, 3 foloseau telecomenzi speciale, 7 foloseau cartelele altor șoferi, iar 12 nu dețineau cartele tahografice.

Din punctul de vedere al defecțiunilor tehnice, demn de reținut este și exemplul șoferului unei autoutilitare, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din județul Alba. La data de 27 septembrie, în jurul orei 10,30, a fost oprit pe A1, la km. 260, pe sensul Sebeș – Sibiu, iar în urma inspecției tehnice efectuate de către reprezentanții R.A.R. Sibiu s-a constatat că autovehiculul prezenta defecțiuni tehnice extrem de periculoase la sistemul de direcție, coroziuni ale caroseriei pe suprafețe mari, sistem de lumini nefuncțional, anvelope de alte dimensiuni, oglinzi laterale defecte. Bărbatul a fost sancționat contravențional de către polițiști cu amendă în valoare de 2.755 de lei, dreptul său de a conduce a fost suspendat pentru 90 de zile, iar certificatul de înmatriculare al autoutilitarei a fost retras. 

Tot la data de 27 septembrie, în jurul orei 14,30, în zona km. 260, polițiștii brigăzii autostrăzi au oprit pentru control o autoutilitară condusă de către un sibian în vârstă de 44 de ani. În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, împreună cu reprezentanții D.S.V. Sibiu, s-a constatat că bărbatul transporta peste 1.600 de kg de produse lactate, în valoare de 62.000 de lei, fără a deține documentele legale cu privire la proveniență și calitate. În aceste condiții, reprezentanții D.S.V. Sibiu au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 12.000 de lei, iar produsele lactate au fost confiscate și, ulterior, distruse. 

Acțiunile polițiștilor Biroului Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva vor continua acțiunile specifice în scopul creșterii gradului de siguranță rutieră și nu numai a participanților la trafic.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 13188

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Carcotel

Acum 2 luni

Astfel de actiuni ar trebui facute saptamanal, nu doar pe autostrazi cat si pe drumurile nationale. Curatenie totala la cazane si nu numai.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus